X

Άδωνις Γεωργιάδης: Σκέψεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 25% σε ιδιοκτήτες ακινήτων που χάνουν ενοίκια

Υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 25% σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχονται μείωση ενοικίου.

Γράφει: TheToc team

Για την άδεια ειδικού σκοπού, τις μειώσεις στα ενοίκια όσων πλήττονται από την κρίση αλλά και το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτήτες που που δέχονται μείωση ενοικίου, μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού η οποία επεκτείνεται στο Δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα, σχετικά με την επέκταση στη μείωση του ενοικίου σε όσους πλήττοντα από την κρίση, ο υπουργός τόνισε ότι έπρεπε να γίνει και διευκρίνισε ότι όσοι χάνουν εισόδημα λόγω κρίσης δικαιούνται τη μείωση ενοικίου.

Σημείωσε ακόμα ότι αναμένεται να δοθούν φορολογικά κίνητρα και στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το -40% που θα χάσουν από το ενοίκιο που παίρνουν, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 25% σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχονται μείωση ενοικίου.

Σχετικά με τους παραγωγούς, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα οι παραγωγοί να δηλώσουν τόπο κατοικίας στην Αθήνα για όσο διαρκέσουν τα μέτρα και θα μπορούν να παραλαμβάνουν από την περιοχή τους τα τρόφιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορικά με τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι σήμερα θα ανακοινωθούν τα σχετικά μέτρα από την Υπουργό Παιδείας, σημειώνοντας πάντως ότι "οι υπηρεσίες που δεν παρέχονται δεν πρέπει να πληρώνονται".