Ποια χώρα βρίσκεται στην κορυφή αποδοχής των γκέι;

Το ποσοστό που αποδέχεται πλήρως τους ομοφυλοφίλους στην Ισπανία ξεπερνάει το 50%- Συντριπτικα αρνητικά ποσοστά στη Ρωσία, που θέτει την ομοφυλοφιλία ως «ηθικό ζήτημα»

poia-xwra-brisketai-stin-korufi-apodoxis-twn-gkei
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μεγάλη είδηση ​​για την κοινότητα ΛΟΑΤ της Ισπανίας (στην οποία περιλαμβάνονται οι λεσβίες, γκέι,αμφισεξουαλικοί και τρανσεξουαλικοί), αφού η συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών που αποδέχονται ευκολότερα την ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με την έρευνα του Pew Research Center και τη δημοσκόποηση που διενήργησε σχετικά με το πόσο ηθικό είναι να έχει άλλο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Πενήντα - πέντε τοις εκατό από τους Ισπανούς που συμμετείχαν και απάντησαν στις ερωτήσεις της δημοσκόπησης, χαρακτήρισαν την ομοφυλοφυλία ως «ηθικά αποδεκτή», ενώ το 38 τοις εκατό απάντησε ότι η ομοφυλοφιλία «δεν είναι ηθικό ζήτημα» και δεν έχει καμμία σχέση με το ήθος του ατόμου.  Μόλις το 6 τοις εκατό αισθάνεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι «ηθικά απαράδεκτη».

Τα αποτελέσματα ήταν λιγότερο αισιόδοξα σε χώρες όπως η Γκάνα και η Ρωσία, όπου το 98 τοις εκατό και το 72 τοις εκατό, αντίστοιχα, των συμμετεχόντων θεωρούν την ομοφυλοφιλία «ηθικά απαράδεκτη». Στις Ηνωμένες Πολιτείες , το 35 τοις εκατό πιστευει ότι η ομοφυλοφιλία δεν έχει καμμία σχέση με «ηθικό ζήτημα», ενώ το 37 τοις εκατό απάντησε ότι η ομοφυλοφιλία είναι «ηθικά απαράδεκτη». Πάντως το 23 τοις εκατό των Αμερικανών λένε ότι η ομοφυλοφιλία είναι «ηθικά αποδεκτή», πάντα σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook