Ρατσιστική διαφήμιση προκάλεσε σάλο και αποσύρθηκε μετά την κατακραυγή

Σάλος με την αμφιλεγόμενη διαφήμιση προϊόντος για τη λεύκανση του δέρματος, με μότο ότι «το λευκό δέρμα σας κάνει να κερδίζετε».

|
SHARE THIS
0
SHARES

Μια εταιρεία καλλυντικών από την Ταϊλάνδη ήρθε αντιμέτωπη με μεγάλη κατακραυγή μετά από αυτή την αμφιλεγόμενη διαφήμιση προϊόντος για τη λεύκανση του δέρματος, με το μότο ότι «το λευκό δέρμα σας κάνει να κερδίζετε».

Η Seoul Secret αναγκάστηκε να απολογηθεί δημοσίως και να αποσύρει τη διαφήμιση, μετά την κατακραυγή που υπέστη στα social media ως ρατσιστική.

Στη διαφήμιση πρωταγωνιστεί μια διάσημη 35χρονη ηθοποιός και μοντέλο (δεξιά), η οποία μιλώντας στην κάμερα αναφέρει ότι το χλωμό της δέρμα είναι ο λόγος της επιτυχίας της.

 

Οσο περνάει η ώρα, χάνει την αυτοπεποίθησή της και αρχίζει να σκουραίνει το δέρμα της, αναφέροντας ότι αν σταματήσει να φροντίζει τον εαυτό της και χάσει το λευκό της δέρμα, όλα μπορεί να χαθούν.

«Οι νέες ηθοποιοί θα με αντικαταστήσουν, κι εγώ θα είμαι ένα ξεθωριασμένο αστέρι» λέει ενώ το δέρμα της γίνεται όλο και πιο σκούρο, κοιτάζοντας το χλωμό κορίτσι δίπλα της.

 

Το λευκό θα σας κάνει να κερδίσετε, είναι το μήνυμα της διαφήμισης, η οποία αποσύρθηκε.

Τα οργισμένα μηνύματα των χρηστών των social media

Εκατοντάδες μηνύματα κατέκλυσαν τα social media, με αγανακτισμένους χρήστες να γράφουν:

«Εχω σκούρα επιδερμίδα και είμαι μια χαρά. Δηλαδή εγώ είμαι χαμένη;»

«To να υποδηλώνετε ότι τα άτομα με σκούρο δέρμα είναι χαμένα είναι σίγουρα ρατσιστικό»

Η εταιρεία απάντησε με δήλωσή της στη σελίδα της στο Facebook:

«Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για το λάθος. Η ευθύνη είναι δική μας. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε διακρίσεις ή ρατσιστικά μηνύματα».

«Το μήνυμα που θέλαμε να μεταδώσουμε ήταν ότι η αυτο-βελτίωση όσον αφορά την προσωπικότητα, την εμφάνιση, τις δεξιότητες και τον επαγγελματισμό είναι ζωτικής σημασίας».

Η μανία της λεύκανσης του δέρματος

Τα προϊόντα λεύκανσης δέρματος είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε πολλές χώρες της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Ταϊλάνδης, όπου τα άτομα με πιο ανοιχτή απόχρωση δέρματος χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης, ενώ οι πιο σκούρες επιδερμίδες συνδέονται με την κατώτερη αγροτική τάξη.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook