Όλα όσα έγιναν στο Athens Pride 2017 - Οι καλύτερες στιγμές

Με κεντρικό σύνθημα #Θέμα Παιδείας, χιλιάδες Αθηναίοι και οι ξένοι διπλωμάτες γιόρτασαν την Υπερηφάνεια στην Αθήνα

ola-osa-egina-sto-athens-pride-2017---oi-kaluteres-stigmes
SHARE THIS
0
SHARES

Για μια ακόμα χρονιά, τη δέκατη τρίτη συνεχόμενη, η πολύχρωμη γιορτή του Athens Pride, πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα, για πρώτη φορά, όμως, στην «καρδιά της πόλης», στην πλατεία Συντάγματος. Από τις 12.00 το μεσημέρι, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μεταξύ αυτών, των ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ, η Atlas, που υποστηρίζει ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», η ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ άνω των 50 χρονών, «Περήφανοι Πρεσβύτεροι» (Proud Seniors) και πολλές άλλες, βρίσκονται στα περίπτερά τους, με έντυπο υλικό και δώρα, συνομιλώντας με τους επισκέπτες και τους περαστικούς για το δικαίωμα των ανθρώπων στον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ελευθερία της έκφρασης, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό, κλπ.

Το «παρών» δίνουν πολιτικές ομάδες και κόμματα, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, Ελλάδας. Επίσης, το «Pride» στηρίζουν με την παρουσία τους φοιτητικοί σύλλογοι, όπως από τη Νομική Αθηνών, αλλά και οι αστυνομικοί. Η καθιερωμένη παρέλαση του Athens Pride ξεκίνησε με τις τυμπανίστριες στις 7 και έκανε ένα μεγάλο κύκλο της Αθήνας για να καταλήξει ξανά στο Σύνταγμα και να aρχίσει η βραδινή συναυλία, το μεγάλο πάρτι του Pride.

Το φετινό σύνθημα του «Pride», «Θέμα Παιδείας», «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος "παιδεία" "εμπεριέχει, με την ευρύτερή του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Σημειώνεται πως ανακοινώσεις υποστήριξης του «Pride» εξέδωσε, μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Αττικής, ο δήμος Αθηναίων, ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, διπλωμάτες από 29 πρεσβείες στην Αθήνα συμμετέχουν και εκφράζουν την υποστήριξή τους στο Athens Pride.

Σύνταγμα, τα πλακάτ
Σύνταγμα, τα πλακάτ

 

Σύνταγμα, τα περίπτερα
Σύνταγμα, τα περίπτερα

 

Το κεντρικό σύνθημα
Το κεντρικό σύνθημα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook