Ωρα για το Thessaloniki Pride 2014

Την Παρασκευή ανοίγει η αυλαία του 3ου Thessaloniki Pride υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Αγνοούμε τις γραφικές και σκοταδιστικές φωνές» δηλώνει ο εκπρόσωπος του Pride.

wra-gia-to-thessaloniki-pride-2014
SHARE THIS
0
SHARES

Ωρα Pride για την Θεσσαλονίκη. Με το σύνθημα «Ωρα για μας» πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το τρίτο Thessaloniki Pride στις 20 και 21 Ιουνίου. Κατά την διάρκεια της πολύχρωμης διήμερης γιορτής θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την παρέλαση που θα γίνει το Σάββατο στις 19:30.

Το πρωί του Σαββάτου θα διοργανωθεί φόρουμ στο οποίο θα συζητηθούν τα ζητήματα των νέων γκέι, λεσβιών, μπάι και τρανς παιδιών

Η αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή στις 17:00 το απόγευμα με την έκθεση φωτογραφίας «Εναλλαγές» στο νέο δημαρχιακό μέγαρο. Θα ακολουθήσει συζήτηση, στον ίδιο χώρο, με θέμα «Ενέργειες LGBT οργανώσεων για την προώθηση υλοποίηση των αιτημάτων τους στους δήμους και τις περιφέρειες» αλλά και προβολές ταινιών. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με θέατρο δρόμου και street party στην περιοχή Βαλαωρίτου.

Το πρωί του Σαββάτου, για πρώτη φορά, θα διοργανωθεί φόρουμ στο οποίο θα συζητηθούν τα ζητήματα των νέων γκέι, λεσβιών, μπάι και τρανς παιδιών, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει το απόγευμα με την καθιερωμένη παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Οι νέοι γκέι, οι νέες λεσβίες, τα μπάι και τρανς παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις πιο συχνές και πιο έντονες από τους συνομηλίκους τους. Οπως γίνεται κατανοητό, οι νέοι LGBT άνθρωποι οδηγούνται σε μια ζωή χωρίς ευτυχία, φορτωμένοι τύψεις και πολλές φορές μέχρι την αυτοκτονία», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Θάνος Βλαχογιάννης, εκπρόσωπος τύπου του Thessaloniki Pride.

Επιπλέον, ανέφερε πως «το Pride έρχεται να προστατέψει τα LGBT παιδιά», ενώ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις «για να αφουγκραστούν τη διαφορετικότητα και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος». Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από χριστιανικές οργανώσεις και από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο, για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και την παρέλαση ο κ. Βλαχογιάννης απάντησε: «Ακόμη και σε χώρες φιλελεύθερες υπάρχουν γραφικές, σκοταδιστικές φωνές. Τις αγνοούμε».

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook