«Μεγάλη η άγνοια για την ομοφοβική βία»

Ο Γιώργος-Κωνσταντίνος Χαρώνης, Διαχειριστής της Colour Youth, μιλά χωρίς ενδοιασμούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι LGBTQ νέοι και για το πρόγραμμα «Ψήφισε για τα Δικαιώματά σου».

|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε εποχές κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, τα δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα ειδικότερα, μπαίνουν συνήθως στο περιθώριο. Ακούγεται συχνά το επιχείρημα: «Δεν είναι ώρα για τέτοια». Κι όμως. Το θέμα των δικαιωμάτων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αγνοούμε. Αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλει να στείλει η Colour Youth-Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας με την εκστρατεία «Ψήφισε για τα Δικαιώματά σου».

Για τον Γιώργο Χαρώνη προτεραιότητα πρέπει να δοθεί «στο δικαίωμα στην εκπαίδευση»

Φιλοξενήσαμε στο TheTOC τον Γιώργο-Κωνσταντίνο Χαρώνη, Διαχειριστή της Colour Youth, με τον οποίο συζητήσαμε τους σκοπούς της οργάνωσης που εκπροσωπεί, τις δραστηριότητές της ενόψει των ευρωεκλογών, και ειδικά την καμπάνια «Ψήφισε για τα Δικαιώματά σου» που υλοποιείται μαζί με το Athens Pride. Μιλήσαμε, επίσης, και για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη σημερινή Ελλάδα οι νέοι και νέες LGBTQ.

Ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο της Colour Youth πως αντιμετωπίζονται τα αιτήματα οργανώσεων σαν αυτή από την πολιτεία. Με σκεπτικισμό και προφανή άγνοια για τα θέματα που απασχολούν την LGBTQ κοινότητα στην Ελλάδα ήταν η απάντηση.

Η άγνοια αυτή είναι ακόμα πιο έντονη στο θέμα της ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας: «Υπάρχει άγνοια για το τι είναι ομοφοβική και τρανσφοβική βία» μας δηλώνει ο Γιώργος-Κωνσταντίνος Χαρώνης. Υπάρχει τρομερή έλλειψη ενημέρωσης σε επίπεδο δομών και θεσμών της πολιτείας και ειδικά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Γι' αυτό και η Coulour Youth υλοποιεί το πρόγραμμα «Πες το Σ' εμάς» που σκοπό έχει την ενημέρωση και την καταγραφή περιστατικών βίας εναντίον LGBTQ ατόμων.

Για τον Γιώργο Χαρώνη προτεραιότητα πρέπει να δοθεί «στο δικαίωμα στην εκπαίδευση». Οι διακρίσεις και ο εκφοβισμός LGBTQ ατόμων στο σχολείο είναι μορφή ρατσισμού δηλώνει. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί ούτε σε εθνικό ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Colour Youth αναμένει από τους Ελληνες ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν να προωθήσουν τα θέματα αυτά έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά ο κοινωνικός αποκλεισμός που προκαλούν οι διακρίσεις. «Θέλουμε να υποστηρίξουν τα LGBTQ δικαιώματα έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ενωση να πάρει αποφάσεις πλήρους κατοχύρωσης των δικαιωμάτων αυτών».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook