Ομοφοβία και ΜΜΕ

Σεμινάριο για την ομοφοβία διοργάνωσε η ΕΣΗΕΑ. Μια ευκαιρία ώστε να γίνει μια συζήτηση για το πως αντιδρούν οι δημοσιογράφοι σε ειδήσεις που αφορούν τους ΛΟΑΤ.

omofobia-kai-mme
SHARE THIS
0
SHARES

Tο σεμινάριο που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΑ αγγίζει ένα σοβαρό και σύγχρονο κοινωνικό θέμα. Την ομοφοβία, την περιθωριοποίηση και ουσιαστικά τον κοινωνικό αποκλεισμό της ΛΟΑΤ κοινότητας (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιλόφυλοι, Τράνς). Ποιός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων; Είναι αναγκαίο να γίνει μια συζήτηση για το πως τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τέτοια άτομα. Αυτός ήταν και ο σκοπός του σεμιναρίου με τίτλο. «Η αυθεντική αντίδραση: Ένας διάλογος για την Ομοφοβία και την Τρανσφοβία».

 

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από την ομάδα κοινωνικού θεάτρου “AmatePerfomance” και το “ProcessworkHub”, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της διδάκτορος Κοινωνικής Ψυχολογίας κ. Αλεξάνδρας Βασιλείου και της κοινωνικής λειτουργού κ. Λένας Ασλανίδου.

Οπως μας είπε η κυρία Αλεξάνδρα Βασιλείου, Κοινωνική Ψυχολόγος – Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. «Σχεδιάσαμε αυτή τη δράση θεωρώντας ότι η άσκηση της βίας απέναντι στα ΛΟΑΤ άτομα είναι κάτι που χρειάζεται να κουβεντιάσουμε, καθώς είναι ένα θέμα που δεν κουβεντιάζουμε εύκολα».

 

Απο την πλευρά της η κυρία Βέρα Λάρδη, ηθοποιός, - θεατρολόγος μας εξήγησε ότι «πήραμε συνεντεύξεις απο ομοφυλόφιλους, γονείς και εκπαιδευτικούς και έγινε μια πολύ προσεκτική δραματουργική επεξεργασία, για να κρατήσουμε την αμεσότητα του προφορικού λόγου».

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου ήταν ένα θεατρικό δρώμενο με τις εμπειρίες ανθρώπων της ΛΟΑΤ και το δεύτερο μέρος μία συζήτηση-διεργασία της ομάδας για τους ρόλους που δημιουργούνται γύρω από την ομοφοβία και την τρανσφοβία.Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που η ΕΣΗΕΑ διοργάνωσε ένα σεμινάριο με αυτό το αντικείμενο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook