Follow us

Αδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα και το '23 θα σπάσει ρεκόρ ανάπτυξης...αρκεί να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση

"Εάν μετά τη 2η εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, η χώρα θα μπει σε μεγάλη περιπέτεια. Οι επενδύσεις θα σταματήσουν να έρχονται και η ύφεση είναι απολύτως βέβαιη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τον κίνδυνο της πολιτικής σταθερότητας επισημαίνει στη συνέντευξή του στο TheTOC και τον Δημήτρη Τάκη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης. Τονίζοντας ότι σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, η Ελλάδα είναι ικανή να σπάσει και νέο ρεκόρ ανάπτυξης και το 23, να προσελκύσει νέο ρεκόρ επενδύσεων...υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σταθερή κυβέρνηση. Ολα τα θετικά που προβλέπω και προβλέπουμε δεν ισχύουν, αν δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, τονίζει.

Και προσθέτει: Η χώρα θα μπει σε μεγάλη περιπέτεια, οι επενδύσεις θα σταματήσουν να έρχονται και η ύφεση είναι απολύτως βέβαιη. Δεν υπάρχει ούτε ένας επενδυτής που να έχω συναντήσει και να μην μου έχει πει ότι, "εμείς αυτό που θέλουμε είναι πολιτική σταθερότητα".

Αδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα και το '23 θα σπάσει ρεκόρ ανάπτυξης...αρκεί να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση

Η συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στο THE TOC και τον Δημήτρη Τάκη

Ερ: Πόσο εφικτό είναι η Ελλάδα να διατηρήσει την αναπτυξιακή δυναμική της καιτο2023;

Ο μόνος κίνδυνος για να χάσει η Ελλάδα την αναπτυξιακή της δυναμική το 2023, είναι να βρεθεί σε πολιτική αβεβαιότητα. Εφόσον υπάρχει πολιτική σταθερότητα, σας διαβεβαιώ ότι όπως το ’21 κάναμε ρεκόρ όλων των εποχών, όπως το ’22 κάναμε ρεκόρ όλων των εποχών, το ’23 θα πάμε για νέο ρεκόρ όλων των εποχών. Είμαι απολύτως βέβαιος και σας μιλάω μετά λόγου γνώσεως, γι΄ αυτό και οι εκλογές έχουν πολύ μεγάλη σημασία.


Ερ: Είναι εφικτό ακόμα και αν η Ευρώπη, όπως όλα δείχνουν, βυθιστεί στην ύφεση;

Είναι απολύτως εφικτό ακόμα και αν η υπόλοιπη Ευρώπη είναι στην ύφεση. Οι επενδύσεις τρέχουν με αμείωτο ρυθμό. Ο λόγος που οι επενδυτές επιλέγουν την Ελλάδα είναι η πολιτική σταθερότητα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης, η μείωση της γραφειοκρατίας, η μείωση των φόρων, όλα αυτά που έχει φέρει στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Ερ: Ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν να διατηρηθεί η αναπτυξιακή δυναμική;

Η ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού μας έργου στην ψηφιοποίηση του κράτους, η ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού μας έργου στην μείωση της γραφειοκρατίας, η ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού μας έργου στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην επιτάχυνση των διαδικασιών του δημοσίου, η ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού μας έργου στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών θα συντηρήσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας με πολύ μεγάλη ταχύτητα, όχι μόνο το ’23 αλλά και το ’24 και το ’25.


Ερ: Η επιδοματική πολιτική για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, μπορεί να υπονομεύσει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα;

Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να υπονομευθεί ο στόχος που έχουμε για το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας. Η πολιτική της κυβερνήσεως είναι απολύτως προσηλωμένη στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Τους πετύχαμε το ’22 σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά και με μεγάλο ενεργειακό κόστος, θα τους πετύχουμε και το ’23.

Τα χρήματα που ξοδεύουμε είναι μόνο από δικά μας λεφτά. Μόνο δηλαδή από το υπερπλεόνασμα που δημιουργεί η μεγαλύτερη της προβλεπομένης από τον προϋπολογισμό ανάπτυξη. Δεν ξοδεύουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτά που δεν έχουμε. Αυτή είναι η βασική διαφορά με το παρελθόν. Για αυτό οι αγορές είναι ήρεμες, για αυτό η χώρα βαδίζει καλώς.

Επειδή λοιπόν η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλά, μπορούμε και βοηθάμε τον κόσμο.


Ερ: Πόσο πιθανό είναι η ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια να επηρεάσει την ανάπτυξη της οικονομίας;

Εάν μετά τη 2η εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, ό,τι σας είπα πριν για την οικονομία δεν ισχύει. Η χώρα θα μπει σε μεγάλη περιπέτεια, οι επενδύσεις θα σταματήσουν να έρχονται και η ύφεση είναι απολύτως βέβαιη. Δεν υπάρχει ούτε ένας επενδυτής που να έχω συναντήσει και να μην μου έχει πει ότι, "εμείς αυτό που θέλουμε είναι πολιτική σταθερότητα".

Από κει και πέρα, ο ελληνικός λαός θα επιλέξει ποια κυβέρνηση θέλει. Αυτός είναι το μεγάλο αφεντικό. Εύχομαι μόνο την ώρα που πηγαίνει στην κάλπη να σκεφτεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 02 Φεβ 2023 | 15:14

Η μαύρη σακούλα σκουπιδιών στο γραφείο του Αδωνι Γεωργιάδη που άναψε φωτιές- Τι έγραψε ο Πολάκης

Διαδικτυακή αντιπαράθεση, με τον Πολάκη να χαρακτηρίζει τον Γεωργιάδη λαδέμπορα και τον υπουργό να αποκαλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραν ταν Πλαν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 02 Φεβ 2023 | 11:46

Αδωνις Γεωργιάδης: Τέρμα η κοροϊδία των καταναλωτών με την αυξομείωση του μεγέθους της συσκευασίας [εικόνες - βίντεο]

Ακόμη μια αυτοψία σε σούπερ μάρκετ για το καλάθι του νοικοκυριού πραγματοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 01 Φεβ 2023 | 09:23

Γεωργιάδης: Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες μειώσεις στο "καλάθι του νοικοκυριού"

Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες μειώσεις στο καλάθι του νοικοκυριού, ενώ για 14η εβδομάδα η αξία του διατηρήθηκε σταθερή.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΕΣ 31 Ιαν 2023 | 12:48

Σφάχτηκαν πάλι Γεωργιάδης και Πολάκης: "Αδιευκρίνιστο λαμόγιο της Novartis" - "Σου έχω πει να μην πίνεις πολύ το βράδυ"

Το σίριαλ με τους τσακωμούς διαμάχες Γεωργιάδη - Πολάκη συνεχίζεται. Τι έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και του απάντησε ο υπουργός, "Σου έχω πει να μην πίνεις πολύ το βράδυ".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 30 Ιαν 2023 | 18:24

Αδωνις Γεωργιαδης για συντριβή Φάντομ: Είναι το τίμημα για να κρατάμε ασφαλείς τους αιθέρες μας

"Ημέρα πένθους για την Ελλάδα" τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για τη συντριβή του πολεμικού αεροσκάφους Φάντομ

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 30 Ιαν 2023 | 11:50

Άγριος καβγάς Γεωργιάδη - Βερναρδάκη: "Δεν έχεις ούτε παντελόνια, ούτε ψυχή"- "Είσαι το μεγαλύτερο νούμερο της πολιτικής"

Άγριος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Βερναρδάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 30 Ιαν 2023 | 09:16

Γεωργιάδης: Είναι χαμηλές οι τιμές των καυσίμων - Δεν τίθεται ζήτημα για νέο Fuel Pass

"Οι τιμές στα καύσιμα αυτή την στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ 27 Ιαν 2023 | 09:43

Αίσθηση από δήλωση Γεωργιάδη: Ο Ράμμος έχει αγγίξει τα όρια της προδοσίας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι "ο κ. Ράμμος θα έπρεπε, αν είχε διαπιστώσει παράνομη παρακολούθηση, να το πάει στο Δικαιοσύνη και αν ήταν νόμιμη να τηρήσει το απόρρητο και να μην διαρρεύσει".

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ 26 Ιαν 2023 | 15:57

Ο Άδωνις... αποθεώνει τον "πρωτοπόρο" Καρανίκα για την φαρμακευτική κάνναβη [βίντεο]

Μιλώντας πριν χρόνια σε πρωινή εκπομπή ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει πως "η πρώτη επένδυση που σκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος", μία δήλωση που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 26 Ιαν 2023 | 14:43

Γεωργιάδης: Να προτιμάτε το Καλάθι για να κερδίζετε λεφτά και να ωθούμε την αγορά να πηγαίνουν οι τιμές προς τα κάτω

Ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε δύο καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ "Market In" και "Μασούτης".

26 Ιαν 2023 | 13:00

Alpha Bank: O εργαζόμενος του αύριο, οι πρακτικές που δομούν ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και η αναστροφή του brain drain

Μετασχηματισμός, upskilling εργαζομένων μέσα από Ακαδημίες Εκπαίδευσης και νέες θέσεις εργασίας.

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 26 Ιαν 2023 | 08:37

Συνεχίζεται ο "σκυλοκαυγάς" Γεωργιάδη - Πολάκη: "Είσαι Ρανταπλάν με τα λεφτά του Καλογρίτσα" - "Λαδέμπορα τρέμεις τη φυλακή"

"Ρανταπλάν" βουλευτή με τα "λεφτά του Καλογρίτσα", αποκάλεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον Παύλο Πολάκη. "Κακομοίρη μου βλέπεις να έρχεται φυλακή και τρέμεις", απάντησε ο Πολάκης.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Ιαν 2023 | 21:03

Κόντρα Γεωργιάδη-Τσακαλώτου: "Άθλιοι συκοφάντες και λασπολόγοι" - "Εδώ είστε κατηγορούμενοι"

Αντιπαράθεση ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Τσακαλώτο κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.