«Τι έμαθα μέσα από 50 γυμνά κορμιά»

Ενας μασέρ μοιράζεται την εμπειρία του μέσα από τους ανθρώπους που άγγιξε, ενώ τους έκανε μασάζ. Γιατί το μασάζ δεν είναι απλά υπόθεση μισής ή μίας ώρας.

ti-ematha-mesa-apo-50-gumna-kormia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ενας μασέρ μοιράζεται την εμπειρία του μέσα από τους ανθρώπους που άγγιξε, ενώ τους έκανε μασάζ. Γιατί το μασάζ δεν είναι απλά υπόθεση μισής ή μίας ώρας. Μέσα από αυτό το θεραπευτικό άγγιγμα, ο άνθρωπος απογυμνώνεται, νιώθει ευάλωτος και αποκαλύπτει πολύ περισσότερα για τον εαυτό του από όσα νομίζει. Εξάλλου, το άγγιγμα είναι από μόνο του θεραπευτικό, ειδικά όταν αγγίζει και την ψυχή μας.

Αυτό που έχω μάθει από όσα μου λέει ένα πρόσωπο είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό που καταλαβαίνω από την αίσθηση του του δέρματος, των μυών και των οστών του.

Διαβάστε παρακάτω και πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε.

«Μου είχαν κάνει μασάζ και είχα εργαστεί στον τομέα της ευεξίας για μικρό διάστημα. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ντροπαλό. Είμαι πολύ άνετος με το γυμνό. Έχω κάνει μαθήματα τέχνης με ζωντανά μοντέλα, και έχω υπάρξει κι εγώ γυμνό μοντέλο.

Ωστόσο, οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι όταν τους κάνουν μασάζ και τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Ξαφνικά, έγινα αποδοχέας αυτής της εμπιστοσύνης, αισθάνθηκα τους ανθρώπους να νιώθουν ευάλωτοι και όσα έμαθα από αυτό, άλλαξαν τη ζωή μου.

Είχα το προνόμιο να κάνω μασάζ σε πολύ περισσότερα από 50 άτομα, και κάθε φορά ήταν μοναδική. Κάθε φορά, αισθάνομαι μεγάλη τιμή βοηθώντας τον πελάτη μου να αισθανθεί καλά. Κάποιοι άνθρωποι είναι σιωπηλοί κατά τη διάρκεια ενός μασάζ, άλλοι δεν μπορούν να σταματήσουν να μιλάνε καθώς αισθάνονται νευρικότητα και προσπαθούν να καλύψουν τον γυμνό εαυτό τους με κάτι, έστω και με λόγια.

Παρά την εμμονή μας στο σεξ, η κουλτούρα μας δεν ενθαρρύνει την πραγματική γύμνια (σωματική ή συναισθηματική).

Όταν είμαστε γυμνοί και σιωπηλοί, όλα τα άλλα σβήνουν. Δεν υπάρχει ντροπή, δεν υπάρχουν αποστάσεις. Αυτό που έχω μάθει από όσα μου λέει ένα πρόσωπο είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό που καταλαβαίνω από την αίσθηση του δέρματος, των μυών και των οστών του. Παρακολουθώντας τον να κινείται. Ακούγοντας την αναπνοή του. Με την αίσθηση των παλμών του.

Παρά την εμμονή μας στο σεξ, η κουλτούρα μας δεν ενθαρρύνει την πραγματική γύμνια (σωματική ή συναισθηματική)


1. Το σώμα σας δεν λέει ψέματα. Θα μπορούσαμε να πείτε, «είμαι χαλαρός», ή «μου αρέσει η πίεση στο συγκεκριμένο μέρος του σώματος», ωστόσο το σώμα σας μπορεί να αφηγείται μια πολύ διαφορετική ιστορία.

Αυτό που συμβαίνει στους μύες σας, στην αναπνοή σας, στο σφυγμό σας είναι αυτό που πραγματικά νιώθετε: κάτι που ούτε εσείς οι ίδιοι μπορεί να μην γνωρίζετε ακόμα. Είναι ένα καλό πράγμα για να έρθετε σε επαφή με το σώμα σας. Θα μπορούσατε να αισθανθείτε πολύ καλύτερα αν ακούγατε και αφήνατε τα λόγια σας να ταιριάζουν με αυτό που το σώμα σας λέει.

2. Τεντωθείτε συναισθηματικά, κάνει καλό. Όταν τεντώνεστε, δημιουργείτε χώρο. Αυτό είναι αλήθεια. Όταν τεντώνεστε, μπορείτε να δημιουργήσετε χώρο και να επιτρέψετε μεγαλύτερη κίνηση στο σώμα σας.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει όταν τεντώνεστε συναισθηματικά. Δεν ξεχωρίζει το ένα από το άλλο. Σώμα και ψυχή είναι το ίδιο. Τεντώστε τα συναισθήματά σας. Στην αρχή δεν θα νιώσετε άνετα, αλλά είναι ένα θαυμάσιο πράγμα. Παραδοθείτε σε αυτό. Δεν θα το μετανιώσετε.

3. Μην ντρέπεστε. Αυτό το πράγμα για το οποίο ντρέπεστε; Αυτό που δεν θέλετε να δει κανείς; Αυτό που προσπαθείτε να κρύψετε κρατώντας την αναπνοή σας; Το μέρος του κορμιού σας που θα θέλατε ήταν διαφορετικό; Είναι εντάξει. Αφήστε το να φανεί (φαίνεται έτσι κι αλλιώς). Απολαύστε το. Είναι μέρος του ότι σας κάνει τόσο όμορφο!

4. Μην νιώθετε ανασφάλεια. Ο κάθε άνθρωπος έχει τρίχες σε διάφορα μέρη του σώματός του και σε διαφορετική πυκνότητα. Δεν υπάρχει κάποια σωστή ποσότητα. Είναι όλα καλά. Το ίδιο ισχύει και για τους αυτούς που δεν έχουν τρίχες. Ακόμα και τα μοντέλα δεν είναι όπως φαίνονται στις φωτογραφίες. Το θέμα της τριχοφυΐας είναι μια εφεύρεση των διαφημιστών για να δημιουργούν δυσαρέσκεια και να πωλούν τα προϊόντα καλλωπισμού.

5. Τα κύτταρά σας τα ξέρουν όλα. Ό, τι έχετε βιώσει έχει αποθηκευτεί στο σώμα σας σε κυτταρικό επίπεδο. Κάθε κύτταρό σας είναι μια καταγραφή του εαυτού σας. Το ένιωσα αγγίζοντας το δέρμα σας. Οταν γεννηθήκατε, όταν μεγαλώνοντας πέσατε από το ποδήλατο, δεν χτυπήσατε αλλά φοβηθήκατε πολύ. Ολα είναι εκεί. Αυτό το έγκαυμα από τον ήλιο που πάθατε στους ώμους σας όταν ήσασταν 14 ετών. Οταν πέσατε από ένα δέντρο και χτυπήσατε το πόδι σας. Οταν το πρόσωπο που αγαπούσατε σας πλήγωσε τόσο πολύ που νομίζατε ότι δεν θα γίνετε ποτέ καλά. Οι μύες σας τα θυμούνται. Τα θυμούνται όλα σαν να έγιναν πριν από 10 λεπτά.

Οι επιτυχίες σας, κρατούν ψηλά τους ώμους σας ψηλά, καμαρωτά. Οι αποτυχίες σας κρατούν το στήθος σας προς τα μέσα. Η στεναχώρια σας μένει στον λαιμό σας, ο θυμός σας στο σαγόνι και ο φόβος στην κοιλιά σας. Η ευτυχία σας ανεβαίνει στο πρόσωπό σας και πέφτει στο στήθος σας. Η αγάπη κινείται μαζί με την αναπνοή σας. Είναι όλα εκεί, κάθε στιγμή.

(Μπορείτε να απελευθερώσετε τα μέρη του σώματός σας που πονούν μέσα από τη γιόγκα και το μασάζ).

6. Μην νιώθετε άσχημα για το βάρος σας. Το βάρος σας είναι το λιγότερο ενδιαφέρον πράγμα πάνω σας. Το υπόσχομαι.

7. Το δέρμα σας, ωστόσο, είναι συναρπαστικό. Κάθε ρυτίδα, κάθε φακίδα, κάθε ουλή αφηγείται τις εκπληκτικές ιστορίες της ζωής σας. Παρακαλώ μην κάνετε μπότοξ, μην σβήνετε τα σημάδια του δέρματός σας. Είναι όλα τόσο όμορφα.

8. Το σώμα σας είναι θαυμάσιο. Είστε καταπληκτικοί ακριβώς όπως είστε. Αυτή τη στιγμή. Νιώστε το. Πιστέψτε το.»
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook