Follow us

Γιατί τόσος ντόρος με τα Digital Marketing Skills στις επιχειρήσεις;

Οι άνθρωποι καταναλώνουν όλο και περισσότερο ψηφιακό περιεχόμενο σε καθημερινή βάση – στα κινητά τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές, τους επιτραπέζιους υπολογιστές στην εργασία ή στο σπίτι.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Digital

Τελειώνει και το 2022 και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κόσμος μετατοπίζεται με ταχύτατους ρυθμούς από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή. Μια εποχή που, αν μη τι άλλο, χαρακτηρίζεται από τεράστια άλματα μεταξύ του χθες, του σήμερα αλλά και του αύριο.

Η ψηφιακή εποχή έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, καθώς συνοδεύεται από μια στροφή από την παραγωγή αγαθών στην παραγωγή δεδομένων, αφού οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν γίνει εργαλείο για τη διατήρηση του ελέγχου πολλών πτυχών της σύγχρονης ζωής.

Οι άνθρωποι καταναλώνουν όλο και περισσότερο ψηφιακό περιεχόμενο σε καθημερινή βάση – στα κινητά τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές, τους επιτραπέζιους υπολογιστές στην εργασία ή στο σπίτι. Με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την εφαρμογή του διαδικτυακού μάρκετινγκ, τα δεδομένα έχουν γίνει ένας νέος πόρος που έχει, από μόνος του, αυξανόμενη αξία.

Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν σαν αποτέλεσμα τη "μεταμόρφωση” του τρόπου λειτουργίας της κοινωνίας. Η ψηφιακή επανάσταση έχει αλλάξει τις συνθήκες παραγωγής, δημιουργώντας νέους τομείς δραστηριότητας και νέα μοντέλα παραγωγής. Έχει προσφέρει νέα προϊόντα και υπηρεσίες, νέους τρόπους οργάνωσης της εργασίας και νέους τρόπους αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων. Άλλαξαν, έτσι, και οι γνωστικές προτεραιότητες και ανάγκες των ανθρώπων για την προσωπική τους ανέλιξη.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ ή αλλιώς Digital Marketing, μεταξύ άλλων, έχει εξελιχθεί και αυτό πολύ τα τελευταία χρόνια. Από τις συμβατικές πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι τις αναδυόμενες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και η μηχανική μάθηση (machine learning), τα πάντα έχουν αλλάξει. Και όλα αυτά έχουν αυξήσει τη σημασία της εκπαίδευσης στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Digital Marketing

Αναμφισβήτητα, ο τομέας του Digital Marketing τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ραγδαία, με αποτέλεσμα η γνώση του να αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προσωπικής εξέλιξης και ανάπτυξης, αφού καθιστά πια ένα είδος γνώσεων και ικανοτήτων που είναι απαραίτητο στη κοινωνία της πληροφορίας, η οποία αποτελεί τη βάση των οικονομικών δραστηριοτήτων. Είναι, άλλωστε, πλέον ξεκάθαρο πως η αγορά παγκοσμίως κινείται όλο και περισσότερο σε ρυθμούς… digital. H τεχνολογία εξελίσσεται και έτσι τα πλεονεκτήματα του digital marketing γίνονται πλέον όλο και πιο εμφανή μέρα με τη μέρα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν και αγοράζουν προϊόντα online. Σύμφωνα, μάλιστα, με το έγκυρο Forbes, το 82% των καταναλωτών έχουν κάνει έρευνα αγοράς online. Μάλιστα, το επίσης έγκυρο Tech Crunch αναφέρει πως το 79% των καταναλωτών έχει αγοράσει online!

Δεν είναι ένα συγκεκριμένο ή νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα, αλλά αναφέρεται σε όλες τις ψηφιακές ικανότητες και τις μεθόδους διαφήμισης που χρειάζονται οι εργαζόμενοι, είτε βρίσκονται στο γραφείο είτε εργάζονται εξ αποστάσεως, για να διεκπεραιώνουν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται και να παράγουν τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

Είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προώθηση της επιχείρησης, της μάρκας ή ενός προϊόντος ή υπηρεσίας στο διαδίκτυο. Με τον αριθμό των ψηφιακών χρηστών να αυξάνεται σταθερά σε όλο τον κόσμο, είναι ευνόητο για τις επιχειρήσεις να εστιάζουν όλο και περισσότερο τις προσπάθειες μάρκετινγκ στη ψηφιακή σφαίρα.και περισσότερο τις προσπάθειες μάρκετινγκ στη ψηφιακή σφαίρα.

Πιστοποίηση Digital Marketing

Ένα πρόγραμμα πιστοποίησης ψηφιακού μάρκετινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθει κάποιος τα βασικά στοιχεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και να αναπτύξει τις δεξιότητές του. Οι πιστοποιήσεις Digital Marketing έχουν σχεδιαστεί για να εξοικειώσουν τους σπουδαστές με τις βασικές έννοιες του ψηφιακού μάρκετινγκ και να τους εξοπλίσουν με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να εφαρμόσουν αυτές τις έννοιες σε πραγματικές συνθήκες.

Όταν επιλέγει κάποιος ένα πρόγραμμα πιστοποίησης ή σεμινάρια digital marketing, καλό είναι να επιλέγει ένα πρόγραμμα που είναι αναγνωρισμένο σε ολόκληρο τον κλάδο. Αυτό θα τον βοηθήσει στο να δημιουργήσει ένα ισχυρό βιογραφικό, αποδεικνύοντας στους εργοδότες ότι διαθέτει τις δεξιότητες για να επιτύχει στον κλάδο του ψηφιακού μάρκετινγκ. Μία από τις κορυφαίες πιστοποιήσεις ψηφιακού μάρκετινγκ αποτελεί το Certificate in Digital Marketing της Hellenic American Union, στο οποίο η εκπαίδευση τελείται από 17 κορυφαίους instructors της αγοράς με πραγματική εμπειρία.

Ποιοι οι λόγοι για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση σας στο Digital Marketing

1. Οι ρυθμοί ανάπτυξης των Ψηφιακών Αγορών αυξάνονται
2. Έχει μια μεγάλη ποικιλία ευκαιριών σταδιοδρομίας
3. Εύκολο να ξεκινήσετε ένα νέο δημιουργικό επιχειρηματικό έργο
4. Εύκολο να δημιουργήσετε πωλήσεις / leads από το digital funnel σας
5. Ευκολία να φέρνετε κοινό στον ιστότοπό σας από τις Ψηφιακές Αγορές
6. Το χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων
7. Ευελιξία εργασιακή και επιχειρηματική
8. Το ψηφιακό μάρκετινγκ εξελίσσεται
9. Σας βοηθά να μείνετε μπροστά από τους ανταγωνιστές σας

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, το τοπίο του ψηφιακού μάρκετινγκ εξελίσσεται συνεχώς και αυτό δημιουργεί την απαίτηση οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και έναν νέο τρόπο σκέψης. Η τεχνολογία των πληροφοριών και των επικοινωνιών έχει δημιουργήσει την ανάγκη για ψηφιακές δεξιότητες μάρκετινγκ, οι οποίες αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

H ομάδα του Certificate in Digital Marketing της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Εκπαιδευτικά προγράμματα, πιστοποίηση, σεμινάρια digital marketing.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΑΝΤΙ 12,9% ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2021 01 Φεβ 2023 | 12:33

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,6% υποχώρησε η ανεργία τον Δεκέμβριο

Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.150.724 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 78.907 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Φεβ 2023 | 12:24

Eurostat: Στο 7,2% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο στην Ελλάδα - Σημάδια αποκλιμάκωσης και στην Ευρωζώνη

Πέρυσι ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2022 ήταν στο 5,5% σε μια περίοδο πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

ΓΙΑ 14Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 01 Φεβ 2023 | 12:06

Υπουργείο Ανάπτυξης: Σε ποια προϊόντα στο "Kαλάθι του Nοικοκυριού" μειώθηκαν οι τιμές

Σε ποια προϊόντα οι τιμές μειώθηκαν και σε ποια έμειναν σταθερές σε σύνολο 833 προϊόντων στο "Καλάθι του Νοικοκυριού".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Φεβ 2023 | 11:08

Πόσες εισφορές πρέπει να πληρώνετε για να πάρετε σύνταξη 1000 ευρώ; - Η παγίδα με τις κατηγορίες

Ακόμη και ο 30άρης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι την σημερινή του επιλογή θα την "κουβαλάει".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 01 Φεβ 2023 | 09:23

Γεωργιάδης: Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες μειώσεις στο "καλάθι του νοικοκυριού"

Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες μειώσεις στο καλάθι του νοικοκυριού, ενώ για 14η εβδομάδα η αξία του διατηρήθηκε σταθερή.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 01 Φεβ 2023 | 08:33

Κηφισιά: Τα δύο κεντρικά ακίνητα "φιλέτα" που βγαίνουν στο σφυρί

Δύο ακίνητα τα οποία εντοπίζονται σε κεντρικά σημεία στην περιοχή της Κηφισιάς και μπορούν να χαρακτηριστούν και σαν "φιλέτα", αναμένεται να εκποιηθούν ηλεκτρονικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Φεβ 2023 | 08:11

Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται προκαταβολές επικουρικών συντάξεων - Υψους 100 ευρώ

Προκαταβολές επικουρικών συντάξεων ύψους 100 ευρώ τον ερχόμενο Μάρτιο ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας, κος Κωστής Χατζηδάκης για 40.000 συνταξιούχους.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 01 Φεβ 2023 | 07:33

Ανοίγει η πλατφόρμα στήριξης των ευάλωτων δανειοληπτών - Πώς λειτουργεί

Από σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2023, οι δανειολήπτες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα, προκειμένου να τύχουν της σχετικής στήριξης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 31 Ιαν 2023 | 20:15

Ανοίγει η πλατφόρμα στήριξης για ευάλωτους δανειολήπτες - Τα ποσά της επιδότησης και πότε θα καταβληθούν

Eπιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων ή και δανείων μικρών επιχειρήσεων - Αρχίζουν οι αιτήσεις.

ΜΕΛΕΤΗ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ 31 Ιαν 2023 | 20:09

Ποιοι πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα; - Η άνιση κατανομή των βαρών και η πολύπαθη μεσαία τάξη

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία η χώρα μας βίωσε μια βαθιά οικονομική κρίση, η φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 31 Ιαν 2023 | 18:13

ΕΚΤ: Αύξηση του ΑΕΠ 1,5% το 2023 και 3% το 2024 προβλέπει το βασικό σενάριο των stress test των ελληνικών τραπεζών

Το βασικό σενάριο της ΕΚΤ και της ΕΒΑ προβλέπει ανάπτυξη 1,5% για το 2023, 3% για το 2024 και 2,8% το 2025

31 Ιαν 2023 | 15:44

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα καταβάλλονται σήμερα - Πάνω από 740.000 δικαιούχοι

Το συνολικό ποσό των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ ανέρχερται σε 197.243.411 ευρώ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ 31 Ιαν 2023 | 15:09

Συντάξεις: Αναδρομικά 100 ευρώ κάθε μήνα στους συνταξιούχους που καθυστερεί η επικουρική [βίντεο]

Το μέτρο αφορά 80 χιλ. δικαιούχους επικουρικής ασφάλισης που μπορεί να περιμένουν την απόδοση της σύνταξής τους ακόμα και από το 2016