Τρεις απλές κινήσεις για να γίνεις πιο χαρισματικός

Τι είναι αυτό που κάνεις τους ανθρώπους χαρισματικούς, φωτεινούς, γητευτές στα ακροατήρια που απευθύνονται; Που οφείλεται το χάρισμα τους; Μπορείς να το αποκτήσεις;

treis-aples-kiniseis-gia-na-gineis-pio-xarismatikos
SHARE THIS
0
SHARES

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι οι χαρισματικοί άνθρωποι γεννιούνται με το χάρισμά τους – πως, για παράδειγμα, η Όπρα Γουίνφρι ή ο Στιβ Τζομπς γεννήθηκαν με την ικανότητα να μαγεύουν τα πλήθη κι ότι το έκαναν απ' όταν ήταν ακόμα παιδιά. Αυτό όμως δεν ισχύει.

«Το χάρισμα είναι απλά το αποτέλεσμα συμπεριφορών που μαθαίνονται» υποστηρίζει η συγγραφέας Ολίβια Φοξ Κομπέιν που έχει γράψει το σχετικό βιβλίο «The Charisma Myth».

Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν και να αναπτύξουν τέτοιες συμπεριφορές, αν αποκτήσουν σχετικά πρότυπα από νωρίς. Άλλοι ωστόσο χρειάζονται να το καλλιεργήσουν λίγο παραπάνω. «Ο Στιβ Τζομπς ήταν ντροπαλός και αδέξιος στις πρώτες παρουσιάσεις του» λέει η Κομπέιν. «Το δούλεψε επίπονα στο πέρασμα των χρόνων, μέχρι να παρουσιάσει βελτίωση στις δημόσιες εμφανίσεις του».

Πώς μπορεί όμως να γίνει κάποιος πιο «χαρισματικός», ώστε να βελτιώνει την εικόνα του και να βελτιώνει την επαγγελματική του πορεία; Οι επιστήμονες προτείνουν τρεις απλές πρακτικές:

Οι χαρισματικοί άνθρωποι εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους

«Οι χαρισματικοί άνθρωποι εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους αυθόρμητα και αυθεντικά» λέει ο Ρόναλντ Ρίτζιο, ψυχολόγος στο Claremont McKenna College. «Αυτό τους επιτρέπει να επηρεάζουν τη διάθεση και τα συναισθήματα των άλλων». Η συμπεριφορά αυτή ονομάζεται «μεταδοτικός συναισθηματισμός» ή αλλιώς «τάση να μιμηθείς και να συγχρονιστείς αυτόματα με τις εκφράσεις, τις κινήσεις και τις θέσεις ενός άλλου ανθρώπου, κατά συνέπεια να συγκλίνεις μαζί του συναισθηματικά». Με άλλα λόγια, το χάρισμα είναι κατά κύριο λόγο θέμα έντονης εκδήλωσης των συναισθημάτων σου ώστε αυτά να μπορούν να «περάσουν» στους ανθρώπους με τους οποίους μιλάς.

Οι χαρισματικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λέξεις με τις οποίες οι άλλοι μπορούν να συνδεθούν

Στο βιβλίο του «Γιατί πετυχαίνουν οι Πρόεδροι», ο ψυχολόγος Ντιν Κιθ Σίμοντον του University of California υποστηρίζει ότι, ένα πράγμα που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους προέδρους είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν για να «συνδεθούν» με τους ανθρώπους. Όλα έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα, όπως η ελπίδα, το μύθος, η αγάπη ή η απληστία.

«Οι άνθρωποι δεν έχουν πλούσια συναισθηματική σύνδεση με αφηρημένες έννοιες όπως η ιδέα, το συμπέρασμα ή η λογική. Με τη φράση “Νιώθω τον πόνο σου” ο συνομιλητής νιώθει ότι υπάρχει μια συναισθηματική σχέση και οι πιο χαρισματικοί πρόεδροι καταφέρνουν να συνδέονται συναισθηματικά με τους ανθρώπους όταν απευθύνονται στην ψυχή τους και όχι στη λογική τους».

Οι χαρισματικοί άνθρωποι γίνονται «καθρέφτης» των άλλων

Οι ψυχολόγοι έχουν βρει ότι όταν δύο άνθρωποι τα πάνε καλά, τα σώματά τους αρχίζουν να «καθρεφτίζουν» το ένα του άλλου, σαν σημάδι ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Αν ο απέναντί σου σταυρώνει τα πόδια, τότε τα σταυρώνεις κι εσύ, αν πιεις μια γουλιά νερό, τότε πίνει και ο απέναντι. Η στρατηγική της μίμησης μπορεί να αποδειχθεί στρατηγικής σημασίας. Σε μια έρευνα που διεξήχθη το 2007 στο πανεπιστήμιο Columbia ζητήθηκε από τους εξεταζόμενους να μιμηθούν τις συμπεριφορές των συνομιλητών τους. Τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά: 10 από τις 15 διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε συμφωνίες. Πώς εξηγείται αυτό; Όταν μιμείσαι τη συμπεριφορά του άλλου χτίζεις μια θετική σχέση, οπότε είναι πιο εύκολο και οι δύο πλευρές να ανταλλάξουν πληροφορίες και να σκεφτούν την πιο επικερδή αμοιβαία συμφωνία. 

Πηγή: Business Insider

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook