Η Ευρώπη εγγυάται τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές , Μαριλένα Κοππά και Κώστας Αργυρός μας εξηγούν πως το Ευρωκοινοβούλιο προστατεύει ακόμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

|
SHARE THIS
0
SHARES


Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές , Μαριλένα Κοππά με τη ΔΗΜΑΡ και ο Κώστας Αργυρός με "Το Ποτάμι"  απαντούν στην έρευνα της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εξηγούν στη Μαριλένα Κατσίμη ότι η  Ευρώπη είναι ταυτισμένη με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι απόψεις τους παρουσιάζουν ένα πρόσθετο ενδιαφέρον διότι παρόλο που ανήκουν σε δύο διαφορετικά κόμματα , συμφωνούν σχεδόν σε όλα και είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στην ίδια πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις εκλογές του Μαϊου.Ο Κώστας Αργυρός ανέφερε πάντως ότι έχουν γίνει επαφές με τους Πράσινους, τους Σοσιαλδημοκράτες αλλά και τους Φιλελεύθερους. 

  «Εάν για ένα πράγμα αξίζεις να παλέψεις  αυτό είναι ο άνθρωπος και αυτός υπήρχε πάντα στον πυρήνα του αγώνα μου» απαντά η Μαριλένα Κοππά στην ερώτηση πως συνδέεται ο αγώνας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την Ευρωβουλή.
«Ανθρώπινα δικαιώματα σημαίνει Ευρώπη», λέει ο Κώστας Αργυρός .

Και οι δυο υποψήφιοι συμφωνούν ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη.Θεωρούν ωστόσο σημαντική προσπάθεια ελέγχου της τρόικας την έκθεση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πεπραγμένα στα προγράμματα διάσωσης.

   Στο θέμα των μεταναστών , η Μαριλένα Κοππά , θεωρεί υποκριτική τη στάση της Ε.Ε απέναντι στη χώρα μας , αφού όπως λέει , όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δέχεται το 90% της μεταναστευτικής ροής προς την Ευρώπη και δεν υπάρχει ισότιμη κατανομή βαρών.Ο Κώστας Αργυρός επισημαίνει οτι πρέπει να γίνει αντιληπτό οτι το όνειρο των μεταναστών δεν είναι η Ελλάδα , αλλά οι πλούσιες χώρες της Ευρώπης.

Για το σύμφωνο συμβίωσης , η Μαριλένα Κοππά θεωρεί οτι είναι θέμα ανθρωπισμού και ισονομίας.

Κλείνοντας τη συζήτηση , ο Κώστας Αργυρός ,υπογράμμισε οτι Ευρώπη δεν είναι μόνο το ευρώ, αλλά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεσμοί που συνεχίζει να εγγυάται η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook