Οι LGBT ψηφίζουν για τα δικαιώματα τους

Ενα πρόγραμμα ενημέρωσης και «πολιτικής επαγρύπνησης» διεξάγεται από την Colour Youth και το Athens Pride - Στόχος η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των LGBT

oi-gkei-psifizoun-gia-ta-dikaiwmata-tous
SHARE THIS
0
SHARES

Ενα πρόγραμμα ενημέρωσης και «πολιτικής επαγρύπνησης» διεξάγεται εδώ και λίγους μήνες από την Colour Youth (Κοινότητα LGBT Νέων Αθήνας) και το Athens Pride.

 

Aπό τον περασμένο Ιανουάριο και μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο, η LGBT κοινότητα έχει τη δυνατότητα –μέσω του προγράμματος «Ψήφισε για τα δικαιώματα σου»- να αναδείξει τα προβλήματα που την απασχολεί και να συγκροτήσει μια ισχυρή και ενημερωμένη ομάδα πίεσης απέναντι σε κόμματα, υποψήφιους και υποψήφιες.

«Στόχος είναι η ενθάρρυνση των LGBT να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους ψηφίζοντας με συνείδηση και προσμετρώντας ιδιαίτερα αυτά τα δικαιώματα όταν επιλέγουν πολιτικό κόμμα ή υποψήφιους»

«Στόχος είναι η ενθάρρυνση των LGBT και ειδικά των νέων, ψηφοφόρων να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους ψηφίζοντας με συνείδηση και προσμετρώντας ιδιαίτερα αυτά τα δικαιώματα όταν επιλέγουν πολιτικό κόμμα ή υποψήφιους».

Παράλληλα αποτελεί και μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού για ζητήματα που σχετίζονται με τα LGBT δικαιώματα και κατ’ επέκταση τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών του Μαϊου του 2014. Στις δραστηριότητες του θα περιλαμβάνει την αποτύπωση των τάσεων ψήφου της LGBT κοινότητας, ενώ οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ενημερώνονται από τον συγκεκριμένο ιστότοπο σχετικά με τις θέσεις των διαφόρων πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων γύρω από τα δικαιώματα των LGBT ατόμων. «Κάθε ψήφος μετράει στην προσπάθεια της LGBT κοινότητας να διεκδικήσει τα δικαιώματά της».

Το πρόγραμμα «Ψήφισε για τα δικαιώματα σου!» υλοποιείται στα πλαίσια του Open Society Initiative for Europe. Επίσης, στα πλαίσια του προγράμματος γίνεται μια έρευνα σχετικά με την πρόθεση ψήφου της LGBT κοινότητας στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε από εδώ.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.voteforyourrights.gr

ΠΗΓΗ: Antivirus magazine

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook