Βαλε δυνατά τη μουσική! Κάνει καλό

Μη δίνεις σημασία σε λους όσοι πουν ότι ενοχλούνται από την ένταση της μουσικής που ακούς- Η έντασή της θα τους κάνει καλό σε επίπεδα .

bale-dunata-ti-mousiki
SHARE THIS
0
SHARES

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς μουσική. Και πολύ καλά κάνουν γιατί η μουσική ωφελέι σε πολλά.  Οι έρευνες το αποδεικνύουν, αφού οι επιστήμονες έχουν καταλήξει και σε ποιους τομείς η μουσική βοηθάει τον άνθρωπο. 

Μειώνει το επίπεδο άγχους των ασθενών

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Drexel της Πενσυλβάνια έδειξε ότι οι καρκινοπαθείς που άκουγαν μουσική παρουσίασαν σημαντική μείωση στα επίπεδα άγχους που αντιμετώπιζαν. Οι ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη παρουσίασαν μειωμένη αρτηριακή πίεση.

«Πολεμάει» το στρες

Το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία εξέδωσε διατροιβή που αποκαλύπτει ότι όσοι ακούνε μουσική σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουν λιγότερο στρες. 

Χρησιμεύει στις επεμβάσεις

Η μουσική βοηθά τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν την πίεση μιας χειρουργικής επέμβασης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Κλινική του Κλίβελαντ. Η απαλή μουσική είχε θετική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου των ασθενών.

Δυναμώνει την καρδιά

Η ερευνητική ομάδα του Ιατρικού Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ διαπίστωσε ότι συνδέονται μουσική και καλή υγεία της καρδιάς. Η μουσική έχει σαν αποτέλεσμα τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κατά 26% περισσότερο όταν ένα άτομο ακούει χαρούμενη μουσική, κάτι που διευκολύνει τη ροή του αίματος.

Πονάμε λιγότερο

Σύμφωνα με τα αποτέλεσματα έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, η μουσική αποσπά τα άτομα που βιώνουν πόνο από τα συμπτώματά τους και απαλύνει τον πόνο. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Pain.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook