Ιστορική απόφαση: Δεκτοί οι διαφυλικοί στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

Tο αμερικανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε ότι στο εξής παύει να ισχύει κάθε απαγόρευση εις βάρος των διαφυλικών ατόμων (transgender) στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας

istoriki-apofasi-dektoi-oi-diafulikoi-stis-amerikanikes-enoples-dunameis
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μια ιστορική στιγμή για το κίνημα ισότητας της LGBT κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι στο εξής παύει να ισχύει κάθε απαγόρευση εις βάρος των διαφυλικών ατόμων (transgender) στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Ο υπουργός αμύνης Ας Κάρτερ ανακοίνωσε ότι το μέτρο αρχίζει να ισχύει αμέσως και ξεκαθάρισε ότι στο εξής οι ένστολοι θα μπορούν να υπηρετούν εκφράζοντας ανοικτά την θέση τους για το φύλλο τους, χωρίς να υπάρχει πλέον ο φόβος της απόταξης.

Επεσε το τελευταίο τείχος

Η απόφαση ουσιαστικά ρίχνει και το τελευταίο εμπόδιο για την πλήρη ισότητα των φύλλων στις ένοπλες δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας είχε εκφράσει ανησυχίες για την εφαρμογή της απόφασης στην πράξη, θέτοντας ζητήματα ιατρικής φύσης, στέγασης και ενδυμασίας.

«Αυτό ειναι το σωστό και αυτό έπρεπε να κάνουμε.» είπε ο αμερικανός υπουργός άμυνας και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ταλαντούχους αμερικανούς που υπηρετούν τη χώρα διακριτικά  ή που θέλουν να έχουν μια ευκαιρία να υπηρετήσουν την πατρίδα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ύπαρξη εμποδίων, τα οποία είναι παντελώς άσχετα με τις ικανότητες ενός ανθρώπου. Αυτά τα εμπόδια μας απαγόρευαν να στρατολογήσουμε και να διατηρήσουμε στις ένοπλες δυνάμεις όλους αυτούς που μπορούν να φέρουν σε πέρας αποστολές.»

Οπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από το Ινστιτούτο Williams του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, αυτήν την στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1,4 εκατομμύριο αμερικανοί, δηλαδή το 0,6% των ενηλίκων δηλώνουν ότι είναι διαφυλικοί δηλαδή δεν αποδέχονται 100% τον κοινωνικό ρόλο που τους αποδίδει το βιολογικό τους φύλο και ζουν σε ένα ενδιάμεσο φύλο που δεν ανήκει στο παραδοσιακό δίπολο άντρας - γυναίκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook