Η πρόεδρος της Αργεντινής βάπτισε την κόρη gay ζευγαριού

Νονά βρέφους gay ζευγαριού έγινε η πρόεδρος της Αργεντινής - Η τελετή έγινε σε Καθολική Εκκλησία - Αγνωστο ακόμη αν είχε δώσει έγκριση το Βατικανό - Πρωτοπόρος στα δικαιώματα των gay η χώρα

i-proedros-tis-argentinis-baptise-tin-kori-gay-zeugariou
SHARE THIS
0
SHARES

Νονά βρέφος ομοφυλόφιλου ζευγαριού έγινε, το Σάββατο, η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε από την Καθολική Εκκλησία, η οποία τάσσεται εναντίον του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Ο ιερέας Κάρλος Βάρας βάπτισε το Σάββατο τη 2,5 μηνών Ούμα στον Καθεδρικό Ναό της Κόρδοβα -τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής- υπό το βλέμμα των gay γονιών της, της Καρίνα Βιλαροέλ και της Σολιντάντ Ορτίζ.

Για κοινωνική αλλαγή στον Καθολικισμό έκανε λόγο η μητέρα της μικρής Ούμα που βαφτίστηκε από τον πατέρα Βάρας

«Αποδέχτηκε να βαφτίσει το μωρό μας»

«Ο πατέρας Βάρας μας είπε ότι περίμενε ένα τέτοιο ζευγάρι σαν κι εμάς, ομοφυλόφιλο και έτσι ήρθαμε και μας αποδέχτηκε», δήλωσε η Βιλαροέλ. «Πραγματικά φαίνεται πως σημειώνεται κοινωνική αλλαγή στον Καθολικισμό, ώστε ο πάτερ να αποδεχτεί να βαφτίσει το μωρό ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού», συμπλήρωσε.

Ο πάπας Φραγκίσκος, αργεντίνικης καταγωγής και τότε αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Aιρες, είχε ταχθεί ενάντια στη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φίλου από την Αργεντινή το 2010.

Με έγκριση Βατικανού;

Για το Βατικανό το μυστήριο του γάμου αφορά αυστηρά σε ετερόφυλα ζευγάρια και προβλέπει ότι μόνο όσοι έχουν γεννηθεί από έναν τέτοιο γάμο μπορούν να βαπτιστούν.

Ο πάπας Φραγκίσκος ωστόσο έχει δηλώσει ότι όλα τα παιδιά μπορούν να βαπτιστούν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει αλλάξει η επίσημη θέση της Εκκλησίας.

Πρωτοπόρος στα δικαιώματα των gay

Επιλέξαμε ως νονά της Ούμα την πρόεδρο της Αργεντινής για να την ευχαριστήσουμε για αυτή τη νομοθεσία που έδωσε δικαιώματα στα gay ζευγάρια

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Reuters, δεν έχει γίνει σαφές εάν το Βατικανό είχε δώσει την έγκριση για τη συγκεκριμένη βάπτιση, που φανερώνει για μία ακόμη φορά ότι η Αργεντινή είναι πρωτοπόρος στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

«Παρόλο που η σύζυγός μου και εγώ δεν είμαστε Καθολικοί, πιστεύουμε ότι άξιζε στην κόρη μας να βαπτιστεί», δήλωσε η Βιλαροέλ στην τοπική εφημερίδα «La Nacion». «Ζητήσαμε από την πρόεδρο να γίνει η νονά της Ούμα, επειδή αυτός είναι ένας τρόπος να ευχαριστήσουμε τόσο αυτή, όσο και τον πρώην πρόεδρο Νέστορ Κίρσνερ για αυτή τη νομοθεσία που έδωσε δικαιώματα σε όλα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια», σημείωσε αναφερομένη στην επιλογή της νονάς Φερνάντεζ, η οποία δεν παρέστη αυτοπροσώπως στην τελετή, αλλά έστειλε εκπρόσωπό της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


 


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook