Θέλετε να αδυνατίσετε; Φάτε σοκολάτα και πιείτε κρασί

Το κρασί, το τυρί και η σοκολάτα βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, σε αντίθεση με λιπαρές τροφές και γλυκά τα οποία μπορούν να προκαλέσουν βλάβες.

thelete-na-adunatisete-fate-sokolata-kai-pieite-krasi
SHARE THIS
0
SHARES

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν αποφασίσουν να κάνουν δίαιτα, κόβουν από την διατροφή τους ορισμένες από τις πιο αγαπημένες γεύσεις τους. Ανάμεσα σε αυτές είναι η σοκολάτα και το κρασί.

Ομως ένας κορυφαίος ερευνητής πιστεύει ότι αυτοί οι πειρασμοί δεν πρέπει να λείψουν από τις διατροφικές συνήθειές μας, καθώς έχουν την ιδιότητα να καλλιεργούν βακτήρια τα οποία μας βοηθούν να διατηρούμε τη γραμμή μας.

Τα «καλά» μικρόβια των εντέρων

Ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ του King's College London, λέει ότι το μυστικό μιας καλής δίαιτας είναι η διατήρηση μιας ευρείας γκάμας τροφών στο διαιτολόγιο. «Τρώμε αυτά τα μικρόβια, τα οποία καταλήγουν στο στομάχι μας. Στην πορεία των χρόνων, με τις νέες τροφές που τρώμε, αυτά τα μικρόβια διαφοροποιούνται. Οσο περισσότερα διαφορετικά τρόφιμα καταναλώνουμε τόσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλία των μικροβίων στους οργανισμούς μας και αυτό μας κάνει υγιέστερους» δηλώνει ο καθηγητής Σπέκτορ.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το κρασί, το τυρί και η σοκολάτα παράγουν αυτά τα βακτήρια της υγείας, σε αντίθεση με λιπαρές τροφές και γλυκά τα οποία μπορούν να καταστρέψουν την χλωρίδα του εντέρου. Ο καθηγητής εκτιμά επίσης ότι η αλλοίωση της μικροβιακής κατάστασης των εντέρων μπορεί να είναι υπεύθυνη και για την έξαρση των φαινομένων παχυσαρκίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Το γαστρεντερικό σύστημα του ανθρώπου περιλαμβάνει περίπου 3.500 είδη μικροβίων, αλλά με την χρήση κατεργασμένων τροφών καθώς και αντιβιοτικών, αυτός ο πληθυσμός καταστρέφεται.

Τρώμε μόνο 4 τρόφιμα

«Πριν από 15.000 χρόνια, οι πρόγονοί μας κατανάλωναν 150 διαφορετικά είδη τροφίμων κάθε εβδομάδα. Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερα από 20 διαφορετικά ήδη τροφών, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τεχνητώς επεξεργασμένες. Οι περισσότερες από αυτές τις τροφές δυστυχώς προέρχονται από μόλις τέσσερα είδη. Το καλαμπόκι, την σόγια, το σιτάρι και το κρέας.» λέει ο καθηγητής Σπέκτορ.

Πέρυσι, ο ίδιος είχε ζητήσει από τον 23χρονο γιο του να πάρει μέρος σε ένα πείραμα. Συγκεκριμένα του ζήτησε να καταναλώνει επί 10 συνεχόμενες μέρες, αποκλειστικά φαγητό από εστιατόρια fast food. Αυτή η έρευνα απέδειξε ότι το junk food σκοτώνει τα βακτήρια του στομάχου, τα οποία προφυλάσσουν τον οργανισμό από την παχυσαρκία, τον

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook