Η μεσογειακή διατροφή πάει Χάρβαρντ

Συνέδριο για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Eυεργετική για την καρδιά, την πρόληψη του καρκίνου, αλλά και το Αλτσχάιμερ.

i-mesogeiaki-diatrofi-paei-xarbarnt
SHARE THIS
0
SHARES

Τα οφέλη της μεσογειακή διατροφής θα αναλυθούν στο διήμερο συνέδριο με θέμα «Μεσογειακή διατροφή και υγεία στον εργασιακό χώρο», που θα διοργανώσει το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για παραγωγικότητα και διαχείριση υγείας» της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, σε συνεργασία με το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης στις ΗΠΑ «Μαγειρική Οδύσσεια», στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

 

Ο Δρ. Στέφανος Κάλης, ιατρός, ερευνητής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μιλώντας για το συνέδριο στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», ανέφερε ότι «η Σχολή μας έχει μελετήσει το θέμα της διατροφής επί πολλά χρόνια και εγώ προσωπικά ως Ελληνας λατρεύω την ελληνική διατροφή και τα ελληνικά φαγητά και επίσης έχω κάνει έρευνα επί δύο δεκαετίες σε καρδιοαγγειακά προβλήματα».

Ο Δρ. Κάλης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι επιστήμονες έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή είναι η πρώτη σ' όλο τον κόσμο και είναι η καλύτερη όσον αφορά όχι μόνο την καρδιά, αλλά την πρόληψη του καρκίνου και συντελεί στη μακροζωία», συμπληρώνοντας ότι «βοηθάει προληπτικά και για άλλες παθήσεις, όπως το Αλτσχάιμερ και αρκετές χρόνιες παθήσεις».

 

Ο Δρ. Κάλης, έχει κάνει εξειδικευμένες μελέτες σε πυροσβέστες επί είκοσι χρόνια για καρδιακά προβλήματα και πώς αυτά σχετίζονται με τα καθήκοντά τους (με τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής). Από την έρευνα προέκυψε ότι αυτός που τρώει περισσότερο σύμφωνα με τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, έχει λιγότερο κίνδυνο για καρδιακά.

Αναφερόμενος στο συνέδριο, σημείωσε ότι ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Γουόλτερ Γουίλετ, διευθυντής Διατροφής της Σχολής και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook