Ένα μέρος όπου θα συναντήσεις την χαλάρωση και τη γαλήνη που τοσο αναζητάς

Στα Βody in Balance Weekends στο Dolce Attica Hotel and Resort θα βρεις την ηρεμία της ψυχής και του κορμιού σου και θα φύγεις πιο ελαφρύς. Μέσα και έξω.

ena-meros-opou-tha-sunantiseis-tin-xalarwsi-kai-ti-galini-pou-toso-anazitas
SHARE THIS
0
SHARES

Oι τραγικοί ποιητές της αρχαιότητας και τα Ομηρικά Έπη λένε πως τα καράβια των Αχαιών έμειναν δεμένα στο λιμάνι της Αυλίδας για μήνες ολόκληρους. Όσο κι αν ο Αγαμέμνονας και οι υπόλοιποι στρατηγοί των Ελλήνων, ο Οδυσσέας, ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, παρακαλούσαν τους θεούς, η άπνοια δεν άφηνε να φουσκώσουν τα πανιά των πλοίων τους ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους για την Τροία. Τότε έστειλαν στον μάντη Κάλχα αντιπρόσωπο για να τον ρωτήσει τι ήταν αυτό που θα εξευμενίσει την οργή των θεών και συγκεκριμένα της Άρτεμις που ήταν θυμωμένη με τον Αγαμέμνονα, επειδή σκότωσε το ιερό της Ελάφι. Τότε εκείνη ζήτησε την Ιφιγένεια, την κόρη του βασιλιά των Αχαιών. Αν την θυσίαζαν στον βωμό της εκείνη θα φρόντιζε να φυσήξει ο πιο ούριος άνεμος για την εκστρατεία τους. Ο μύθος λέει πως ο Αγαμέμνονας αρχικά δεν ήθελε ούτε να το ακούσει όμως τελικά πείστηκε από τα λόγια του Μενέλαου και του Οδυσσέα και τελικά οδήγησε την κόρη του στην Αυλίδα με την πρόφαση ότι θέλει να την αρραβωνιάσει με τον Αχιλλέα.

Σε αρκετές παραλλαγές της ιστορίας, η θυσία της Ιφιγένειας δεν πραγματοποιείται στην Αυλίδα αλλά στην Βραυρώνα της Αττικής, έναν τόπο μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, αλλά ανέγγιχτο από τους γρήγορους ρυθμούς της πρωτεύουσας. Η θάλασσα γαλάζια και αστραφτερή μοιάζει σα να θέλει να αγγίξει τον αρχαίο ναό της Αρτέμιδος και να αφηγηθεί από την αρχή τον μύθο. Για την εκείνη την ημέρα που η Άρτεμις λυπήθηκε την Ιφιγένεια, την έσωσε από τον βωμό και την έκανε ιέρεια της. Το στόρυ που διδαχθήκαμε όλοι τόσες και τόσες φορές κατά τα σχολικά μας χρόνια, ο θρύλος της Ιφιγένειας και του μεγάλου Τρωικού Πολέμου είναι αναπόφευκτα το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό κοιτώντας έξω από τα φαρδιά, ψηλά παράθυρα του Dolce Attica Riviera Hotel and Resort που δεσπόζει επιβλητικό και ωραίο πάνω από τον κόλπο της Βραυρώνας, λίγα μόνο βήματα μακριά από τον ναό της Άρτεμις.

Άποψη του ναού της Αρτέμιδος.
Άποψη του ναού της Αρτέμιδος.

Είναι απόγευμα, την ώρα που η Μαριάννα Λαμπίρη, ηθοποιός και ψυχοθεραπεύτρια, κρατάει στα χέρια της τα ηνία των Body in Balance Weekends που διοργανώνει το ομώνυμο κανάλι ευεξίας (το οποίο στην Ελλάδα εκπέμπει μέσα από το δίκτυο Cosmote TV) μέχρι τέλη Μαΐου. Ένα ενδιαφέρον και φιλόδοξο πρότζεκτ που τελικά καταφέρνει να επιτύχει ό,τι ακριβώς υπόσχεται το όνομα του. Να φέρει στο κορμί μα και το νου μία κάποια ισορροπία, συμφιλιώνοντας, μέσα από διαδραστικά και ουσιαστικά σεμινάρια, την εξωτερική εικόνα κάθε ατόμου, αυτό που βλέπουν όλοι, ακόμη και άνθρωποι που μόλις γνωρίσαμε, με το εσωτερικό κομμάτι μας, αυτό που συνήθως κρατάμε μόνο για τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου της Λαμπίρη που έχει σαν στόχο την ψυχοθεραπεία μέσω του θεάτρου καλούμαστε να διαβάσουμε έναν μονόλογο από την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, «ψαχουλεύοντας» τελικά τα δικά μας προσωπικά ζητήματα, άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερα βαριά και σημαντικά, μέσα από μία διαδικασία που καταλήγει να μοιάζει με πραγματικό παιχνίδι. Το απόγευμα γυρίζει σε βράδυ, τα φώτα της Βραυρώνας και του Dolce Attica Riviera Hotel and Resort ανάβουν και εγώ έχω την στιγμιαία, τρελή εντύπωση πως βλέπω πίσω από τις λευκές κουρτίνες του ξενοδοχείου τον Ορέστη. Να φτάνει με την βάρκα και τον φίλο του Πυλάδη στην στεριά για να συναντήσει απρόσμενα την αδελφή του πίσω από το ιερό της Άρτεμις. Το εξομολογούμαι στην Ιφιγένεια Tσαντίλη, αρχισυντάκτρια του καναλιού Body in Balance Gr. και project manager των BiB Weekends, η οποία εκείνη τη στιγμή κάθεται δίπλα μου χαμογελαστή και μοιάζει να καταλαβαίνει ακριβώς για τι πράγμα της μιλάω.

Στη Βραυρώνα η νύχτα πέφτει γλυκά ο ήλιος χάνεται πίσω από τη θάλασσα.
Στη Βραυρώνα η νύχτα πέφτει γλυκά ο ήλιος χάνεται πίσω από τη θάλασσα.

Ίσως να φταίει η απίθανη σύμπτωση με το όνομα της: Ιφιγένεια η μία, Ιφιγένεια και η άλλη. Ή ίσως να φταίει κάτι που μου είπε η ίδια κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Βραυρώνα. «Με κάποιον μαγικό τρόπο όλοι οι άνθρωποι που έρχονται εδώ, μας καταλαβαίνουν. Καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που κάνουμε, αλλά και την πραγματική φιλοσοφία πίσω από τα BiB Weekends». Την αφήνω να με οδηγήσει στο επόμενο σεμινάριο με θέμα τον βελονισμό ως λύση στις εξαρτήσεις μας. Η κορυφαία ειδικός στον συγκεκριμένο τομέα, Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, παίρνει άμεσα τον λόγο για να μας εξηγήσει πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα για ένα άτομο που υποφέρει από κάποια εξάρτηση είναι το γεγονός ότι στην προσπάθεια του να την ξεπεράσει τελικά καταλήγει να την αντικαθιστά με μία άλλη, καινούργια». Δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου βελονισμό και είχα πάντοτε την εντύπωση που η επαφή του δέρματος με τις βελόνες δεν μπορεί παρά να είναι επίπονη υπόθεση. Κοιτάζω εντυπωσιασμένη τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να δέχονται τις φροντίδες της ομιλήτριας μας χωρίς να εκφράζουν ίχνος πόνου και τελικά πείθομαι να δοκιμάσω όχι μόνο εγώ, αλλά να εμπιστευτώ στα έμπειρα χέρια της Θεοδωράτου και τον 5μηνών μπεμπούλη μου για μέρες υποφέρει από βήχα. «Ο βελονισμός είναι κάτι που μπορείς να κάνει οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτου ηλικίας, από νεογέννητο μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του,» μου εξηγεί. Πράγματι, ο μπέμπης με τις λεπτές βελονίτσες να ακουμπούν στον σβέρκο του δεν κάνει ούτε κιχ.

Η Ιφιγένεια το τόλμησε και δέχεται τις φροντίδες της Κατερίνας Θεοδωράτου.
Η Ιφιγένεια το τόλμησε και δέχεται τις φροντίδες της Κατερίνας Θεοδωράτου.

 

Ο μπέμπης πολύ πιο γενναίος και ψύχραιμος απ' ότι θα φανταζόταν κανείς.
Ο μπέμπης πολύ πιο γενναίος και ψύχραιμος απ' ότι θα φανταζόταν κανείς.

Κατεβαίνοντας τα σκαλάκια της μεγάλης, ζεστής, εσωτερικής πισίνας στο σπα του Dolce Attica Riviera Hotel and Resort, νιώθοντας το νερό να θερμαίνει όλο και περισσότερο το σώμα μου σκέφτομαι ξανά τον μονόλογο της Ιφιγένειας, τα γενναία λόγια της την στιγμή που πήγαινε προς τον βωμό, έχοντας καταλάβει από την αρχή τους σκοπούς του πατέρα της. Σκέφτομαι πως αν στον σύγχρονο κόσμο ο καθένας από εμάς έβρισκε τον τρόπο και την διάθεση να εφαρμόσει ελάχιστη από την ίδια αυταπάρνηση στις καθημερινές του πράξεις και στις διαπροσωπικές του σχέσεις η κοινωνία που ζούμε θα ήταν πολύ-πολύ διαφορετική. Το περιβάλλον στο θερμό σπα σίγουρα βοηθάει την αναγωγή του νου σε αρχαίες αναφορές. Ένας χαλαρός, απόλυτα ήρεμος, μυστικιστικός σχεδόν χώρος – σαν ρωμαϊκό συμπόσιο- όπου δεν ακούγονται παρά ψίθυροι, ο ήχος του υδρομασάζ τη στιγμή που ξεκινάει και το άνοιξε-κλείσε της κανάτας με το καυτό τσάι στον μπουφέ. Όλα αυτά είναι ένα επιπλέον μπόνους για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στα BiB Weekends αφού η χρήση του σπα συμπεριλαμβάνεται στην προνομιακή τιμή των 75 ευρώ το άτομο, με πρωινό μπουφέ.

Το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου σερβίρεται ο πρωινός μπουφές αλλά και όλα τα γεύματα.
Το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου σερβίρεται ο πρωινός μπουφές αλλά και όλα τα γεύματα.

Και τι μπουφές. Το επόμενο πρωί ο ήλιος έχει βγει ακόμα πιο λαμπερός και το τοπίο μπροστά τη θάλασσα και το ναό μοιάζει ακόμα πιο παρθένο, ακόμα πιο φυσικό και ειδυλλιακό. «Εδώ στη Βαυρώνα ο καιρός είναι κάθε Σαββατοκύριακο σύμμαχός μας», μου λέει η Ιφιγένεια ανάμεσα σε μερικές γουλιές αχνιστού, μυρωδάτου καφέ. «Μπορεί μέχρι την Παρασκευή να βρέχει καταρρακτωδώς όμως κάθε Σάββατο ο ήλιος βγαίνει ξανά και ο καιρός είναι θαυμάσιος», συμπληρώνει. Λίγο πιο κει στο τραπέζι ο Αποστόλης Σαραντάρης, διευθυντής του Body In Balance Greece συμφωνεί με μία κίνηση του κεφαλιού και έρχεται να συμπληρώσει την Ιφιγένεια ως προς τις ξεχωριστές προθέσεις πίσω από την δημιουργία των BiB Weekends: «Τα σχεδιάσαμε όλα αυτά με στόχο να βγει ο κάθε άνθρωπος από τις καθημερινές ενασχολήσεις του και ερχόμενος εδώ να βρει αξίες που χάνονται στην καθημερινότητα. Μετά από κάθε Σαββατοκύριακο επιστρέφεις στις δουλειές σου ανανεωμένος και πιο δυνατός,» μου λέει και όσο τον ακούω παρατηρώ με προσοχή τις κινήσεις του. Με την άκρη των χειλιών του χαμογελάει στον μπέμπη που παίζει στο καρότσι του και καταλαβαίνεις από το πρώτο λεπτό πόσο φιλόξενος και τρυφερός είναι με τα παιδιά. Λίγο πριν ξεκινήσουμε για έναν μοναδικό περίπατο μέχρι το ναό υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού προπονητή Θωμά Παπαβασιλείου δοκιμάζω λίγο από το νόστιμο,χειροποίητο κέικ σοκολάτα και ένα κομμάτι από την ολόφρεσκη, βιολογική κηρήθρα με μέλι που ξεχωρίζει στο μπροστινό τραπέζι, στη σάλα του πρωινού . Τόσο γευστικά που είναι πραγματικά ένας λόγος για να επισκεφθείς το Dolce και τα Σαββατοκύριακα του Body In Balance από μόνα τους.

Η θέα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι εντυπωσιακή.
Η θέα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι εντυπωσιακή.

Δεν ξέρω αν από το Σαββατοκύριακο που πέρασε θα θυμάμαι περισσότερο την μαγευτική διαδρομή δίπλα στο βαθύ έλος που περικλείει τον ναό της Αρτέμιδας και το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Ή την κατατοπιστικότατη ξενάγηση δια στόματος της αρχαιολόγου Μαριλένας Αναστασοπούλου, η οποία δεν στοχεύει στο να γεμίσει το μυαλό σου με πληροφορίες, ημερομηνίες και ονόματα που αργά ή γρήγορα μοιραία θα ξεχάσεις, αλλά στο να σε κάνει να ενδιαφερθείς αληθινά και να κατανοήσεις πως πραγματικά είχαν τα πράγματα σε έναν κόσμο μακρινό και διαφορετικό από τον δικό μας. Ή τα σεμινάρια των εξαιρετικών ομιλητριών της προηγούμενης ημέρας. Ή το νερό που έπεφτε με πίεση πάνω στους ώμους μας κάνοντας μασάζ στην πλάτη και τη μέση μας, την ώρα που κολυμπούσαμε στην πισίνα του ξενοδοχείου. Μάλλον τελικά αυτό που θα μου μείνει πιο πολύ είναι εκείνο που αποκομίζει όποιος λαμβάνει μέρος στα Σαββατοκύριακα του BiB. Αυτή η αίσθηση πως από τη Βραυρώνα φεύγεις ελαφρύτερος. Με μικρά φτερά στα πόδια και μία μεγάλη ανάταση στην ψυχή.

H κατατοπιστικότατη ξενάγηση δια στόματος της αρχαιολόγου Μαριλένας Αναστασοπούλου, η οποία δεν στοχεύει στο να γεμίσει το μυαλό σου με πληροφορίες, ημερομηνίες και ονόματα που αργά ή γρήγορα μοιραία θα ξεχάσεις, αλλά στο να σε κάνει να ενδιαφερθείς αληθινά
H κατατοπιστικότατη ξενάγηση δια στόματος της αρχαιολόγου Μαριλένας Αναστασοπούλου, η οποία δεν στοχεύει στο να γεμίσει το μυαλό σου με πληροφορίες, ημερομηνίες και ονόματα που αργά ή γρήγορα μοιραία θα ξεχάσεις, αλλά στο να σε κάνει να ενδιαφερθείς αληθινά

 

«Εδώ στη Βαυρώνα ο καιρός είναι κάθε Σαββατοκύριακο σύμμαχός μας», μου λέει η Ιφιγένεια ανάμεσα σε μερικές γουλιές αχνιστού, μυρωδάτου καφέ.
«Εδώ στη Βαυρώνα ο καιρός είναι κάθε Σαββατοκύριακο σύμμαχός μας», μου λέει η Ιφιγένεια ανάμεσα σε μερικές γουλιές αχνιστού, μυρωδάτου καφέ.

 

Στον αρχαιολογικό χώρο.
Στον αρχαιολογικό χώρο.

 

Η Ιφιγένεια στο έλος κοντά στον ναό της Αρτέμιδος.
Η Ιφιγένεια στο έλος κοντά στον ναό της Αρτέμιδος.

Info.

Tα Body in Balance Weekends συνεχίζονται δυναμικά. Το επόμενο Σαββατοκύριακο γιορτάζει την αγάπη με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

LOVE WEEKEND
9-10.02.2019


SATURDAY
Wellness Medicine
"The secrets of the heart"
Ilias Tsougkos
16:00-18:00

Gestalt Psychology
"Feelings & relationship with others"

SUNDAY
Macrobiotic Chef
"Nutrition that increases our mood"
Stavros Karagilanis
11:30-14:30

Tai Chi & Art Therapy
"Open to Love, experiential for pairs"
George Margaritis
16:30-18:30
 

Ενώ σε δύο εβδομάδες από τώρα την τιμητική τους έχουν οι οικογένειες.

FAMILY WEEKEND
16-17.02.2019

SATURDAY 

Positive psychology in the family
"Effective family communication-Conflict resolution"
Anna-Maria Kyriakopoulou & Konstantinos Nikou
16:00-18:00

Theatrical narration & game
"Bonding"
Anna Papamarkou
18:30-20:30

SUNDAY
Healthy mind in a healthy body
"Nutrition for all"
Annie Gouvianaki
11:30-14:30

Family Yoga
"Cooperation through Yoga Games"
Foteini Dimitriou
16:00-18:00

All-day Spa Use
Thalassotherapy pool, jacuzzi, sauna, hammam

Ο Φεβρουάριος κλείνει με μία ωδή στο καρναβάλι με το Carnaval Weekend.

CARNIVAL WEEKEND
23-24.02.2019

SATURDAY

Guided Walking Tour at the temple
Marilena Anastasopoulou
13:30-15:30

Synthetic Psychotherapy
"Archetypal heroines: Clytemnestra the power of the shadow"
Marianna Lambiri
16:00-18:00

Dance Therapy
"The disclosure of disguise through motion and dance "
Amanda Kougioufa
18:30-20:30

SUNDAY
Healthy Diet
"Diet to increase energy"
Esco Essence
11:30-14:30

Gestalt Psychology
"Carnival with or without masks"
Dimitris Tzachanis
16:00-18:00

All-day Spa Use
Thalassotherapy pool, jacuzzi, sauna, hammam

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook