Καμπάνια ενημέρωσης για τους οροθετικούς

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στο στίγμα και τις διακρίσεις που βιώνουν τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV

|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στο στίγμα και τις διακρίσεις που βιώνουν τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV, στο χώρο εργασίας και σε άλλες κοινωνικές περιστάσεις.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα προβάλλονται 3 σποτ, τόσο από τα τηλεοπτικά κανάλια όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η προβολή του πρώτου σποτ θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2014, ημέρα που καθιερώνεται από φέτος ως Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων από το πρόγραμμα του ΟΗΕ για το HIV/AIDS (UNAIDS / #zerodiscrimination).

Η καμπάνια επιχειρεί να προσεγγίσει με χιουμοριστικό τόνο τις επικρατούσε φοβίες και λανθασμένες αντιλήψεις και στάσεις, όσον αφορά τη μεταδοτικότητα του ιού. Ακόμα, σκοπεύει να σχολιάσει στερεότυπες εικόνες και αναπαραστάσεις που έχουν διαδοθεί διαχρονικά και έχουν εδραιωθεί. Απώτερος σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για το τι είναι σήμερα το HIV/AIDS, με πληροφόρηση που μπορεί να αντλήσει από το site και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Θετικής Φωνής αλλά και από άλλες πηγές.

Η «Θετική Φωνή» είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας που ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook