Ομοφυλοφιλία στην Αγία Πετρούπολη: η βραβευμένη εικόνα

Στα βραβεία για τις καλύτερες φωτογραφίες του παγκόσμιου Τύπου για το 2014, ξεχώρισε αυτή ενός ζευγαριού ομοφυλοφίλων στη σκοτεινή -για τους gay- σύγχρονη Ρωσία

omofulofilia-stin-agia-petroupoli-i-brabeumeni-eikona
SHARE THIS
0
SHARES

Η φωτογραφία ενός gay ζευγαριού στην Αγία Πετρούπολη κέρδισε το βραβείο World Press Photo of the year για το 2014. Πρόκειται για μια δημιουργία του Δανού φωτογράφου Μαντς Νίσεν, ο οποίος φωτογράφισε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων σε μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία απομονώνεται και τιμωρείται δια νόμου.

Η φωτογραφία του Νίσεν είναι δυνατή και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα εναντίον της σκοτεινιάς και της περιθωριοποίησης, υπό την οποία είναι αναγκασμένοι να ζουν οι ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία.

Κάποιες άλλες από τις βραβευμένες φωτογραφίες του διεθνούς διαγωνισμού για τον παγκόσμιο Τύπο το 2014 είναι αυτή του Τούρκου, Μπουλέντ Κίλιτς, που απεικονίζει ένα νεαρό κορίτσι σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, αυτή του Ασα Σιόστρομ, που απεικονίζει δύο ορφανά αδέρφια, με σοκολάτες στα χέρια στη Μολδαβία, αλλά και η φωτογραφία του Σεργκέι Ιλνίτσκι, που απεικονίζει ένα καθημερινό τραπέζι κουζίνας κατεστραμμένο και ματωμένο από μια από τις επιθέσεις στην Ουκρανία.

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook