«Είμαι πιο γυμνασμένη στα 70, από ό,τι ήμουν στα 25!»

Γνωρίστε την 70χρονη που όσο μεγαλώνει γυμνάζεται πιο σκληρά, αποδεικνύοντας ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για την άσκηση.

eimai-pio-gumnasmeni-sta-70-apo-oti-imoun-sta-25
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για την άσκηση, όπως αποδεικνύει η Liz Hodgkinson, η οποία όπως η ίδια ισχυρίζεται, έχει καλύτερο σώμα στα 70 της, απ' ότι είχε στα 25 της.

Η 70χρονη Liz Hodgkinson αποτελεί πηγή έμπνευσης για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο υποστηρίζοντας (και αποδεικνύοντας) ότι η σωματική άσκηση δεν επιβραδύνεται όσο μεγαλώνει η ηλικία ενός ανθρώπου.

Η Liz τονίζει ότι όσο μεγαλώνει γυμνάζεται πιο σκληρά, και τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει το CrossFit και την πυγμαχία στην καθημερινή της προπόνηση που περιλαμβάνει βάρη, διάδρομο και spinning.

«Αντί να συμβιβαστώ με την ηλικία μου, γυμνάζομαι ακόμα πιο σκληρά» λέει η 70χρονη, η οποία τονίζει ωστόσο ότι δεν χρειάζονται υπερβολές.

Αρνείται να κάνει παραχωρήσεις λόγω ηλικίας και δεν διστάζει να ακολουθήσει τρόπους γυμναστικής που θεωρητικά απευθύνονται σε νέους ανθρώπους. 

Τονίζει ότι, ο καθένας μπορεί να αθληθεί όσο θέλει, ανεξάρτητα από την ηλικία του.

 

Το πρόγραμμα γυμναστικής της

CrossFit

Η Liz κάνει CrossFit, και τονίζει ότι με την κατάλληλη πρακτική, ο καθένας μπορεί να το καταφέρει. Η προπόνησή της αποτελείται από πέντε σταθμούς, με μια σειρά από τρεις διαφορετικές ασκήσεις. Το σύνολο της κάθε προπονησης είναι περίπου 50 λεπτά.

Διάδρομος

Ο διάδρομος είναι ιδανικός για όσους θέλουν να γυμναστούν περισσότερο, πέρα από τα ομαδικά προγράμματα. H Λιζ προτείνει τη ρύθμιση της κλίσης και της ταχύτητας σε όλο και πιο δύσκολο επίπεδο, για την επίτευξη ενός καλύτερου στόχου κάθε φορά. Στόχος της είναι μισή ώρα διάδρομος με την κλίση στο 5,5 και την ταχύτητα στο 7.

Πυγμαχία

Η πυγμαχία κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ως τρόπος γυμναστικής. Συνήθως γίνεται σε ζευγάρια με το ένα άτομο να πυγμαχεί και το άλλο να κρατά το σάκο του μποξ. Μετά από κάθε αγώνα, η Λιζ προτείνει καρδιοαγγειακή άσκηση όπως τρέξιμο ή σκουότ. Το μάθημα διαρκεί 50 λεπτά και δίνει εκπληκτική ενέργεια.

Spinning

Το Spinning, ή στατικό ποδήλατο, είναι ένας τρόπος γυμναστικής με βαθμό δυσκολίας που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τον αθλούμενο και τις δυνατότητές του.

Εδώ ρίχνετε πολύ ιδρώτα με την ένταση της άθλησης να αλλάζει αυξάνοντας ή μειώνοντας την αντίσταση.

Τα μαθήματα διαρκούν περίπου 40 λεπτά και μπορείτε να κάψετε περίπου 400-450 θερμίδες! Το νερό και μια πετσέτα είναι απαραίτητα.

Βάρη

Τα βάρη γυμνάζουν κάθε μυ ξεχωριστά και χρειάζονται μια σειρά από επαναλήψεις. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε σηκώσετε όλο και μεγαλύτερο βάρος, κάτι που βοηθά στην αύξηση του όγκου των μυών και την καλύτερη φυσική κατάσταση και όψη του σώματος.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook