Ανθρώπινα δικαιώματα και Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης και ο Θανάσης Χειμωνάς για πρώτη φορά σε μια συζήτηση για τα δικαιώματα των μεταναστών και την ιθαγένεια, τους ομοφυλόφιλους και το δικαίωμά τους να έχουν παιδί

|
SHARE THIS
0
SHARES

Οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ο Παύλος Κοντογιαννίδης με τους   «Ανεξάρτητους Έλληνες» και ο Θανάσης Χειμωνάς με την «Ελιά» υπερασπίζονται, ο καθένας με τον τρόπο του, τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Όσο για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Παύλος Κοντογιαννίδης θεωρεί ότι περιέχει μια τρομερή αντίφαση και υποκρισία. Ο Θανάσης Χειμωνάς, από την άλλη, θεωρεί ότι το μεταναστευτικό ζήτημα είναι περίπλοκο και με πολλά λάθη από την πλευρά της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Για την ελληνική ιθαγένεια:Τη βεβαιότητα ότι όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα συμφωνούσαν να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες, εάν ήταν σίγουροι ότι θα ψηφιστούν από αυτούς, εξέφρασε ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Ο Θανάσης Χειμωνάς θεωρεί ότι είναι αυτονόητο ένα παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα να έχει την ελληνική ιθαγένεια και ζήτησε την ποινικοποίηση ακόμα και του ρατσιστικού λόγου της Χρυσής Αυγής.

Για το τζαμί:«Ναι στο τζαμί στην Αθήνα», από τον υποψήφιο της ««Ελιάς». «Ναι» και από τον υποψήφιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» , Παύλο Κοντογιαννίδη, «αρκεί να μην γίνει χώρος προσηλυτισμού και προπαγάνδας».

Για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών:«Κατά» του γάμου στην προσωπική τους ζωή ξεκαθάρισαν ότι είναι και οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Ο Παύλος Κοντογιαννίδης ήταν περισσότερο διευκρινιστικός :«Είμαι υπέρ των δεσμών και όχι των θεσμών» είπε. Για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών οι γνώμες τους πάντως διαφέρουν. Ο Θανάσης Χειμωνάς είναι «υπέρ» και θεωρεί ότι η ποιότητα των γονέων δεν έχει να κάνει με το φύλο, θυμίζοντας ότι πολλά ετερόφυλα ζευγάρια έχουν κάνει κόλαση τη ζωή των παιδιών τους. Απρόθυμος και επιφυλακτικός να συμφωνήσει στους γάμους και στις υιοθεσίες από ομόφυλους ο Παύλος Κοντογιαννίδης. «Το να διαφημίζεις ότι Νίκος παντρεύτηκε τον Πέτρο και υιοθέτησαν και πέντε παιδιά είναι θέμα δημοσίων σχέσεων» είπε. Ούτε η φρεσκοπαντρεμένη Τζόντι Φόστερ δεν ξέφυγε από την κριτική του. 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook