Έξι συμβουλές για να μεγαλώσετε ένα χαρούμενο παιδί

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναθρέψετε ισορροπημένα και ευτυχισμένα παιδιά, αλλά η επιστήμη σας δίνει μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεστε σωστά στο ρόλο σας.

eksi-sumboules-gia-na-megalwsete-ena-xaroumeno-paidi
SHARE THIS
0
SHARES

Δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες μέχρι να αφήσετε ελεύθερα τα παιδιά σας να εγκαταλείψουν τη «φωλιά» τους.
Διαβάστε 6 συμβουλές που βασίζονται στην έρευνα για την ανατροφή χαρούμενων παιδιών.

  • Τα αστεία βοηθούν

Αστιευτείτε ελεύθερα με το παιδί σας, θα σας ευγνωμονεί στο μέλλον. Όταν οι γονείς κάνουν αστεία στα παιδιά, τους δίνουν τα εργαλεία για να σκέφτονται δημιουργικά, να κάνουν φίλους και να διαχειρίζονται το άγχος.

  • Να είστε θετικοί

Οι γονείς που εκφράζουν αρνητικά συναισθήματα προς τα παιδιά τους ή τους συμπεριφέρονται με σκληρό τρόπο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν επιθετική συμπεριφορά από εκείνα στο μέλλον. Αυτό είναι πολύ σοβαρό επειδή η επιθετικότητα στην παιδική ηλικία συνδέεται με την επιθετικότητα στη μετέπειτα ζωή τους, ακόμη και προς τους μελλοντικούς συντρόφους.

  • Φροντίστε το γάμο σας

Μην αφήνετε τη σχέση με το σύζυγό σας να επηρεαστεί από τη γέννηση του μωρού. Οι γονείς που πάσχουν από οικογενειακή αστάθεια, όπως ένα ενδεχόμενο διαζύγιο, μπορεί να δημιουργήσουν στα παιδιά τους προβλήματα ύπνου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2011 στο περιοδικό Child Development.

  • Προσέχετε την ψυχική σας υγεία

Αν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κατάθλιψη, ζητήστε βοήθεια για το δικό σας καλό αλλά και του παιδιού σας. Σύμφωνα με έρευνα του 2011, οι καταθλιπτικές μητέρες δυσκολεύονται περισσότερο όσον αφορά τα θέματα ανατροφής σε σύγκριση με τις υγιείς μητέρες, ενώ εντείνουν το άγχος των παιδιών τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook