Ο πρώτος ομοφυλόφιλος χαρακτήρας σε σειρά της Disney

Γράφει πάλι ιστορία η σειρά "Andi Mack" του καναλιού του Disney. Εμφανίζεται ο πρώτος βασικός ομοφυλόφιλος χαρακτήρας.

o-prwtos-omofulofilos-xaraktiras-se-seira-tis-disney
SHARE THIS
0
SHARES

Γράφει πάλι ιστορία η σειρά "Andi Mack" του καναλιού του Disney. Εμφανίζεται ο πρώτος βασικός ομοφυλόφιλος χαρακτήρας.

Στον δεύτερο κύκλο του οποίου το πρώτο επεισόδιο παίχτηκε την περασμένη Παρασκευή, ο Σάιρους (τον υποδύεται ο Τζόσουα Ρας) και καλύτερος φίλος της Άντι, συνειδητοποιεί ότι τρέφει αισθήματα για τον Τζόνα. Πρόκειται δηλαδή για τον άντρα που έχει κλέψει την καρδιά της Άντι και τον υποδύεται ο Άσερ Έιντζελ.

Μετά από τη συνειδητοποίηση, ο δεύτερος κύκλος μετατρέπεται σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας του Σάιρους, πάντα με τη βοήθεια της Άντι και της Μπάφι (Σοφία Ουίλι).

Για να εξασφαλιστεί το ότι η αφήγηση της ιστορίας αυτοσυνειδητοποίησης του Σάιρους θα γίνει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, τόσο το κανάλι όσο και ο δημιουργός της σειράς, Τέρι Μίνσκι, συμβουλεύτηκαν αναπτυξιολόγους καθ’ όλη τη διάρκεια συγγραφής του σεναρίου. Επιπλέον, οργανώθηκε προβολή της πρεμιέρας του κύκλου σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Common Sense Media, GLAAD και PFLAG.

«Η σειρά Andy Mack είναι μια ιστορία για παιδιά στην προεφηβεία τα οποία ανακαλύπτουν το εαυτό τους» δήλωσε, σε ανακοίνωση, εκπρόσωπος του Disney Channel. «Ο Τέρι Μίνσκι, οι ηθοποιοί και ο κάθε ένας που εμπλέκεται φροντίζουν ιδιαίτερα να διασφαλίσουν ότι η σειρά είναι κατάλληλη για κάθε κοινό και η ότι στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για ένταξη και σεβασμό στην κοινωνία» τόνισε.

 

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρας φιγουράρει σε σειρά του καναλιού:

σε επεισόδιο της σειράς «Good LucK Charlie», το 2013, οι θεατές για σύντομο χρονικό διάστημα «έκαναν τη γνωριμία» ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων γυναικών των οποίων το παιδί ήταν φίλος της μικρότερης κόρης των Ντάνκαν.

Είναι όμως η πρώτη φορά, που βασικός χαρακτήρας σε σειρά του Disney Channel είναι ΛΟΑΤΚΙ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook