
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε έως και 120 δόσεις, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις.
Για τους περίπου 250.000 οφειλέτες που έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση δόθηκε ήδη η δυνατότητα να εκτυπώσουν μέσω του taxis ειδική βεβαίωση που θα τους επιτρέπει να ξεμπλοκάρουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό από την δέσμευση της εφορίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι αυτή η βεβαίωση να προσκομιστεί στην τράπεζα μέσα σε 1 μήνα από την έκδοσή της.
Από τη στιγμή που θα επανενεργοποιηθεί η ρύθμιση για τις 120 δόσεις οι οφειλέτες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως και 120 δόσεις, πληρώνοντας ως ελάχιστη δόση το ποσό των 20 ευρώ και όχι των 30 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα, αλλά και να διαγράψουν ένα σημαντικό μέρος των προσαυξήσεων προκαταβάλλοντας το ποσό που επιθυμούν. Για κάθε 1000 ευρώ προκαταβολής διαγράφονται αντίστοιχα 1000 ευρώ προσαυξήσεων.
Όσον αφορά στις επιχειρήσεις αποκτούν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως και 120 δόσεις αρκεί το ποσό της οφειλής να μην ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ.
Φωτο: Eurokinissi
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr