Ομιλος ΥΓΕΙΑ: Εκδήλωση για την οικογένεια και τον σακχαρώδη διαβήτη

Εναρξη λειτουργίας Ιατρείου πρόληψης σακχαρώδη διαβήτη & διαβήτη κύησης στο ΜΗΤΕΡΑ

omilos-ugeia-ekdilwsi-gia-tin-oikogeneia-kai-ton-sakxarwdi-diabiti
SHARE THIS
0
SHARES

Η συστηματική προσέγγιση του ασθενούς με διαβήτη στο πλαίσιο του οικογενειακού περιβάλλοντος- από την αντισύλληψη και τον οικογενειακό προγραμματισμό έως την κύηση και τον τοκετό- βρέθηκε στο επίκεντρο της ημερίδας με τίτλο «Οικογένεια και σακχαρώδης διαβήτης» που διοργάνωσε το Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη του Ομίλου ΥΓΕΙΑ το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στην Αίθουσα «Ν. Λούρος» του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ανάδειξη του ρόλου και της σημασίας της οικογένειας στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη, τόσο για τα ενήλικα μέλη της όσο και για τα παιδιά. Ειδικοί και έμπειροι ιατροί, ενδοκρινολόγοι, παιδίατροι, παθολόγοι, γυναικολόγοι, καθώς και διατροφολόγοι και ψυχολόγοι έκαναν ομιλίες για την άσκηση, τη διατροφή, τα συνοδά νοσήματα, τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβήτη, εστιάζοντας σε όλες τις ηλικίες ασθενών που συνυπάρχουν πολλές φορές μέσα στην ίδια οικογένεια και κατ’ επέκταση στις διαφορετικές πτυχές της νόσου και τις εξειδικευμένες ανάγκες αυτών των ασθενών.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον σακχαρώδη διαβήτη κύησης και στην έναρξη λειτουργίας του εξειδικευμένου Ιατρείου Πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη και Διαβήτη Κύησης στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ.

Όπως υπογράμμισε η Διευθύντρια του Τμήματος Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, καθηγήτρια κ. Ευανθία Διαμάντη- Κανδαράκη «Η πολυετής πείρα, οι εξειδικευμένες γνώσεις της πολυεπιστημονικής ομάδας σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει το ΜΗΤΕΡΑ και, κυρίως, η εμπιστοσύνη εκατοντάδων γυναικών μέχρι τώρα, οδήγησαν στη δημιουργία ενός οργανωμένου ιατρείου, με στόχο την παροχή εξατομικευμένων και στοχευμένων υπηρεσιών υγείας για το διαβήτη σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα».

Η Ημερίδα ήταν ανοιχτή προς το κοινό και διοργανώθηκε με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας διαβήτη που φέτος είναι αφιερωμένη στην Οικογένεια.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook