Η Γούπι Γκόλμπεργκ στηρίζει το Gay Pride Κύπρου

«Μην επιτρέψετε σε κανένα να σας πει ότι κινείστε έξω από το θέλημα του Θεού γιατί απλά αυτό δεν είναι αλήθεια», δηλώνει η Γούπι Γκόλμπεργκ στην κοινότητα LGBTQ της Κύπρου. Δείτε το video.

SHARE THIS
0
SHARES

Η γνωστή και δημοφιλής αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια Γούπι Γκόλμπεργκ μίλησε για το πρώτο Gay Pride που θα γίνει στην Κύπρο στις 31 Μαίου και σχολίασε την ομοφοβική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου με την οποία καταδικάζεται η ομοφυλοφιλία ως «αρρωστημένη συμπεριφορά» και συγκρίνεται με την «παιδοφιλία».

Η ανακοίνωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση της οργάνωσης του Gay Pride στη Λευκωσία στις 17 Μαίου, η Ιερά Σύνοδος, σε ανακοίνωσή της, τόνισε ότι ότι «ο λόγος του Θεού καταδικάζει την ομοφυλοφιλία» και ότι «οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις αποτελούν ηθική εκτροπή». Η Εκκλησία, προσθέτει, θεωρεί την ομοφυλοφιλία ως πτώση και ασθένεια του ανθρώπινου προσώπου, και όχι ως φυσιολογικό τρόπο ζωής και επιλογής, γι’ αυτό και εναντιώνεται στη θεσμική και κοινωνική στήριξη και αποδοχή της. Η ανακοίνωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο.

Κληθείς από τον κύπριο σκηνοθέτη Χάρη Μαυρομιχάλη να σχολιάσει την διεξαγωγή του Pride και την ανακοίνωση της κυπριακής εκκλησίας, η Γούπι Γκόλμπεργκ έστειλε μήνυμα στήριξης της εκδήλωσης και δήλωσε ότι «η εκκλησία έπρεπε να ξέρει καλύτερα. Ο Θεός αγαπά τον κάθε ένα από σας. Μην επιτρέψετε σε κανένα να σας πει ότι κινείστε έξω από το θέλημα του Θεού γιατί απλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Προχωρείτε με τη διεξαγωγή του Gay Pride».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook