ΗΠΑ: Γάμοι ατόμων ιδίου φύλου σε ακόμη 6 Πολιτείες

Σε συνολικά 32 Αμερικανικές Πολιτείες επιτρέπονται πλέον οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου, ενώ αναγνωρίζονται δικαιώματα επιδομάτων που παρέχουν ομοσπονδιακές αρχές.

ipa-gamoi-atomwn-idiou-fulou-se-akomi-6-politeies
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Γενικός Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Έρικ Χόλντερ δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αναγνωρίσει τον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου σε ακόμη έξι πολιτείες, ανεβάζοντας σε 32 τον αριθμό των πολιτειών όπου τα ζευγάρια σε ενώσεις προσώπων του ιδίου φύλου πληρούν τις απαιτήσεις για ομοσπονδιακά επιδόματα.

Η Αλάσκα, η Αριζόνα, το Αϊντάχο, η Βόρεια Καρολίνα, η Δυτική Βιρτζίνια και το Γουαϊόμινγκ προστέθηκαν σήμερα στον κατάλογο, μία εβδομάδα αφότου ο Χόλντερ είχε κάνει μια παρόμοια ανακοίνωση που αφορούσε άλλες επτά πολιτείες.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να δεχθεί εφέσεις επί αποφάσεων κατώτερων δικαστηρίων τα οποία είχαν επιτρέψει τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Εκτός από τις 32 πολιτείες, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων αναγνωρίζονται στην Περιοχή Κολούμπια.

Η θέση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις ενώσεις προσώπων του ιδίου φύλου σημαίνει πως τα ζευγάρια πληρούν τα κριτήρια για τα επιδόματα που χορηγεί η διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλειας, το υπουργείο Βετεράνων και άλλες ομοσπονδιακές αρχές.

«Ενεργούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με τις υπηρεσίες όλης της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου στις πολιτείες αυτές θα λάβουν την πιο ευρεία γκάμα επιδομάτων που επιτρέπονται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία», είπε ο Χόλντερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook