Follow us

Μύκονος: Μπαράζ ελέγχων και κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε 13 επιχειρήσεις - Τα λαβράκια που εντόπισαν οι "ράμπο" του ΥΠΕΝ

Oι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστούν τόσο στη Μύκονο όσο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τις διαδικασίες κατεδάφισης και συμμόρφωσης εκ μέρους όσων αυθαιρετούσαν έναντι των πολεοδομικών διατάξεων στη Μύκονο, κατόπιν ελέγχων που διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, ανακοίνωσε σήμερα (21/4) το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κατόπιν κυβερνητικής απόφασης και εντολής της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διενεργήθηκαν έλεγχοι από Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών, στη Μύκονο.

Με στόχο την τήρηση της πολεοδομικής νομιμότητας, τον σεβασμό στο φυσικό και αστικό περιβάλλον, καθώς και στο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών και επισκεπτών στις ακτές, από πέρυσι τον Απρίλιο μέχρι σήμερα οι Επιθεωρητές Δόμησης και Κατεδαφίσεων έχουν μεταβεί στο νησί πέντε φορές (συγκεκριμένα στις 03.04.2023, στις 10.04.2023, στις 14.07.2023, στις 21.12.2023 και στις 01.04.2024). Διενήργησαν εντατικούς ελέγχους εντοπισμού αυθαίρετης δόμησης σε 13 επιχειρήσεις και σε ένα ιδιωτικό έργο και παρακολούθησαν τις διαδικασίες κατεδάφισης και συμμόρφωσης.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστούν τόσο στη Μύκονο όσο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, τα ευρήματα των οποίων θα δημοσιοποιούνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαβάστε Επίσης

Τις ημέρες αυτές συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει και τη μεταρρύθμιση στα θέματα κατεδάφισης αυθαίρετης δόμησης και άλλες πολεοδομικές διατάξεις, που εισηγείται στη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και έχουν προετοιμάσει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Ταγαράς και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Ακολουθούν αναλυτικά, τα ευρήματα του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Μύκονο:

1. PRINCIPOTE

Κατά την πρώτη αυτοψία, στις 11.04.2023, είχε συνταχθεί πόρισμα που περιελάμβανε αυθαίρετες κατασκευές, κλειστούς χώρους με χρήση αποθήκης, μπαρ, τουαλέτες, εμπορικά κέντρα, κ.λπ., συνολικής έκτασης 9.200 τ.μ., πέργκολες και ξύλινο δάπεδο εμβαδού 5.300 τ.μ., διάστρωση γηπέδου με σκυρόδεμα 21.500 τ.μ. και ξύλινο τοίχο 300 μ., που έκλειναν την πρόσβαση του κοινού στην κοινόχρηστη παραλία του Πανόρμου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες στην επιχείρηση, τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο του 2023, για την παρακολούθηση των διαδικασιών κατεδάφισης. Τον Απρίλιο του 2024 κατεδαφίστηκε το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών. Έχουν παραμείνει οι κατασκευές που έφεραν στοιχεία νομιμότητας (οικοδομική άδεια και υπαγωγές).

Μυκονος κατεδαφισεις

2. PASAJI

Στην επιχείρηση διαπιστώθηκαν αυθαίρετες κατασκευές, όπως πέργκολες 60 τ.μ., μαντρότοιχοι 14 μ., κλειστοί χώροι 107 τ.μ. και ξύλινα πετάσματα 40 τ.μ.Το τμήμα της επιχείρησης που εκτείνεται με πέργκολα και ημιυπαίθριο χώρο έμπροσθεν του αιγιαλού και της παραλίας έχει υπαχθεί σε νόμο αυθαιρέτων και έχει ζητηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ), να ελέγξει τις υπαγωγές.Έχει διενεργηθεί η κατεδάφιση των αυθαιρέτων, για τα οποία δεν έγινε δεκτή η προσφυγή στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και έχει διαπιστωθεί από ιδιώτη Ελεγκτή Δόμησης.Το μικτό κλιμάκιο θα διενεργήσει νέα αυτοψία στην επιχείρηση, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Μυκονος κατεδαφισεις

3. KUZINA

Στην επιχείρηση διαπιστώθηκαν υπερβάσεις της αδείας σε όλες τις πτέρυγες του ξενοδοχείου και στο εστιατόριο ΚUZINA. Συγκεκριμένα οι κατασκευές αυτές ήταν ημιυπαίθριοι χώροι, εμβαδού 50 τ.μ., κλειστοί χώροι 200 τ.μ., γυμναστήριο κ.λπ.,τοιχία 50 τ.μ. και ξύλινη γέφυρα. Ωστόσο, κατατέθηκε ένσταση στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ, όπου το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αυθαιρέτων κατασκευών παρουσιάστηκαν να έχουν υπαχθεί σε νόμο αυθαιρέτων, ενώ οι υπόλοιπες αυθαίρετες κατασκευές που δεν εντάχθηκαν, κατεδαφίστηκαν από τον ιδιοκτήτη. Για τη νομιμότητα αυτών των υπαγωγών έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο με στοιχεία στην αρμόδια ΥΔΟΜ.

Μυκονος κατεδαφισεις
Μυκονος κατεδαφισεις

4. AEONICSUITS&SPA

Έγινε αυτοψία, στις 10.04.2023 και στις 01.04.2024. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος του ξενοδοχειακού καταλύματος, σύμφωνα με το εγκεκριμένο (από Ιανουαρίου 2018) διάγραμμα δόμησης και διαπιστώθηκαν: μετατροπή υπόγειων χώρων αντλιοστασίου και μηχανοστασίου σε χώρους δωματίων με jacuzzi, κλειστοί χώροι μπαρ, εστιατορίου, στη θέση παλιάς πέργκολας, αποθηκευτικοί υπέργειοι χώροι, προσθήκες στη στάθμη 3, κλειστών και ημιυπαίθριων χώρων με χρήση ξενοδοχείου, γυμναστηρίου, spa κ.λπ., συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ. H επιχείρηση έχει καταθέσει προσφυγή στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ και δεν έχει τελεσιδικήσει, ακόμη. Σε επόμενη φάση μετά την τελεσιδικία αυτής, θα διενεργηθεί αυτοψία για την παρακολούθηση της υπόθεσης και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Μυκονος κατεδαφισεις

5. Alemagou

Κατά την αυτοψία του Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές, κυρίως βοηθητικής χρήσης ως αποθηκευτικοί χώροι υλικών και στεγάστρων, συνολικής επιφάνειας 440 τ.μ. Κατά την αυτοψία του μικτού κλιμακίου του Απριλίου του 2024 διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της επιχείρησης με την απομάκρυνση των κατασκευών/υπερβάσεων της αδείας. Παράλληλα, εκδόθηκε νέα άδεια, μικρής κλίμακας, για "διαμόρφωση εξωτερικού χώρου προσθήκη πέργκολας με αντιανέμιο, πέργκολα για χώρο στάθμευσης και επισκευή υφιστάμενης πέργκολας χώρου καταστήματος και εγκατάσταση και απεγκατάσταση εξέδρας εκδηλώσεων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου". Οι εργασίες που αφορούν στην παραπάνω έγκριση δεν είχαν ολοκληρωθεί, ενώ δεν διαπιστώθηκαν νέες υπερβάσεις.

Μυκονος κατεδαφισεις

6. Superparadise

Κατά την αυτοψία του Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές, κυρίως βοηθητικής χρήσης (αποθηκευτικοί χώροι) και προσθήκες κατ’ επέκταση κτιρίων, συνολικής επιφάνειας 181 τ.μ. Κατά την αυτοψία του μικτού κλιμακίου του Απριλίου του 2024 διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της επιχείρησης με την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών, πλην ενός αυθαίρετου τοιχίου εσωτερικά του οικοπέδου, που διαχωρίζει τον βόρειο προαύλιο χώρο, για τον οποίο έχει προσφύγει η επιχείρηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων του Υπουργείου και μέχρι και σήμερα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου. Για τις αυθαίρετες κατασκευές που εντοπίστηκαν από το κλιμάκιο και είχαν ενταχθεί σε νόμο αυθαιρέτων, εστάλη έγγραφο από την Υπηρεσία προς την αρμόδια ΥΔΟΜ για τον έλεγχο νομιμότητας αυτών λόγω του χρόνου κατασκευής, ωστόσο δεν έχει ακόμη απαντήσει. Δεν έχει εκδοθεί απόφαση προστίμου.

Μυκονος κατεδαφισεις

7. Lohan

Κατά την αυτοψία του Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές, κυρίως βοηθητικής χρήσης, ως αποθηκευτικοί χώροι και προσθήκες κατ’ επέκταση κτιρίων συνολικής επιφάνειας 970 τ.μ., καθώς και κατασκευές/διαμορφώσεις έμπροσθεν του καταστήματος εντός αιγιαλού/παραλίας. Κατά την αυτοψία του μικτού κλιμακίου του Απριλίου του 2024 διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της επιχείρησης με την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών.

Μυκονος κατεδαφισεις

8. Solymar

Κατά την αυτοψία του Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές που αφορούσαν σε μικρές επεκτάσεις κτιριακές επιφάνειας 68 τ.μ. και διαμορφώσεις εντός και εκτός του οικοπέδου και αιγιαλού/παραλίας, έκτασης 500 τ.μ. Η επιχείρηση έχει προσφύγει στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και μετά την απόφασή του επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης για τις αυθαίρετες κατασκευές που παρέμεναν. Κατά την αυτοψία του μικτού κλιμακίου του Απριλίου του 2024 προέκυψε μερική συμμόρφωση, καθώς διαπιστώθηκε ότι κάποιες κατασκευές έχουν απομακρυνθεί.

Μυκονος κατεδαφισεις

9. Santanna

Κατά την αυτοψία του Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές, κυρίως βοηθητικής χρήσης, συνολικής επιφάνειας 46,77 τ.μ. και διαμορφώσεις ξύλινης εξέδρας εντός αιγιαλού παραλίας, επιφάνειας 177,60 τ.μ. Κατά την αυτοψία του μικτού κλιμακίου του Απριλίου του 2024 διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της επιχείρησης με την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών.

Μυκονος κατεδαφισεις

10. Jakie-O Κάστρο Χώρας

Κατά την αυτοψία της 11ης Απριλίου του 2023, εντοπίστηκε έμπροσθεν του καταστήματος, αυθαίρετη κατασκευή κατ’ επέκταση του κτιρίου και εντός του κοινόχρηστου χώρου, συνολικής επιφάνειας 45 τ.μ. Η επιχείρηση αποδέχτηκε το Πόρισμα -Έκθεση Αυτοψίας του κλιμακίου ελέγχου και ακολούθησε τη διαδικασία συμμόρφωσης για την αποξήλωσή της με ίδια μέσα, που ωστόσο σε επόμενη αυτοψία του κλιμακίου στις Απριλίου του 2024 διαπιστώθηκε η μερική συμμόρφωση της επιχείρησης. Για την εν λόγω επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης για τις κατασκευές που παρέμειναν.

Μυκονος κατεδαφισεις

11. Jakie-O Super Paradise στο Πλυντρί

Κατά την αυτοψία της 10ης Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο, οι οποίες στέγαζαν χώρους κυρίως βοηθητικής χρήσης, συνολικής επιφάνειας 226 τ.μ. Η επιχείρηση αποδέχτηκε το Πόρισμα -Έκθεση Αυτοψίας του κλιμακίου ελέγχου και ακολούθησε τη διαδικασία συμμόρφωσης για την αποξήλωσή της με ίδια μέσα, που ωστόσο καθυστέρησε πλέον των -κατά νόμο- προθεσμιών και της καταλογίστηκαν τα πρόστιμα. Ωστόσο, σε επόμενη αυτοψία του κλιμακίου, στις 2 Απριλίου του 2024, διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της επιχείρησης και η καθαίρεση όλων των αυθαίρετα στεγασμένων, βοηθητικών χώρων του πορίσματος.

Μυκονος κατεδαφισεις

12. NAMMOS

Από την Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε συνταχθεί Πρωτόκολλο Κατεδάφισης, διότι κατά τον επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου Επιθεωρητών, στις 04.04.2023, διαπιστώθηκε να εκτελούνται εκτεταμένες, οικοδομικές εργασίες άνευ οικοδομικής αδείας, σε κτίρια που δραστηριοποιείται η επιχείρηση με την επωνυμία "NAMMOS". Τμήμα κτιρίου, που συμπεριλαμβάνεται στο πρωτόκολλο κατεδάφισης, είχε κατασκευαστεί εντός του αιγιαλού. Θα ακολουθήσει, άμεσα, επιτόπιος έλεγχος κλιμακίου Επιθεωρητών της Υπηρεσίας, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι διαπιστώσεις του από 03.06.2023 πορίσματος αρμόδιου Ελεγκτή Δόμησης, σύμφωνα με τις οποίες τμήματα των αυθαίρετων κτιρίων που περιλαμβάνονταν στο Πρωτόκολλο Κατεδάφισης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών εντός αιγιαλού, έχουν ήδη κατεδαφιστεί και θα ακολουθήσει επιτόπιος έλεγχος από το Σώμα.

Σε διαφορετικό οικόπεδο της επιχείρησης "NAMMOS", ύστερα από επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου Επιθεωρητών στις 03-04.04.2023, συντάχθηκε το από 28.09.2023 Πόρισμα, που αφορά σε αυθαίρετες επεκτάσεις των κτιρίων της τάξεως των 500 τ.μ., με χρήση εμπορικών καταστημάτων και εστίασης. Θα ακολουθήσει, άμεσα, επιτόπιος έλεγχος κλιμακίου Επιθεωρητών της Υπηρεσίας, προκειμένου να ελεγχθεί εάν κατεδαφίστηκαν οι εν λόγω αυθαίρετες κατασκευές.

Μυκονος κατεδαφισεις

13. SCORPIOS

Στην επιτόπια αυτοψία 04.04.2023, εντοπίστηκαν στην εκτός σχεδίου περιοχή που δραστηριοποιείται η επιχείρηση "PARAGA A.E.”, οι παρακάτω αυθαίρετες κατασκευές: 11 containers συνολικής επιφάνειας 145 τ.μ., 3 πλαστικές δεξαμενές, 6 πέργκολες συνολικής επιφάνειας 303 τ.μ., 8 τοιχία από λιθοδομή συνολικού μήκους 36 μ. και μέσου ύψους 2,5 μ., αυθαίρετη επικάλυψη rabote πέργκολας επιφάνειας 56 τ.μ., αυθαίρετο ισόγειο κτίσμα από λιθοδομή επιφανείας 24,3 τ.μ., αυθαίρετο ισόγειο κτίσμα από λιθοδομή επιφανείας 24 τ.μ. και αυθαίρετο ισόγειο κτίσμα από λιθοδομή επιφανείας 89 τ.μ. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο στις 02.04.2024, διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καθαιρεθεί: το ισόγειο κτίσμα από λιθοδομή επιφανείας 89 τ.μ., το ισόγειο κτίσμα από λιθοδομή επιφανείας 24 τ.μ., το container (υποσταθμός ΔΕΔΔΗΕ) επιφάνειας 12 τ.μ. και οι περιμετρικοί τοίχοι του ισογείου κτίσματος από λιθοδομή, του οποίου αφαιρέθηκε η οροφή, για ύψος μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου κατά το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ) 1,5 μ.

Μυκονος κατεδαφισεις

ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΜΩΡΟΕΡΓΟ" ΦΤΕΛΙΑ

Διενεργήθηκε στις 21.12.2023 επιτόπιος έλεγχος στην περιοχή "Μωρόεργο" – "Φτελιά" Μυκόνου, στην ιδιοκτησία για την οποία είχε εκδοθεί περαιωμένη Υπαγωγή στον ν.4495/2017 και οικοδομική άδεια αποπεράτωσης εργασιών αυθαίρετης κατοικίας – ξενώνα και κολυμβητικής δεξαμενής, με το ν.4495/2017 της ΥΔΟΜ Σύρου.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες σε εξέλιξη και ειδικότερα: εργασίες εκσκαφών και εκβραχισμών, σκυροδέτηση της πλάκας οροφής του κτιρίου του ξενώνα, κατασκευή σε εξέλιξη νέων τοίχων από λιθοδομή, που δεν καλύπτονται από την περαιωμένη Υπαγωγή στο ν. 4495/2017. Για τη συγκεκριμένη κατασκευή υπήρχαν υπερβάσεις εντοπισμένες από το ΑΤ, από το 2011. Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν προέκυψε ότι οι κατασκευές που περιλαμβάνονται στη περαιωμένη Υπαγωγή στο ν.4495/2017, κατασκευάστηκαν μεταγενέστερα της 28ης.7.2011 και επομένως παρανόμως υπήχθησαν στο ν.4495/2017. Στη συνέχεια, μετά από ενεργοποίηση της αρμόδιας ΥΔΟΜ, η τελευταία προέβη σε: Απόφαση Ανάκλησης δήλωσης της Υπαγωγής στη ρύθμιση του ν. 4495/2017, Απόφαση "Ανάκλησης της Οικοδομικής άδειας της ΥΔΟΜ Σύρου, στην περιοχή Φτελιά Μυκόνου και εξεδόθη "Διακοπή Οικοδομικών Εργασιών".

Κατά το νεότερο επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο Επιθεωρητών την 1η 04.2024, διαπιστώθηκε ότι είχαν συνεχιστεί οι οικοδομικές εργασίες σε χρόνο μεταγενέστερο της διακοπής οικοδομικών εργασιών. Συγκεκριμένα ο τοίχος αντιστήριξης βόρεια της οικοδομής είχε επεκταθεί καθ’ ύψος.

Μυκονος κατεδαφισεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ 11 Μαϊ 2024 | 14:52

Φονικό στη Μύκονο: Κατέληξε σε συγκεκριμένο ύποπτο η αστυνομία - Έλεγχοι σε λιμάνι και αεροδρόμιο

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 προσαγωγές στη Μύκονο - Τουλάχιστον επτά αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

ΤΡΟΜΟΣ 10 Μαϊ 2024 | 23:55

Μύκονος: Άγρια συμπλοκή σε στριπ κλαμπ με έναν νεκρό- 25 Πακιστανοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους και έβγαλαν μαχαίρια

Ένας ακόμη έχει τραυματιστεί βαριά - Διεξάγει έρευνα η αστυνομία για το αιματηρό περιστατικό.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΡΟΙΤΕΡ 09 Μαϊ 2024 | 11:34

Ιωάννα Μπούκη: Στη Μύκονο με πλεκτό crop top και "κρυμμένο" ασορτί σορτσάκι - Πώς άλλαξε το casual look της με μια κίνηση

Η εμφάνιση της Μπούκη στα σοκάκια με πλεκτό crop top και το ασορτί σορτσάκι που είχε κρύψει μέσα από το παντελόνι της.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΟΓΙΑΝΝΙΑ 09 Μαϊ 2024 | 09:32

Κατερίνα Μονογυιού: Κομψή στη Μύκονο με πλισέ μίντι φόρεμα και αξεσουάρ Louis Vuitton

Το αέρινο πορτοκαλί φόρεμα που συνδύασε με αξεσουάρ Louis Vuitton και nude γόβες - Η εμφάνιση στα Ματογιάννια.

ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ "ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ" 03 Μαϊ 2024 | 17:00

Κατερίνα Καινούργιου: Πασχαλινές διακοπές στη Μύκονο - Η γλυκιά έκπληξη του Γιάννη Πουλόπουλου [εικόνες]

Η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου πέταξε στη Μύκονο για λίγη ξεκούραση τις ημέρες του Πάσχα, με τον Γιάννη Πουλόπουλο να την περιμένει με μια έκπληξη

ΤΟ ΑΝΕΤΟ CASUAL LOOK ΤΗΣ 22 Απρ 2024 | 16:33

Νατάσα Παζαΐτη: Η μοναχική βόλτα στα Ματογιάννια με φλοράλ πουκάμισο και flared τζιν - Το ταξίδι στη Μύκονο

Στη Μύκονο με άνετο casual look και το signature style στα μαλλιά της, η Νατάσα Παζαΐτη - Φόρεσε το τζιν που σμιλεύει το σώμα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 22 Μαϊ 2024 | 08:21

Mytilineos: Placement στο δρόμο για το Λονδίνο - Τα αιτήματα των fund και η ενίσχυση της ρευστότητας

Τα οφέλη που θα προκύψουν από την ένταξη της Mytilineos στην αγορά του Λονδίνου.

ΜΕ LETTER OF INTEND 21 Μαϊ 2024 | 16:28

Εξέλιξη: Αμερικανικό κρατικό fund στο μεγάλο project της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου – Ισραήλ

Η είσοδος του fund ενισχύει τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ως ενεργειακής πύλης στην νοτιοανατολική Ευρώπη

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 21 Μαϊ 2024 | 15:28

Αυτά είναι τα προϊόντα που "τσεκουρώνουν" οι πολυεθνικές στην Ελλάδα - Οι εξοργιστικές διαφορές τιμών με το εξωτερικό

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα επιτύχει τον περιορισμό του φαινομένου της διαφορετικής τιμολόγησης των προϊόντων από τις πολυεθνικές.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ E-MAIL 21 Μαϊ 2024 | 14:45

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος - Τι μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι

Από την έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων και έως το πρωί, 65 πολίτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αμφισβητήσουν τον φόρο.

ΙΟΒΕ 21 Μαϊ 2024 | 13:10

Γιατί θα έχουμε πληθωρισμό διαρκείας σε όλα τα βασικά αγαθά

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, κάνει λόγο για μακράς διαρκείας πληθωρισμό και στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

21 Μαϊ 2024 | 10:58

25 Πάρκα Τσέπης από την P&G κάνουν τις γειτονιές μας πιο πράσινες!

Τρεις ακόμα γειτονιές σε Αττική και Θεσσαλονίκη έγιναν πιο πράσινες μέσω του προγράμματος "Δημιουργούμε Πάρκα Τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες".

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 3,8% ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 21 Μαϊ 2024 | 09:42

Με μισθό και σύνταξη ταυτόχρονα: Η νέα "τάξη" των 180.000 εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι αυτή τη στιγμή αποτελούν το 3,8% της μισθωτής απασχόλησης ενώ με 180.000 θα αποτελούν το 8,2%.