Τι αποκαλύπτουν τα χέρια μας για την υγεία μας

Τι δείχνει η αναλογία μέσου-παράμεσου στους άνδρες και στις γυναίκες.

ti-apokaluptoun-ta-xeria-mas-gia-tin-ugeia-mas
SHARE THIS
0
SHARES

Η πλειοψηφία των ανδρών έχει μεγαλύτερο παράμεσο σε σχέση με τον δείκτη, ενώ στις γυναίκες τα δύο δάχτυλα έχουν περίπου το ίδιο μήκος. Θεωρείται ότι η αναλογία των δύο δακτύλων σχετίζεται με την έκθεσή μας στην τεστοστερόνη κατά τη διάρκεια της κύησης.

Η αναλογία δείκτη-παράμεσου έχει συνδεθεί με την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων ασθενειών. Οι άνδρες που έχουν μεγαλύτερο παράμεσο από τον δείκτη έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσεύεται στην  British Journal of Cancer. Ωστόσο, άλλες έρευνες έδειξαν είναι πιο γόνιμοι και κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιοπάθειες.

Οι γυναίκες με μεγαλύτερο παράμεσο κινδυνεύουν και αυτές λιγότερο από παθήσεις της καρδιάς αλλά παρουσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό προβλήματα γονιμότητας. Έχει επίσης αποδειχτεί στατιστικά ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ομοφυλόφιλες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, οι γυναίκες με μεγαλύτερο παράμεσο έχουν καλύτερη αίσθηση του χώρου.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι όλες οι παραπάνω έρευνες έχουν λάβει υπόψη στατιστικά στοιχεία, γεγονός που σημαίνει ότι δείχνουν μια γενική τάση και δεν ισχύουν για το σύνολο των ανθρώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook