Οκτώ συμβουλές για να κοιμηθείτε σαν μωρά

Σας παρουσιάζουμε έξυπνους τρόπους για να κλείσετε...μάτι – Αποφύγετε ανοιχτούς υπολογιστές και τηλεοράσεις – Οχι καφές, όχι τσάι μετά το μεσημέρι

oktw-sumboules-gia-na-koimitheite-san-mwra
|
SHARE THIS
0
SHARES

Υποφέρετε από αϋπνία; Στριφογυρίζετε στο κρεβάτι σας προσπαθώντας ... μάταια, να κοιμηθείτε; Ετοιμαστείτε να κοιμηθείτε σαν μωρό και να αρχίσετε να αισθάνεστε ξεκούραστοι, με 8 σύντομα και πολύ χρήσιμα tips.

O Μπέρνι Μίλερ, Bernie Miller, επικεφαλής του Κέντρου Διαταραχών Ύπνου στην Mayo Clinic στην Αριζόνα, δίνει συμβουλές για να νικήσετε την αϋπνία.

1: Κάντε το υπνοδωμάτιό σας... ιερό
Θα πρέπει να είναι σκοτεινό, ήσυχο και δροσερό. Αποφύγετε ειδικά τις οθόνες υπολογιστών-το γαλάζιου-φάσματος φως τους περιορίζει την παραγωγή της μελατονίνης.

2: Κατεβάστε την εφαρμογή f.lux
Το πρόγραμμα αυτό κάνει τις ψηφιακές οθόνες λιγότερο μπλε τη νύχτα. Επίσης, μπλοκάρετε το έξω φως εφαρμόζοντας χοντρό ύφασμα συσκότισης στο πίσω μέρος των κουρτίνων.

3: Παρακολουθήστε το ρολόι
Κρατήστε μια κανονική ώρα για ύπνο. Ένα κανονικό πρόγραμμα (ακόμα και τα Σαββατοκύριακα) ενισχύει τους φυσικούς τους κιρκάδιους ρυθμούς σας.

4: Άσκηση
Ασκηθείτε τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος σας κρατάει ξύπνιους.

5: Περιορίστε τους... υπνάκους
Εάν πρέπει να πάρετε έναν υπνάκο, να τον περιορίσετε στα 30 λεπτά και το διάστημα μεταξύ 12:00 και 16:00 έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στον κανονικό κύκλο του ύπνου σας.

6: Προσέξτε την καφεΐνη
Οχι καφές, τσάι ή άλλα καφεϊνούχα ροφήματα μετά το μεσημέρι. Η καφεΐνη έχει χρόνο... ζωής, περίπου πέντε ώρες, και μπορούν να μείνει στο σύστημά σας μέχρι και 14 ώρες.

7: Κλείστε την τηλεόραση
Μην κοιμηθείτε μπροστά από μάι ανοικτή τηλεόραση - το τεχνητό φωτός μπορεί να «ρίξει» το ρολόι του σώματός σας. Ρυθμίσετε το χρονοδιακόπτη ύπνου, έτσι ώστε να την απενεργοποιεί την ώρα που θέλετε.

8: Ανάψτε ένα e-reader
Χαλαρώστε με ένα μη-εκπομπής φωτός e-reader, ( ηλεκτρονικό βιβλίο ) όπως το Kindle (ή ένα πραγματικό βιβλίο).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook