Το Tatyana's everyday blog είναι από τα αγαπημένα διεθνώς blogs φαγητού. Η Τατιάνα μοιράζεται τις συνταγές από τη Ρώσικη κουζίνα (χώρα καταγωγής της) και όλες τις αγαπημένες της με όλο τον κόσμο. Εδώ, παρουσιάζει σε ένα πλήρες βίντεο τον τρόπο που θα φτιάξετε σούσι στο σπίτι σας.
Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο Facebook: https://www.facebook.com/TatyanasEverydayFood
στο Instagram: http://instagram.com/tatyanaseverydayfood
και να επισκέπτεστε το blog της στο You Tube: https://www.youtube.com/user/TatyanasEverydayFood/featured
Τα υλικά που χρειάζεστε για να εκτελέσετε τη συνταγή του βίντεο
3 φλιτζάνια καλής ποιότητας μικρόκοκκο ιαπωνικό ρύζι
1/4 φλιτζανιού ξίδι ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
3 1/4 φλιτζάνια κρύο νερό
Εκτέλεση
-Ξεπλύνετε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι κάτω από κρύο νερό για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τινάξτε το νερό.
-Τοποθετήστε το σε μεγάλη κατσαρόλα, βράστε το σκεπασμένο σε χαμηλή / μέτρια φωτιά. Βράστε το μέχρι να εξατμιστεί το νερό - περίπου 7 έως 8 λεπτά.
-Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ξίδι το ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι,μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα υλικά. Περιχύστε με αυτή τη σάλτσα το ρύζι, ανακατέψτε το και αφήστε το έτσι περίπου για 30 λεπτά.
Εργαλεία και συστατικά που απαιτούνται:
ξύλινη μπαμπού επιφάνεια
αποξηραμένα φύλλα φυκιού nori
Για τη γέμιση:
φέτες καπνισού σολομού
φέτες τόνου, μακρύπτερου ή χτένια- δεν πρέπει να είναι κατεψυγμένα
βρασμένο καβούρι, αστακό ή γαρίδες
φρέσκα tobiko (αυγά ψαριού)
πράσινο κρεμμυδάκι
κομμένο σε φέτες αγγούρι
φρέσκα σπαράγγια
αβοκάντο
Για τη sauce:
τυρί κρέμα ή γλυκιά μαγιονέζα Ιαπωνίας
σάλτσα χελιού
σάλτσα wasabi
πικάντικη μαγιονέζα - μπορείτε να συνδυάσετε και την απλή με σάλτσα sirachyia
tamari / σάλτσα σόγιας
Μερικοί από τους αγαπημένους συνδυασμούς της Τατιάνας
-Τόνος, σολομός, τυρί κρέμα, tobiko, αβοκάντο και ολοκληρώνεται με καπνιστό σολομό, χέλι σάλτσα, γλυκιά μαγιονέζα, tobiko και πράσινα κρεμμυδάκια.
-Αστακός με κρέμα τυριού, χτένια, τόνο και ολοκληρώνεται με γλυκιά μαγιονέζα, σάλτσα χέλι και λίγη sirachyia σάλτσα
-Τόνος με σάλτσα sirachyia ή πικάντικη μαγιονέζα, σπαράγγια, τυρί κρέμα, τεμπούρα τηγανητά ρολό και ολοκληρώνεται με πικάντικη μαγιονέζα, μαύρο tobiko, πράσινο κρεμμυδάκι, σάλτσα χέλι.