Ποιά φρούτα και λαχανικά καταστρέφονται στο ψυγείο

Δείτε ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βάλετε στο ψυγείο για να μην τα καταστρέψετε.

poia-frouta-kai-laxanika-katastrefontai-sto-psugeio
SHARE THIS
0
SHARES

Μπορεί να ακούγεται ως ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε κάτι που τρώμε, όμως το ψυγείο δεν είναι το ιδανικό μέρος για πολλά τρόφιμα, στα οποία παρατηρούνται σοβαρές αλλοιώσει στην υφή, την εμφάνιση και την γεύση.

Ας δούμε ποιά είναι αυτά τα τρόφιμα που ποτέ δεν πρέπει να φυλάξετε μέσα στο ψυγείο.

Ντομάτες:

 

Αν βάλετε ντομάτες στο ψυγείο θα σταματήσετε την ωρίμανσή τους και θα χάσουν το άρωμά τους. Η χαμηλή θερμοκρασία αλλάζει την χημική σύσταση της ντομάτας, μειώνει τα επίπεδα των αρωματικών ουσιών της και μπορεί να επηρεάσει την υφή και το χρώμα της. Μάλιστα σε θερμοκρασία κάτω των 5 βαθμών Κελσίου θα προκληθούν «τραυματισμοί» στον φλοιό επιταχύνοντας κατά πολύ την ωρίμανση.

 

Πατάτες:

Οι πατάτες χρειάζονται δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος προκειμένου να μην επηρεαστούν από την υγρασία. Μέσα στο ψυγείο, το άμυλο μετατρέπεται σε σάκχαρα που θα επηρεάσουν την υφή τους και θα αλλοιώσουν το χρώμα τους.

 

Κρεμμύδια:

Τα κρεμμύδια χρειάζονται δροσερό και ξηρό μέρος για να διατηρηθούν χωρίς αλλοιώσεις. Οι αμερικανοί καλλιεργητές αναφέρουν ότι τα κρεμμύδια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο το πολύ έως 7 ημέρες, μόνον αν είναι καθαρισμένα και κομμένα και κλεισμένα μέσα σε ειδικές πλαστικές σακούλες.

 

Ψωμί:

Ενω η κατάψυξη μιας φρατζόλας ψωμιού μπορεί να το διατηρήσει φρέσκο για αρκετές ημέρες, η τοποθέτησή της στην απλή ψύξη μπορεί να το ξεράνει. Το άμυλο κρυσταλοποιείται πιο γρήγορα σε χαμηλές θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν κάνοντας το σκληρό, δηλαδή μπαγιάτικο.

 

Μπανάνες:

Αν βάλετε ωριμες μπανάνες στο ψυγείο, αυτές μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές μέρες. Ομως αν τις βάλετε ενώ είναι άγουρες και πράσινες, η φλούδα τους θα μαυρίσει, ενώ δεν πρόκειται να ωριμάσουν καθόλου, ούτε όταν τις βγάλετε ξανά σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό συμβαίνει διότι η μπανάνα είναι ένα τροπικό φρούτο που δεν «γνωρίζει» το κρύο.

 

Σκόρδο:

Τα σκόρδα στις χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείο μουχλιάζουν, ακόμη κι αν τα έχετε κλεισεισ ε ειδικές πλαστικές σακούλες για τρόφιμα. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα σκόρδα είναι να τα κρατήσετε σε θερμοκρασία δωματίου σε ξηρό και σχεδόν σκοτεινό μέρος που θα επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook