Χρώματα παντού στο 10ο Athens Pride

Μεγάλη συμμετοχή είχε το Athens Pride που έγινε το Σάββατο. «Θα πολεμήσουμε μαζί τις δυνάμεις του μίσους» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κηρύσσοντας την έναρξη της παρέλασης.

xrwmata-pantou-sto-10o-athens-pride
SHARE THIS
0
SHARES

Με το σύνθημα «Οικογενειακή υπόθεση», με πολύχρωμα μπαλόνια και χαρούμενη διάθεση πραγματοποιήθηκε το 10ο Athens Pride.

Η διοργάνωση ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με εργαστήρια πλακάτ, ζωγραφική και face painting, ενώ στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η κεντρική παρέλαση, με στόχο την διαμαρτυρία κατά των διακρίσεων και την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Το 10ο Athens Pride στήριξαν έντεκα πρεσβείες στην Ελλάδα

«Η μάχη των δικαιωμάτων κάθε μέρα κερδίζεται. Υπάρχουν οπισθοχωρήσεις καθώς έχουν σηκώσει κεφάλι οι δυνάμεις του μίσους. Θα τους πολεμήσουμε μαζί», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κηρύσσοντας την έναρξη της φετινής διοργάνωσης.

Το 10ο Athens Pride στήριξαν επίσης έντεκα πρεσβείες στην Ελλάδα: των ΗΠΑ, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Νορβηγίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Δανίας και του Καναδά.

«Το φετινό θέμα του Athens Pride έναι πολύ σημαντικό καθώς η ισότητα των διαφορετικών μορφών της σύγχρονης οικογένειας είναι αναγκαία. Στην Αγγλία ο θεσμός του γάμου ισχύει για όλους», υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.

«Η Πρεσβεία του Καναδά στηρίζει τη διοργάνωση γιατί πιστεύουμε στην αξιοπρέπεια για όλους και τα ίσα διακιώματα ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό και φύλο» επεσήμανε ο πρέσβης του Καναδά, Ρομπερ Πεκ.

«Ολα τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όπως και όλοι οι άλλοι. Πρόκειται για μια συζήτηση που δεν είναι εύκολη αλλά πρέπει να γίνει. Στην Ολλανδία παλέψαμε για αυτή τη συζήτηση και στο τέλος την κάναμε δυνατή», είπε από την πλευρά του ο Ολλανδός πρέσβης Γιαν Βερστεέγκ.

Μετά το τέλος της παρέλασης ξεκίνησε ένα μεγάλο πάρτυ με τραγούδι και χορό.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ & ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook