Ανατρεπτική έρευνα: Τζάμπα «χτυπιέστε» στα γυμναστήρια!

Μην χτυπιέστε στα γυμναστήρια, νομίζοντας ότι έτσι θα χάσετε κιλά. Τζάμπα κόπος. Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το συμπέρασμα νέας ανατρεπτικής μελέτης.

anatreptiki-ereuna-tzampa-xtupieste-sta-gumnastiria
SHARE THIS
0
SHARES

Μην χτυπιέστε στα γυμναστήρια, νομίζοντας ότι έτσι θα χάσετε κιλά. Τζάμπα κόπος. Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το συμπέρασμα νέας ανατρεπτικής μελέτης.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Current Biology » έδειξε ότι όσοι έχουν μέτρια δραστηριότητα καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες, σε σχέση με όσους ασκούνται έντονα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης μέτρησαν σε 300 άνδρες και γυναίκες την ποσότητα της ενέργειας που καταναλώνουν στην καθημερινή τους ζωή.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι αυτοί που έχουν μια μέτρια άσκηση – πηγαινουν με το ποδήλατο στη δουλειά ή επισκέπτονται το γυμναστήριο δύο φορές την εβδομάδα- καίνε 200 ​​θερμίδες περισσότερες από εκείνους που είχαν καθιστική ζωή. Ωστόσο, όσοι ξεπερνούν αυτό το όριο της άσκησης δεν πετυχαίνουν τίποτα παραπάνω.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της διατροφής, όταν κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος. Ωστόσο οι ερευνητές σπεύδουν να τονίσουν ότι η άσκηση είναι απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού, αλλά σε σχέση με τη διαχείριση των κιλών μας πρέπει να εστιάσουμε στη διατροφή.

 

Το έναυσμα για τη μελέτη ήταν η παρατήρηση της τρόπου ζωής σε μια περιοχή της Βόρειας Τανζανίας. Οι κυνηγοί της κοινότητας διανύουν καθημερινά τεράστιες αποστάσεις, ωστόσο είχαν ίδια κατανάλωση ενέργειας με έναν που κάνει μια περισσότερη καθιστική ζωή στις ΗΠΑ.


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook