Πόστερ αυτοκριτικής: Είμαστε ακόμα πολύ ρατσιστές!

Αγνωστοι «πλημμύρισαν» το Λονδίνο με αφίσες που εξηγούν γιατί οι Βρετανοί είναι ακόμα πραγματικοί ρατσιστές

poster-autokritikis-eimaste-akoma-polu-ratsistes
SHARE THIS
0
SHARES

«Είμαστε ακόμα πολύ ρατσιστές». Αυτό είναι το μήνυμα που έστελναν αφίσες, οι οποίες «ξεφύτρωσαν» σε διάφορα σημεία του Λονδίνου, κυρίως σε στάσεις λεωφορείου. Μέχρι και έξω από τα γραφεία της Σκότλαντ Γιαρντ αναρτήθηκε αφίσα που έγραφε: «Αν δεν έχετε λευκό δέρμα, έχετε 28 φορές περισσότερες πιθανότητες από ένα λευκό, να σας σταματήσει η αστυνομία και να σας ελέγξουν στο δρόμο, γιατί είμαστε ακόμα πολύ ρατσιστές».

Οι -μυστηριώδεις- αντιρατσιστικές αφίσες, αλλά κι αφίσες με άλλα μηνύματα -π.χ. υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης- προκάλεσαν αναστάτωση, ενώ η εταιρεία Clear Channel που «νοικιάζει» τους συγκεκριμένους διαφημιστικούς χώρους διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται για επίσημη καμπάνια και ότι οι αφίσες θα κατέβουν.

Το πώς ανέβηκαν παραμένει μυστήριο. Το περιοδικό Strike! -που θεωρείται ότι προέρχεται από χώρο αναρχικών- ανέλαβε την ευθύνη της δημιουργίας και του σχεδιασμού των συγκεκριμένων μηνυμάτων, όμως διευκρίνισε ότι δεν ανάρτησε τα πόστερ, τα οποία γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στα social media όπου έγιναν αντικείμενο ευρείας αναπαραγωγής.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook