Οι 5 συμβουλές για να χάσεις περισσότερο βάρος

Η μάχη με τα παραπανίσια κιλά δεν είναι καθόλου εύκολη, για αυτό και πρέπει να μάθεις πώς να κερδίσεις τον πόλεμο με το βάρος.

oi-5-sumboules-gia-na-xaseis-perissotero-baros
SHARE THIS
0
SHARES

Οι 5 παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το κίνητρο στη μεγάλη προσπάθεια απώλειας του περιττού βάρους:

 

1. Τα κιλά δε φεύγουν δια μαγείας

Ακολουθώντας μία συγκεκριμένη διατροφή και πρόγραμμα εκγύμνασης θα δεις ότι χάνεις περίπου ένα κιλό τη βδομάδα. Νομίζεις ότι είναι λίγο;  Είναι αυτό που πρέπει. Να θυμάσαι ότι τα κιλά δεν τα φορτώθηκες σε μία νύχτα, άρα πώς θα τα χάσεις δια μαγείας όλα μαζί;  

2. Στόχοι που μπορούν να γίνουν πραματικότητα και επιβράβευση

Πρέπει να διατηρήσεις το κίνητρό σου και να θέτεις στην πορεία που χαράζεις για την απώλεια βάρους, μικρότερους στόχους. Το βράδυ της Κυριακής να βάζεις τον στόχο σου, όπως το ποια ατασθαλία να μην κάνεις, πόσες φορές θα γυμναστείς ή πόσα λαχανικά θα καταναλώσεις.  
Κάθε φορά που καταφέρνεις κάποιον στόχο σου να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με έναν τρόπο που δεν θα ταράζει αυτό που έχεις βάλει ως τελικό σκοπό. Αγόρασε μία κανούρια φόρμα, δες τους φίλους σου και μοιράσου την επιτυχία σου, κ.α. 

3. Να ελέγχεις την πρόοδό σου

Παρατηρώντας ότι οι κόποι σου αποδίδουν, σίγουρα θα αποκτήσεις την ενθάρρυνση που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις. Να έχεις στο μυαλό σου ότι η πρόοδος μπορεί να μη συνδέεται μόνο με την απώλεια κιλών, αλλά και με την μυϊκή ενδυνάμωση και την απόκτηση μεγαλύτερης ενέργειας.

4. Χρειάζεται υπευθυνότητα

Όταν γράφεις όλα όσα τρως γίνεσαι απόλυτα ειλικρινής, αφού είναι λιγότερο πιθανό να φας κάτι που δεν πρέπει.

5. Στηρίξου στους δικους σου ανθρώπους

Η οικογένεια και οι φίλοι είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την ψυχολογία σου. Να μοιραστείς την προσπάθειά σου με τους δικούς σου ανθρώπους, ώστε να σε βοηθούν να μην παρεκκλίνεις από το στόχο σου. Να έχεις πάντα κάποιον φίλο που θα του τηλεφωνήσεις όταν θα νιώσεις ότι θέλεις να τα παρατήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook