Νοίκιασε τα δωμάτια, ενοχλήθηκε που ήταν για αστέγους

Ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη έκλεισε 100 δωμάτια για «μια κυβερνητική ομάδα», για να ανακαλύψει ότι οι επισκέπτες του είναι άστεγοι της πόλης. Δείτε πώς αντέδρασε.

noikiase-ta-dwmatia-enoxlithike-pou-itan-gia-astegous
|
SHARE THIS
0
SHARES

Όταν ένα πρακτορείο στη Νέα Υόρκη έκλεισε εκατό δωμάτια στο ξενοδοχείο Radisson, για μια «κυβερνητική ομάδα», το ξενοδοχείο ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά.

Η φιλόξενη στάση του ξενοδοχείου ωστόσο έμεινε μετέωρη... όταν αποκαλύφθηκε ότι τα δωμάτια είχαν κλειστεί για άστεγους.

Το Τμήμα Υπηρεσιών Αστέγων της Νέας Υόρκης είχε κλείσει τα δωμάτια για δέκα μέρες, ώστε να προσφέρει προσωρινή διαμονή σε οικογένειες, μέχρις ότου έβρισκε πιο μόνιμες λύσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη είχε πέσει δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες και η ανάγκη εύρεσης καταφυγίου ήταν άμεση.

Το ξενοδοχείο
Το ξενοδοχείο

«Αυτό είναι ξενοδοχείο, όχι καταφύγιο και θέλουμε να το διατηρήσουμε έτσι» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Πιέρ Μερχέζ στο DNAinfo. «Έχουμε μια επιχείρηση να τρέξουμε και μια φήμη να διατηρήσουμε και σκοπεύουμε να το κρατήσουμε έτσι».

Το ξενοδοχείο δεν πρόκειται να νοικιάσει δωμάτια σ' αυτό το πρακτορείο ξανά, συνέχισε ο Μερχέζ, αν και όπως πρόσθεσε, οι άστεγοι επισκέπτες δεν είχαν επίπτωση στους «κανονικούς επισκέπτες».

Φέτος η Νέα Υόρκη βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς αριθμούς αστέγων στα καταφύγια της, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Τον Ιούνιο ο αριθμός αυτός έφτανε στους 53.000 ανθρώπους.

Δεν είναι ασυνήθιστες οι διαμάχες που δημιουργούνται με αφορμή την αντιμετώπιση του θέματος των αστέγων και την διατήρηση της καλής εικόνας για τους τουρίστες.

 

Στη Χαβάη, διαθέτουν 1,3 εκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ανάμεσα στις τακτικές που χρησιμοποιούν, προσφέρουν στους άστεγους εισιτήρια χωρίς επιστροφή για να φύγουν από τη Χαβάη.

«Όταν οι επισκέπτες μας έρχονται εδώ θέλουν να δουν τον παράδεισο τους» είχε δηλώσει στους New York Times το καλοκαίρι ο δήμαρχος της Χονολουλού Κερκ Κάλντγουελ. «Δεν θέλουν να δουν άστεγους ανθρώπους να κοιμούνται στα πάρκα ή σε πεζοδρόμια ή στην παραλία». 

Πηγή: Mashable

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook