Πως ένα αποσμητικό μπορεί να αυξήσει την αρρενωπότητα σας

Ενα αποσμητικό μπορεί να αυξήσει την αίσθηση αρρενωπότητας σε έναν άνδρα με όχι και τόσο αρρενωπά χαρακτηριστικά σύμφωνα με έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου.

pws-ena-aposmitiko-mporei-na-auksisei-tin-arrenwpotita-sas
SHARE THIS
0
SHARES

Ενα αποσμητικό μπορεί να αυξήσει την αίσθηση αρρενωπότητας σε έναν άνδρα με όχι και τόσο αρρενωπά χαρακτηριστικά, ή πιο σωστά να μπερδέψει τις γυναίκες. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας σε βρετανικό πανεπιστήμιο.

Ψυχολόγοι στο πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ, ζήτησαν από μια ομάδα γυναικών να δουν τις φωτογραφίες συγκεκριμένων ανδρών και να τους κατατάξουν σε “αρρενωπούς” και μη “αρρενωπούς” κρίνοντας από την εμφάνισή τους και μόνο. Αντίστοιχα από μια ομάδα ανδρών ζήτησαν να κρίνουν με βάση την εξωτερική εμφάνιση των γυναικών να τις χαρακτηρίσουν ως προς την θηλυκότητα τους.

Το αποσμητικό "μπερδεύει" την κρίση των γυναικών 

Στην συνέχεια έβαλαν τις δύο ομάδες να κρίνουν τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου μόνο από τη μυρωδιά τους χωρίς να γνωρίζουν σε ποια πρόσωπα αντιστοιχούν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες και δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις μυρωδιές σε σχέση με τους άνδρες. Αντίστοιχα οι άνδρες είπαν για τις γυναίκες που φορούσαν αποσμητικό ότι έχουν περισσότερη θηλυκότητα σε σύγκριση με εκείνες που δεν φορούσαν κάποιο άρωμα.

Από την άλλη, άνδρες που από τις φωτογραφίες τους είχαν χαρακτηριστεί από τις γυναίκες ότι έχουν χαμηλή ή υψηλή αρρενωπότητα, όταν φορούσαν αποσμητικό, μπέρδευαν τις γυναίκες στην εκτίμησή τους με αποτέλεσμα οι θεωρούμενοι ως “μη-αρρενωποί” να χαρακτηρίζονται “αρρενωποί” λόγω του αποσμητικού τους, ενώ όσοι είχαν λόγω εμφάνισης χαρακτηριστεί “αρρενωποί” να λαμβάνουν τον ίδιο χαρακτηρισμό μετά το τεστ του αποσμητικού τους.

Οπως αναφέρει η καθηγήτρια ψυχολογίας Κάρολάιν Αλεν, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ, η έρευνα δείχνει ότι στους ανθρώπους γενικά δεν αρέσουν τα υψηλά επίπεδα αρρενωπότητας καθώς αυτά συχνά συνδέονται με την επιθετικότητα. Αντίθετα δεν υπάρχουν ανώτατα όρια στις προτιμήσεις μας σχετικά με τη θηλυκότητα”. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook