Πρώτη Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου

Η πρώτη Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου είναι γεγονός! Θα γίνει το Σάββατο, 31 Μαΐου, στη Λευκωσία με την υποστήριξη της πολιτείας, του Δήμου Λευκωσίας, πολιτικών κομμάτων και ξένων πρεσβειών.

prwti-poreia-uperifaneias-kuprou
SHARE THIS
0
SHARES

Με το σύνθημα «Ιδια Αγάπη – Ισα Δικαιώματα» πραγματοποιείται το Σάββατο, 31 Μαΐου, η πρώτη Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου (Gay Pride). Παρά τις έντονες αντιδράσεις συντηρητικών κύκλων καθώς και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου στηρίζεται τόσο από το επίσημο κράτος, τις δημοτικές αρχές καθώς επίσης και από το κυβερνών κόμμα, τον κεντροδεξιό Δημοκρατικό Συναγερμό, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση, το Κομμουνιστικό κόμμα Κύπρου ΑΚΕΛ.

 

Παρά τις έντονες αντιδράσεις συντηρητικών κύκλων καθώς και της Εκκλησίας της Κύπρου, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου στηρίζεται από το επίσημο κράτος

H Πορεία Υπερηφάνειας έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, και στηρίζεται από την επίσημη πολιτεία μέσω του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου καθώς επίσης και από το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Κύπρο, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, των Υπάτων Αρμοστειών της Αυστραλίας, του Καναδά και της Μεγάλης Βρετανίας και των Πρεσβειών της Αυστρίας, Βραζιλίας, Δανίας, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλίας, Ισπανίας, Νορβηγίας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Σουηδίας και Φινλανδίας, του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού και άλλων οργανισμών.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 17:00 από την Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία. Μετά τον τερματισμό της θα ακολουθήσει ένα πάρτι γεμάτο εκπλήξεις, μουσική και χορό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook