Ο χυμός από καρπούζι είναι το «φυσικό βιάγκρα»

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Foggia στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι ο χυμός από καρπούζι είναι το …φάρμακο για τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία.

o-xumos-apo-karpouzi-einai-to-fusiko-biagkra
SHARE THIS
0
SHARES

Στην έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Urology, συμμετείχαν 24 άνδρες οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με στυτική δυσλειτουργία. Οι ερευνητές τους χορήγησαν επί ένα μήνα συμπλήρωμα της L-κιτρουλίνης σε δοσολογία 1,5 γραμμαρίων ανά 10 λίτρα νερού και τον επόμενο μήνα ένα φάρμακο «placebo».

Η κιτρουλίνη, η οποία περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στο καρπούζι, αποδείχτηκε πως βελτιώνει σημαντικά τη ροή του αίματος στο πέος και λειτουργεί παρόμοια με το βιάγκρα.

Διαφορά και χωρίς παρενέργειες   

Οι 12 από τους 24 συμμετέχοντες (μέσος όρος ηλικίας τα 57 έτη) σημείωσαν σημαντική βελτίωση στο πρόβλημά τους όταν λάμβαναν το συμπλήρωμα L-κιτρουλίνης. Αντίθετα, μόλις 2 στους 24 εμφάνισαν, οι οποίοι είχαν περισσότερο ψυχολογικό πρόβλημα, παρουσίασαν βελτίωση όταν τους χορηγούσαν το placebo.

«Αν και λιγότερο αποτελεσματική από αναστολείς ενζύμων φωσφοδιεστεράσης τύπου 5, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα η L-κιτρουλίνη αποδείχτηκε ότι είναι ένα ασφαλές και καλά αποδεκτό συμπλήρωμα από τους ασθενείς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της έρευνας. Το καρπούζι μπορεί να μην επικεντρώνει τη δράση του σε ένα συγκεκριμένο όργανο, ωστόσο το ενθαρρυντικό είναι ότι μπορούν να το φάνε ακόμη και όσοι δεν παίρνουν βιάγκρα εξαιτίας άλλων προβλημάτων υγείας και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook