«Είμαι μία μαύρη γυναίκα με λευκό συζύγο. Δεν είμαι πόρνη! Αρκετά!»

«Στεκόμουν δίπλα στον άνδρα μου, κάποιος με πλησίασε και μου πρότεινε να με κεράσει ένα ποτό. Αρνήθηκα. Τότε συνέχισε ψιθυρίζοντάς μου: "Πόσο;"»

eimai-mia-mauri-gunaika-me-leuko-suzugo-den-eimai-porni-arketa
|
SHARE THIS
0
SHARES

Πρόσφατα, συντάκτρια του Ebony, ενός από τα παλαιότερα και πιο πετυχημένα αφροαμερικανικά περιοδικά, η Jamilah Lemieux έγραψε στο Twitter:

"RT αν είστε μια μαύρη γυναίκα και σας έχουν περάσει για πόρνη, όταν στέκεστε δίπλα σε έναν λευκό άνδρα." Το tweet έγινε retweeted πάνω από 150 φορές! Εδώ είναι μερικές απαντήσεις που έλαβε:

 

H ιστορία της μαύρης που παντρεύτηκε λευκό

Με αφορμή αυτό το tweet, η Maureen Evans Arthurs, η οποία εργάζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Μέριλαντ, και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της δράσης «Stop Street Harassment», μιλά παρακάτω για τη δική της ιστορία:

Η online συζήτηση για τις μαύρες γυναίκες που τις περνούν για εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ, με έκανε να σκεφτώ τη δική μου ιστορία. Την πρώτη φορά που με πέρασαν για ιερόδουλη, ήμουν αγκαζέ με τον άνδρα μου σε μια εκδήλωση στην Καλιφόρνια πριν από τέσσερα χρόνια.

Ένας άνδρας με πλησίασε, ρωτώντας με αν θα μπορούσε να με κεράσει ένα ποτό. Αρνήθηκα. Τότε συνέχισε ψιθυρίζοντάς μου: "Πόσο;"

Ημουν τόσο αφελής που τον ρώτησα: "Πόσο για ποιό πράγμα;" Μόνο όταν τον κοίταξα στα μάτια, κατάλαβα τι εννοούσε. Εμεινα άφωνη, θυμωμένη και στενοχωρημένη. Απομακρύνθηκα βιαστικά δείχνοντάς του τη βέρα στο δάχτυλό μου, για να του δώσω να καταλάβει ότι ήμουν παντρεμένη. Μετά σκέφτηκα ότι ίσως εκείνος να κατάλαβε ότι αυτή ήταν η τιμή μου.

Εφερα αυτό το περιστατικό στο μυαλό μου ξανά και ξανά, σχεδόν δικαιολογώντας τη συμπεριφορά του. Ημουν μία 25χρονη γυναίκα ψηλή, με σκούρο δέρμα, λεπτή, που κρατούσε το μπράτσο ενός λευκού άνδρα στα τριάντα του. Πόσο αταίριαστο και περίεργο θα φάνηκε σε κάποιους!

Η σχέση μας τώρα έχει κλείσει 10 χρόνια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δέχομαι ανάλογες προτάσεις. Μόλις τον περασμένο μήνα, σε μια εκδήλωση, πολλοί άνδρες μου έκαναν αντίστοιχα σχόλια λέγοντας:

«Είσαι σε λάθος χέρια, γλυκιά μου, εύχομαι να μπορούσα να πάω σπίτι μαζί σου...»

«Έχουμε ολόκληρο το μέρος για τον εαυτό μας, θα είναι κρίμα να μην αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας εδώ». Και τα σχόλια αυτά γίνονταν ενώ ο άνδρας μου σκεκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά.

Δεν μίλησα ποτέ στον σύζυγό μου για αυτά τα περιστατικά, μέχρι που άρχισα να γράφω αυτό το κομμάτι. Τα θεωρούσα πολύ εξευτελιστικά. Αλλά δεν είμαι η μόνη. Αυτό συμβαίνει σε δεκάδες φίλες και συναδέλφους μου. Και πρέπει να σταματήσει! Αρκετά!

 


 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook