ΜΗΤΕΡΑ: Ημερίδα για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου

Ανακοινώθηκαν τα νεότερα δεδομένα για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου με στόχο την εξατομικευμένη αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενή

mitera-imerida-gia-tin-anosotherapeia-tou-karkinou
SHARE THIS
0
SHARES

Οι νέες επιστημονικές λύσεις γύρω από την αντιμετώπιση του καρκίνου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επιστημονικής ημερίδας που διοργάνωσε η Ογκολογική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του νοσοκομείου.

Τα τελευταία χρόνια η ανοσοθεραπεία αναδείχθηκε το νεότερο θεμέλιο στην θεραπεία του καρκίνου, μαζί με τη χειρουργική θεραπεία, την ακτινοθεραπεία, τη χημειοθεραπεία και τις στοχευμένες θεραπείες. Σήμερα, οι καρκίνοι όπου η ανοσοθεραπεία είναι αποτελεσματική, έχουν σαφώς καλύτερη κλινική πορεία και σε ορισμένες διαγνώσεις, η ανοσοθεραπεία αποτελεί ένδειξη πρώτης επιλογής στη θεραπεία της μη μεταστατικής νόσου.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου & Αναπλ. Διευθύντρια της Ογκολογικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, κα Μαντώ Νικολαΐδη «Σε κάθε βήμα της Ογκολογίας η ουσιαστική πρόοδος έρχεται πάντοτε ξεπερνώντας εμπόδια. Συνεπώς, οφείλουμε να διαχειριστούμε με επιτυχία και τις νέες ανεπιθύμητες ενέργειες που προκύπτουν από την χορήγηση μιας τόσο καινοτόμου και επιτυχημένης θεραπείας, όπως η ανοσοθεραπεία. Η έγκαιρη αναγνώρισή τους αλλά και η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους,  μας επιτρέπει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα αυτή την πολλά υποσχόμενη θεραπεία».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, Παθολόγος - Ογκολόγος, κ. Ηλίας Αθανασιάδης τόνισε «Η ανοσοθεραπεία ξεκίνησε μια επανάσταση που είναι ακόμα σε εξέλιξη. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά από πλευράς επιστημονικής αξίας, ώστε να δικαιούμαστε να μιλάμε για πρωτόγνωρες ανταποκρίσεις, αύξηση της συνολικής επιβίωσης, καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και μετατροπή γρήγορα εξελισσόμενων νεοπλασιών σε χρόνια νοσήματα. Παράλληλα, η εντυπωσιακή μεταβολή της βιολογικής πορείας νοσημάτων, όπως το μελάνωμα και το μη μικροκυτταρικό καρκίνωμα πνεύμονα, για πολλούς ασθενείς έχει δημιουργήσει ελπίδα για επέκταση της ανοσοθεραπείας ακόμα και σε ανθεκτικούς όγκους. Αυτή η πολλά υποσχόμενη θεραπεία προϋποθέτει, ωστόσο, τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων σε μία ενιαία θεραπευτική ομάδα για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook