«Τόσο μαύρη, πώς θα βρεις άντρα;»

Η βραβευμένη με Οσκαρ, Λουπίτα Νιόνγκο, μιλά στο Glamour για τη δασκάλα που της είχε πει ότι είναι πολύ μαύρη για να μπορέσει κάποτε να βρει σύζυγο.

toso-mauri-pws-tha-breis-antra
|
SHARE THIS
0
SHARES

Εχει κερδίσει Οσκαρ, είναι εκπρόσωπος και μοντέλο ομορφιάς της Lancome, έχει παίξει σε διαφημιστικά σποτ κι έχει φωτογραφηθεί στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών. Κι όμως η Λουπίτα Νιόνγκο, όταν ήταν μικρή, πίστευε ότι δεν θα βρει ποτέ σύζυγο! Της το είχε πει η δασκάλα της...

 

Ακούγεται παρανοϊκό, όμως όπως η ηθοποιός αφηγείται στο Glamour ότι μικρή είχε την πεποίθηση ότι είναι πολύ μαύρη για να καταφέρει να βρει σύζυγο. «Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, στο σχολείο, μια δασκάλα μου είχε πει. Πού θα βρεις εσύ σύζυγο; Πώς θα καταφέρεις να βρεις κάποιον πιο μαύρο από σένα; Είχα νιώσει εντελώς εξευτελισμένη...».

Η Νιόνγκο έχει επανειλημμένως μιλήσει για τον ρατσισμό που βίωσε η ίδια από πολύ μικρή ηλικία, όταν ξυπνούσε κάθε πρωί με την ευχή να έχει η επιδερμίδα της γίνει λίγο πιο λευκή.

«Θυμάμαι μια διαφήμιση που είχα δει μικρή. Μια γυναίκα πάει σε μια συνέντευξη για δουλειά, όμως τη διώχνουν. Την επόμενη μέρα βάζει μια κρέμα που κάνει το δέρμα της πιο λευκό, ξαναπάει για δουλειά και την παίρνουν. Το μήνυμα ήταν σαφές: το σκούρο δέρμα δεν είναι αποδεκτό...». Θλιβερό, αλλά δυστυχώς πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook