Τρία απλά κόλπα για να μην πλησιάζουν οι κατσαρίδες στο σπίτι

Οι πιο φυσικές και ασφαλείς μέθοδοι προκειμένου να κάνετε τις κατσαρίδες να απομακρυνθούν από το σπίτι σας

tria-apla-kolpa-gia-na-min-plisiazoun-oi-katsarides-sto-spiti
SHARE THIS
0
SHARES

Είναι μία από τις πιο δυσάρεστες συναντήσεις της ζωής σας μέσα στο σπίτι: τη στιγμή που θα έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με μια κατσαρίδα.

Δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλη ή μικρή, αν διαθέτει φτερά ή όχι. Σημασία έχει ότι κατάφερε να τρυπώσει στο σπίτι σας και να μεταφέρει μαζί της όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς που κουβαλάει, για να μην μιλήσουμε για το αίσθημα αηδίας μόλις την δείτε.

Το θέμα πλέον είναι πως θα κρατήσετε τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι σας. Οι πιο φυσικές και ασφαλείς μέθοδοι να κάνετε τις κατσαρίδες να απομακρυνθούν από το σπίτι σας είναι: 

1. Ένα μίγμα σόδας και ζάχαρης

 Ανακατέψτε ένα μέρος μαγειρικής σόδας και ένα μέρος ζάχαρης άχνης και «πασπαλίστε» το μίγμα κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Λέγεται πως ο συνδυασμός ζάχαρης και σόδας είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες. 

2. Διάλυμα αμμωνίας

Σε ένα κουβά γεμάτο νερό, ρίξτε 2 φλιτζάνια αμμωνίας και με αυτό το διάλυμα πλύντε το νεροχύτη της κουζίνας και τις υδρορροές στο σπίτι. Η μυρωδιά της αμμωνίας θα κρατήσει μακριά τις κατσαρίδες. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα. 

3. Αποξηραμένα φύλλα δάφνης 

Ναι, σαν κι αυτά που βάζουμε στις φακές. Κονιορτοποιήστε τα στο μίξερ και ρίξτε τη «σκόνη» κοντά σε περιοχές και σημεία απ' όπου (έχετε παρατηρήσει ότι) διέρχονται συχνά οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά της δάφνης είναι απωθητική για τα συγκεκριμένα έντομα. 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook