Γράμμα στον αγέννητο γιο μου: Το δέρμα σου δεν είναι η καταδίκη σου

Μαύροι φοιτητές του Γέιλ γράφουν συγκλονιστικές επιστολές στους αγέννητους γιους, τους για να παρηγορήσουν τους γονείς εκείνων που χάθηκαν από ρατσιστική βία.

gramma-ston-agennito-gio-mou-to-derma-sou-den-einai-i-katadiki-sou
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Γράμμα στο αγέννητο γιο μου»: Μαύροι φοιτητές του Γέιλ γράφουν συγκλονιστικές επιστολές στους αγέννητους γιους τους.

Μια ομάδα φοιτητών του Γέιλ, δημιούργησαν το blog «To my unborn son» για να τονίζουν την άδικη μεταχείριση που υφίστανται οι μαύροι από τις αστυνομικές αρχές, μετά από την απελευθέρωση των αστυνομικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία άοπλων μαύρων ανδρών.

Δίνοντας την δική τους απάντηση στους θανάτους των άοπλων μαύρων ανδρών στα χέρια των αστυνομικών, τα μέλη της Ενωσης Μαύρων Ανδρών του πανεπιστημίου Γέιλ, έγραψαν μηνύματα στους αγέννητους γιους τους.

Το blog τους ξεκινά με μια ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς του Μάικλ Μπράουν, του άοπλου μαύρου έφηβου οπυ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από λευκό αστυνομικό στο Φέργκιουσον.

«Οταν σκεφτόμαστε για το τι σημαίνει να είσαι μαύρος άνδρας στην Αμερική, συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι «Μάικλ», είμαστε όλοι γιοι» γράφουν στην επιστολή.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε να βρείτε κάποια παρηγοριά στις φωνές μας καθώς μοιραζόμαστε μαζί σας τα μηνύματά μας προς τους αγέννητους γιους μας».

Τα μέλη της ομάδας έγραψαν μηνύματα προς τα αγέννητα παιδιά τους, τονίζοντας τι πρέπει να προσέχουν μεγαλώνοντας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook