Follow us

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Με 120 χρόνια εμπειρίας επενδύει στο μέλλον της παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που λειτουργεί τουλάχιστον 120 χρόνια στην Ελλάδα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
agrodimos 2

Για τις νέες επενδύσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής μιλάει ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της, Μάνος Αγρόδημος, στο TheTOC στο πλαίσιο του αφιερώματος για τη γαλακτοβιομηχανία.

Το ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, με τα ποιοτικά και φημισμένα προϊόντα του αγροκτήματός της, έχει ήδη δρομολογήσει την εγκατάσταση κοπαδιού γαλακτοπαραγωγών αιγών υψηλών αποδόσεων, ενισχύοντας τις ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης για τον αγροτικό τομέα.

Από την ίδρυσή της το 1904, έχει διαμορφώσει ένα δυναμικό μοντέλο αγροτικής εκπαίδευσης, βασισμένο στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οραματιστής της ήταν ο Dr. John Henry House, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος τις ελλείψεις σε τρόφιμα και τη χαμηλή τεχνογνωσία στη γεωργία, δημιούργησε ένα ίδρυμα που θα προσέφερε πρακτική γνώση και επιχειρηματική αντίληψη στους νέους αγρότες. Από τα πρώτα χρόνια, η Σχολή πρωταγωνίστησε στην ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας, εισάγοντας σύγχρονες μεθόδους εκτροφής και παραγωγής γάλακτος.

Η παστερίωση, η μεταποίηση και η διαχείριση της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ελληνικής αγροδιατροφικής βιομηχανίας.

Οι σπουδαστές της εκπαιδεύονται σε αντικείμενα όπως Ζωική Παραγωγή, Τεχνολογία Τροφίμων και Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, με στόχο να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας και των σύγχρονων επιχειρηματικών προκλήσεων.


Τι μαθήματα έχει πάρει η ΑΓΣ από την ιστορία της;

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1904 από τον Αμερικανό ιεραπόστολο Dr. John Henry House, ο οποίος διαπιστώνοντας την ανέχεια, τις ελλείψεις σε τρόφιμα και την άγνοια γεωργικών τεχνικών, οραματίστηκε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που θα αναδεικνύει, διαμορφώνει και εμπνέει τους μελλοντικούς πρωτοπόρους ηγέτες για τη φροντίδα ενός βιώσιμου πλανήτη. Ήδη από τα πρώτα χρόνια του περασμένου αιώνα η εκτροφή αγελάδων και ο ρόλος των γαλακτοκομικών προϊόντων ήταν κομβικός.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Με 120 χρόνια εμπειρίας επενδύει στο μέλλον της παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα

Σε έγγραφο της περιόδου 1916-1919 που σώζεται στο ιστορικό αρχείο της Σχολής αναφέρεται: "Αν δεν υπήρχαν τα προϊόντα της φάρμας και του γαλακτοκομείου, δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα τα δύσκολα χρόνια της πείνας κατά τη διάρκεια του πολέμου".

Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Το 1935 αρχίσαμε για πρώτη φορά να παστεριώνουμε το γάλα μας με ένα μικρό σε μέγεθος παστεριωτή, ενώ ήρθαν και τα πρώτα βοοειδή ράτσας Jersey & Guernsey.

Μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν στη Σχολή ζώα υψηλών αποδόσεων, εξοπλισμός και αυτοματισμοί. Παράχθηκε γάλα εξαιρετικής ποιότητας, η διάθεση του οποίου συνδέθηκε με την καταναλωτική γνώση και εμπειρία. Έτσι, η Σχολή με τη χρήση τεχνολογικών μέσων και με τη διαχείριση της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής ως επιχειρηματικής δραστηριότητας, αναδείχθηκε σε σημαντικό φορέα για την εκπαίδευση και την κατάρτιση νέων αγροτών.

Η υπερεκατονταετής ιστορία της Σχολής αποτελεί "πιλότο" για τις επιλογές του μέλλοντος. Έχουμε αντλήσει πολύτιμα μαθήματα, που μας επέτρεψαν να διαμορφώσουμε την πορεία του Ιδρύματος και να σχεδιάζουμε τις μελλοντικές κινήσεις με στέρεα και αποφασιστικά βήματα.

αγσ 3

Ποια εκπαίδευση λαμβάνουν οι σπουδαστές σας και πως μπορούν να ξεχωρίσουν στο σύγχρονο περιβάλλον;

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση στον αγροδιατροφικό τομέα καλούνται να καλύψουν ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό που να αντιλαμβάνεται και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της ψηφιακής τεχνολογίας, των αυτοματισμών και της χρησιμοποίησης πολύτιμων τεχνολογικών πόρων.

Ας μην ξεχνάμε ότι η πρωτογενής παραγωγή είναι η πηγή των πρώτων υλών για την Ελληνική βιομηχανία τροφίμων, που συνιστά τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της χώρας.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή έχει συμπεριλάβει σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της, μαθήματα και ειδικότητες που σχετίζονται με την παραγωγή, τη μεταποίηση και την προώθηση του γάλακτος στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, στο Επαγγελματικό Λύκειο μας υπάρχουν ειδικότητες Ζωικής Παραγωγής και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ) οι σπουδαστές παρακολουθούν μαθήματα: Διαχείρισης Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, Ζωικής Παραγωγής, Τυποποίησης-Μεταποίησης Γαλακτοκομικών Προϊόντων και Logistics-Marketing.

αγσ 4

Στο Perrotis College, παρακολουθούν μαθήματα σχετικά με την ποιότητα του γάλακτος, τη σύνθεση, τη μικροβιολογία και τις αναλύσεις που απαιτούνται, τη συσκευασία των γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας.

Το Εκπαιδευτικό Βουστάσιο είναι το κέντρο εκπαίδευσης και επίδειξης της αναπαραγωγής, διατροφής, σταβλισμού, κτηνιατρικής φροντίδας και ορθών πρακτικών αρμέγματος των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής σε πραγματικές συνθήκες. Κάθε χρόνο εκπαιδεύονται όχι μόνο μαθητές και σπουδαστές μας, αλλά και δεκάδες κτηνοτρόφοι.

Το παραγόμενο νωπό γάλα μεταφέρεται καθημερινά στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων της Σχολής για παστερίωση, εμφιάλωση και περαιτέρω επεξεργασία, όπου οι μαθητές και σπουδαστές μας εκπαιδεύονται στην παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Εκτός από το φρέσκο γάλα, παράγεται ημίσκληρο τυρί και γραβιέρα, βούτυρο, παραδοσιακό και στραγγισμένο γιαούρτι, ενώ το φρέσκο γάλα χρησιμοποιείται και στο εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων στηρίζουν το πρόγραμμα υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College.

Ετοιμάζετε νέες επενδύσεις στη γαλακτοβιομηχανία;

Ενώ το 30% του πληθυσμού των αιγών της Ευρώπης είναι εγκατεστημένο στην Ελλάδα, η κατά κεφαλήν παραγωγή κατσικίσιου γάλακτος στη χώρα είναι υποπολλαπλάσια της Ισπανίας ή της Γαλλίας.

Είναι προφανές ότι ο Έλληνας αιγοτρόφος δεν κερδίζει τα προς το ζειν, όταν ο Ισπανός και ο Γάλλος συνάδελφός του είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

Σήμερα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή σχεδιάζει την εγκατάσταση ενός κοπαδιού γαλακτοπαραγωγών αιγών, υψηλών αποδόσεων. Στο πρότυπο και επιδεικτικό ποιμνιοστάσιο που θα αναπτύξουμε, θα προσφέρονται νέες εκπαιδευτικές γνώσεις και εμπειρίες αλλά αυτό που οραματιζόμαστε είναι να αποτελέσει παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης για ένα κλάδο που -εκτός από σύγχρονος και δυναμικός- θα πρέπει να είναι και ελκυστικός.

αγσ 5

Πιστή στην αποστολή της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή συνεχίζει να παρέχει ολιστική και βιωματική εκπαίδευση και συνεισφέρει στον περιορισμό πολλών από τους λόγους που απομακρύνουν τους νέους από τον αγροδιατροφικό κλάδο.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Μέκκα του κρασιού βρίσκεται στη Χιλή: Αυτό είναι το καλυτερο οινοποιείο του κόσμου για το 2025

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το ξεχωριστό οινικό σημείο που βρέθηκε στο νο.1 των The World's 50 Best Vineyards 2025.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14 Νοε 2025 | 12:36

Τέλος εποχής για τον χώρο του ΑΓΝΟ - Από σημείο διανομής γάλακτος, ερείπια και κουφάρια που κατεδαφίζονται [εικόνες]

Μια ολόκληρη εποχή κλείνει σήμερα για τον χώρο του ΑΓΝΟ στη Σταυρούπολη, καθώς ξεκίνησε η κατεδάφιση των κτισμάτων, όπου το 1955 είχε εγκατασταθεί η συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος της Ένωσης Αγελαδοτροφικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης.

ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ 13 Νοε 2025 | 14:03

"Είστε ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλία": Οργή κτηνοτρόφων στο γραφείο Κέλλα – Έχυσαν γάλα στο δρόμο

"Δεν ζητάμε απλά χρήματα, εμείς θέλουμε τα ζώα που μας θανάτωσαν πίσω" ανέφεραν οι κτηνοτρόφοι στη διαμαρτυρία τους στη Λάρισα

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ; 03 Νοε 2025 | 09:55

Γάλα: Η ευλογιά αδειάζει την "καρδάρα" - Το κρίσιμο δίμηνο για τη φέτα

Στους 14 μήνες εξάπλωσης της ζωονόσου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ έχουν θανατωθεί σχεδόν 358.000 παραγωγικά ζώα

30 Οκτ 2025 | 12:00
23 Οκτ 2025 | 12:16

Γάλα: Αναμένεται εκτίναξη της τιμής λόγω της ευλογιάς – Δεν υπάρχει επάρκεια στην πρώτη ύλη

Μείωση στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος εξαιτίας της ευλογιάς, αναμένουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, με ταυτόχρονη αύξηση στις τις τιμές παραγωγού, όπως εκτιμούν.

ΕΥΛΟΓΙΑ 17 Σεπ 2025 | 06:28

Ευλογιά στα αιγοπρόβατα: Πότε είναι ασφαλής η κατανάλωση κρέατος και γάλακτος

Παρά τα εκτεταμένα κρούσματα όμως, οι υγειονομικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 16 Σεπ 2025 | 15:10

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Είναι ασφαλές να καταναλώνουμε γάλα, φέτα και κρέας;

Η Β-ευλογιά των αιγοπροβάτων πλήττει αποκλειστικά τα αιγοπρόβατα και δεν είναι ζωοανθρωπονόσος

31 Ιουλ 2025 | 14:45

Δεν είναι το αγελαδινό: Ποιο γάλα πρέπει να πίνεις μετά τα 50 για δυνατούς μυς και λιγότερο λίπος;

Ένα low-fat ρόφημα που αλλάζει τα δεδομένα στη διατροφή μετά τα 50 – και δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 02 Ιουλ 2025 | 06:08

Να αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά πριν τον ύπνο ή όχι; Ποιους ενοχλούν περισσότερο

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Psychology υποστηρίζει πως όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη είναι προτιμότερο να μην τρώνε γαλακτοκομικά πριν κοιμηθούν

03 Ιουν 2025 | 09:00

ΟΜΗΡΟΣ: Η εταιρεία που εξάγει σε περισσότερες από 30 χώρες και σπάει το φράγμα των 100 εκατ. €

Έτοιμη να σπάσει το φράγμα των 100 εκατ. € είναι η εταιρεία ΟΜΗΡΟΣ που εξάγει ελληνικό γάλα σε 30 χώρες

01 Ιουν 2025 | 09:00

Χ. Αποστολόπουλος (ΣΕΒΓΑΠ): Η ελληνική φέτα και το γιαούρτι είναι δημοφιλή σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Τι αναφέρει στο TheTOC ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Χρήστος Αποστολόπουλος

31 Μαϊ 2025 | 09:00

Γάλα: Πρωτοκαθεδρία του φρέσκου στην Ελλάδα σε παραγωγή και αξία αγοράς - Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τι αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την παραγωγή γάλακτος και τα μερίδια αγοράς ανά κατηγορία - Ποια είναι τα δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

29 Μαϊ 2025 | 12:14

Οι δύο προκλήσεις στην αγορά του γάλακτος - Στα ίδια επίπεδα με το 2024 η παραγωγή του 2025

Τι αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για το 2024 και ποια η πορεία του Α' Τριμήνου το 2025.

29 Μαϊ 2025 | 09:00

Γαλακτοκομικά: Πτώση τιμών και πωλήσεων για το 2024 με άνοδο της ιδιωτικής ετικέτας - Θετικά τα μηνύματα για το 2025

Τι αναφέρουν τα στοιχεία της Nielsen για την πορεία της αγοράς λευκού γάλακτος για το 2024 και ποια τα μηνύματα από το πρώτο τετράμηνο του 2025.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ 05 Μαϊ 2025 | 07:16

Ντόμινο εξελίξεων στην αγορά των γαλακτοκομικών - Τα μεγάλα deals και οι επενδύσεις

Ο κλάδος της γαλακτοβιομηχανίας έχει μπει για τα καλά σε μια νέα περίοδο ανακατατάξεων.

ΔΙΛΗΜΜΑ 08 Απρ 2025 | 04:30

Είναι το πλήρες γάλα καλύτερο από αυτό των χαμηλών λιπαρών;

Οι παράμετροι για το ποιο είναι "καλύτερο" είναι πολλοί: περισσότερα θρεπτικά συστατικά, χαμηλότερες θερμίδες, κορεσμός, καρδιαγγειακή προστασία.

26 Νοε 2025 | 13:36

Clever Point: 800 σημεία, 1 πλατφόρμα - Πώς εξελίσσεται το μοναδικό PUDO δίκτυο στην Ελλάδα

Μια ιδέα από το 2014 έχει εξελιχθεί σήμερα σε πάνω από 800 σημεία σε όλη την Ελλάδα

25 Νοε 2025 | 14:02

Το mochi ανοίγει στο Χαλάνδρι και αλλάζει όσα ξέραμε για τη φροντίδα μητέρας και παιδιού!

Το mochi δεν είναι παιδότοπος ούτε café. Είναι ένας χώρος ηρεμίας, σύνδεσης και δημιουργικής απασχόλησης.

25 Νοε 2025 | 12:58

Πάρις Αγγέλικα: Όραμα μου είναι τα περιβάλλοντα εργασίας να μην θυσιάζουν την υγεία και την ανθρώπινη πλευρά στο βωμό της επιτυχίας και της αποδοτικότητας

Τι αναφέρει για το burnout στον εργασιακό χώρο, πως το αντιμετωπίζει μέσω των προγραμμάτων Corporate Wellness και ποιες συμβουλές δίνει.

25 Νοε 2025 | 11:15

Public Merry Friday: Απίθανες Ευκαιρίες σε Τεχνολογία, Βιβλία & Οικιακές Συσκευές

Στο επίκεντρο των προσφορών βρίσκονται προϊόντα καθημερινής χρήσης αλλά και δώρα που ξεχωρίζουν για τις γιορτές.

25 Νοε 2025 | 10:37

Ιωάννα Βαρδάκου Head of Scientific Advocacy, BAT: Η επιστήμη στο επίκεντρο της μετάβασης σε προϊόντα μειωμένης βλάβης

Με πολυετή εμπειρία στην τοξικολογία, αναλύει τις προκλήσεις του κλάδου, τον διεθνή διάλογο γύρω από τη μείωση της βλάβης.

25 Νοε 2025 | 09:00

Το σπίτι μας είναι η πιο προσωπική μας περιουσία γι’ αυτό αξίζει να το φροντίζουμε

Και επειδή το σπίτι μας είναι τόσο πολύτιμο, η προστασία του δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη

25 Νοε 2025 | 08:31

Μιχάλης Η. Οικονομάκης - Προέδρος ΕΕΑΑ: Η Ανακύκλωση Συσκευασιών στην Ελλάδα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει

Η συνέντευξη του Μιχάλη Η. Οικονομάκη στο δημοσιογράφο Γεράσιμο Σεραφειμίδη

LOW BUDGET DESIGN ΟΑΣΗ 24 Νοε 2025 | 16:50

"Αγάπη μου συρρίκνωσα τα τετραγωνικά": Πώς ένα διαμέρισμα 42 τετραγωνικών του '67 στο Κολωνάκι πήρε καινούργια ζωή

Το έργο αποτελεί παράδειγμα του πώς ο σχεδιασμός εσωτερικού χώρου μπορεί να υπερβεί τους περιορισμούς της επιφάνειας και να προτείνει νέους τρόπους ζωής

24 Νοε 2025 | 13:10

Tech at the Core: Ένα Best Workplace in Tech διαφορετικό από τα άλλα

Και φέτος, η Kaizen Gaming κέρδισε τη θέση της στη λίστα, ως μία από τις μεγαλύτερες GameTech εταιρείες.

24 Νοε 2025 | 11:47

Οι στόχοι δεν χρειάζονται έμπνευση, χρειάζονται επανάληψη

Από τη φυσική κατάσταση μέχρι την οικονομική διαχείριση, η πραγματική πρόοδος βρίσκεται στις μικρές, καθημερινές συνήθειες που γίνονται ρουτίνα και συνέπεια.

21 Νοε 2025 | 19:32

Ολγα Κεφαλογιαννη: Η ενίσχυση της γυναικείας ηγεσίας δεν είναι μόνο ζήτημα δικαιοσύνης, αλλά και στρατηγικής ανάπτυξης.

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, δεν σχετίζονται με την έλλειψη ικανοτήτων ή προσόντων, αλλά με βαθιά ριζωμένα στερεότυπα και κοινωνικές προκαταλήψεις

TOR HOTEL GROUP 21 Νοε 2025 | 16:22

Ισμήνη και Χριστίνα Τορνιβούκα: Η τέταρτη γενιά του ξενοδοχειακού ομίλου ΤΟR οραματίζεται μια νέα εποχή στην ελληνική φιλοξενία

Η τέταρτη γενιά της οικογένειας Τορνιβούκα αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη διοίκηση του ομίλου TOR Hotel Group

21 Νοε 2025 | 08:00

Ανατολή Παταρίδου: Η σχέση γιατρού-ασθενούς είναι μία σχέση αγάπης, εμπιστοσύνης, προσφοράς και αλληλεπίδρασης

Τι αναφέρει η επιτυχημένη γιατρός και πως ορίζει τη σχέση γιατρού - ασθενή

20 Νοε 2025 | 11:42

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ι: Ομαδική έκθεση στο KYPSÈLIS

Εγκαίνια: Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2025, στις 19:00, στο KYPSÈLIS³ (Κυψέλης 3, Αθήνα) - Διάρκεια έκθεσης: 22.11 - 28.11.2025, 18:00 - 22:00

20 Νοε 2025 | 08:37

Η αρχιτεκτονική τοπίου της Μάρθας Σβάρτς, στην υπηρεσία της κλιματικής αλλαγής

Ο σχεδιασμός ενσωματώνει στοιχεία όπως η αποτελεσματική και βιώσιμη αποχέτευση και η συλλογή και επαναχρησιμοποίηση του νερού από τις καταιγίδες

20 Νοε 2025 | 08:00

Merry Friday στα Public με μοναδικές προτάσεις τεχνολογίας και οικιακών συσκευών

Το Merry Friday έρχεται να συνδυάσει τη χαρά της προετοιμασίας των γιορτών με μερικές από τις πιο ισχυρές τεχνολογικές προσφορές της χρονιάς

19 Νοε 2025 | 17:21

Ένα Παριζιάνικο σπίτι του 19ου αιώνα, από Ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο

Η ανακαίνιση του αρχιτεκτονικού γραφείου R.C.TECH στο Neuilly-sur-Seine αποτελεί μια άσκηση ισορροπίας

HELLENIC ESTATES - LAMDA DEVELOPMENT 19 Νοε 2025 | 15:55

Ελληνικό: Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η κατασκευή του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών Skyline Havens

Οι νέες κατοικίες αναπτύσσονται από την Hellenic Estates σε συνεργασία με τη Lamda Development

ΤΙΚ ΤΟΚ 19 Νοε 2025 | 11:32

Μια influencer της Wall Street που θέλει να μάθει στις "κολλητές" της οικονομικά

Η Βίβιαν Του μοιάζει με μια οικονομική Σύμβουλο με "επικάλυψη καραμέλας"

19 Νοε 2025 | 09:32

Η Life Fitness στην έκθεση XENIA 2025 με την πρωτοποριακή σειρά εξοπλισμού cardio Symbio™

Η Life Fitness προσκαλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά την premium cardio σειρά Symbio™

19 Νοε 2025 | 06:18

Φωτεινή Τσαλίκογλου: Τέσσερις εικόνες και ένα υστερόγραφο

Η γυναίκα όταν ξεφεύγει από τους παραδοσιακούς ρόλους της δημιουργεί μια αναστάτωση.

18 Νοε 2025 | 20:42

Είναι τα εργοστάσια, η λύση για τις γυναίκες της Ινδίας και τα δικαιώματά τους;

Ενα εργοστάσιο που κατασκευάζει iPhone στην Ινδία, απέφυγε να προσλάβει παντρεμένες γυναίκες λόγω των ευθυνών τους στο σπίτι

18 Νοε 2025 | 16:10

Γυναίκες εγκαταλείπουν την καριέρα τους για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους

Πολλές γυναίκες με σπουδαίες καριέρες εγκαταλείπουν πλέον τη δουλειά τους για να αφοσιωθούν στην οικογένειά τους

18 Νοε 2025 | 14:31

Δέσποινα Ξυνού: H σκληρή δουλειά και η μεθοδικότητα διέψευσαν τα στερεότυπα

Η Δέσποινα Ξυνού, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της OK! Anytime Markets, μιλά για τις προκλήσεις που συνοδεύουν τη γυναικεία παρουσία σε ανώτατες διοικητικές θέσεις

WOMEN LEADERSHIP” ΤΟΥ THETOC X NEW YORK TIMES 18 Νοε 2025 | 10:00

eXnatura: Η δύναμη της γυναικείας ηγεσίας στον χώρο της ομορφιάς

Κατερίνα Συμεωνίδου ιδρύτρια της εταιρείας eXnatura.

17 Νοε 2025 | 16:56

Τα Ho-Ho-Hot Deals των Public έχουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε σε τιμές... Black Friday

Ότι αναζητούμε για εμάς ή για δώρα στους αγαπημένους μας, και ακόμη περισσότερα, θα τα βρούμε στα Public που φέτος παρουσιάζουν τη φετινή τους Black Friday

17 Νοε 2025 | 11:19

Η "εκδίκηση" της δυτικής Θεσσαλονίκης

Πώς το Ευαγγέλιο κατά Ματθαίον: "Έτσι θα βρεθούν οι τελευταίοι πρώτοι και οι πρώτοι τελευταίοι" ισχύει και για τις περιοχές των πόλεων.

17 Νοε 2025 | 10:25

Βοηθώντας τις plus size υποψήφιες νύφες να νιώθουν ορατές

Ως γυναίκα με μεγάλα μεγέθη, η Shafonne Myersέχει περάσει όλη της τη ζωή νιώθοντας αόρατη και αθόρυβη.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 17 Νοε 2025 | 09:35

Κωνσταντίνα Ψαρράκου (Παπαστράτος): Η εξίσωση ανάπτυξης στην Παπαστράτος

Η πορεία από την πρώτη γραμμή στο τιμόνι της γενικής εμπορικής διεύθυνσης

ΕΜΠΟΔΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ 17 Νοε 2025 | 09:35

Ελευθερία Γεωργάκαινα (SOCIEL): Τα εμπόδια για μια γυναίκα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν είναι εξωτερικά αλλά εσωτερικά

Για τη στροφή από τη δημοσιογραφία, τις προκλήσεις και την προσπάθεια για ισορροπία στη ζωή της μιλά η ιδρύτρια της SOCIEL.

ΑΡΘΡΟ 17 Νοε 2025 | 09:34

Αννα Διαμαντοπούλου: "Μαμά που είναι η περικεφαλαία του Αχιλλέα ;"

Οι γυναίκες μπορούν να τα έχουν όλα όταν και οι άντρες μπορούν να τα έχουν όλα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 17 Νοε 2025 | 09:34

H αξιοποίηση της οικονομικής δύναμης των γυναικών

Οι επενδυτές επιχειρηματικού κεφαλαίου, δεν θα σκεφτόντουσαν ποτέ να υποστηρίξουν εταιρείες που ασχολούνται με προβλήματα όπως η υπογονιμότητα ή οι εξάψεις.

17 Νοε 2025 | 09:03

Μελίνα Τζάκου: Σημαντική η ψυχική υγεία - Οι πιο δύσκολες προκλήσεις είναι εσωτερικές

Για τη ψυχική υγεία, το χάσμα γενεών στη σύγχρονη εποχή και τη σημασία της ψυχοθεραπείας μιλά η ψυχολόγος Μελίνα Τζάκου

17 Νοε 2025 | 09:00

Μαρία Θεμελή: Η στρατηγική επικοινωνία δεν είναι πολυτέλεια για τις ΜμΕ, αλλά αναγκαιότητα

Γιατί αποφάσισε να στραφεί στην επικοινωνία των ΜμΕ στην Ελλάδα.

ΑΠΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΡΗΣΗΣ 14 Νοε 2025 | 08:00

Επενδύοντας σε αβέβαιους καιρούς - Η στρατηγική της Freedom24

Οι αναλυτές της Freedom24 υπογραμμίζουν ότι σε περιόδους αβεβαιότητας, κερδισμένοι επενδυτές είναι τελικά όσοι έχουν προετοιμαστεί για κάθε εξέλιξη

13 Νοε 2025 | 18:41

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις

URBAN SOUL PROJECT 12 Νοε 2025 | 15:13

Ένα έργο Ελλήνων αρχιτεκτόνων στην καλύτερη περιοχή του Παρισιού

Το "Nippon apartment" των Urban Soul Project έχει "breathtaking view" στον πύργο του Άιφελ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 11 Νοε 2025 | 13:50

Η επίσημη δήλωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για τη δικαστική υπόθεση με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η HEINEKEN N.V. και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παραμένουν πεπεισμένες ότι οι ισχυρισμοί της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης είναι αβάσιμοι.

10 Νοε 2025 | 17:54

CAPA: Από το χθες στο αύριο των εταιρικών υποθέσεων ο άνθρωπος παραμένει στο επίκεντρο

H CAPA ανακήρυξε Επίτιμα Μέλη της τις κυρίες Λόλα Νταϊφά και Ρίτα Μαλικούτη για την πολύτιμη συμβολή τους στον κλάδο των Δημοσίων Σχέσεων στο πλαίσιο του δεύτερου capacities event

10 Νοε 2025 | 13:36

Ο GOAT και Χρυσός Ολυμπιονίκης Νόβακ Τζόκοβιτς στο νέο κατάστημα LACOSTE στο Μέγαρο Αρσακείου.

η Lacoste υποδέχθηκε εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο της μόδας και της τέχνης.

10 Νοε 2025 | 09:30

Η Miele Hellas Αναγνωρίζεται ως Πρωτοπόρος στην Ελληνική Φιλοξενία

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Athenaeum InterContinental Athens, ανέδειξε τη Miele ως ηγέτη στο χώρο.

07 Νοε 2025 | 10:32

Μια πρωτοβουλία δίχως σύνορα: Η Rolex και η αδιάκοπη προσφορά της στη διαφύλαξη του πλανήτη

Η πρωτοβουλία Perpetual Planet λειτουργεί ως φορέας υποστήριξης για άτομα και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

COMETA ARCHITECTS 06 Νοε 2025 | 15:45

Μια Ελληνίδα συνέβαλε στο σχεδιασμό αυτού του σπιτιού στη Βαρκελώνη

Το Cometa Architects είναι ένα διεθνές αρχιτεκτονικό-σχεδιαστικό γραφείο με έδρα τη Βαρκελώνη, που ιδρύθηκε από τους Víctor González Martí και Φαίδρα Ματζαράκη

06 Νοε 2025 | 15:15

Packmen Project: Η Interamerican "δοκίμασε" δύο creators για 24 ώρες σε φυσικές καταστροφές

Η ενέργεια προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα social media της Interamerican και των creators.

05 Νοε 2025 | 09:42

Χριστούγεννα 2025: Ιδέες για το σπίτι & δώρα Χριστουγέννων που θα σε ενθουσιάσουν!

Τώρα είναι η εποχή που το σπίτι μας θα γεμίσει φως και ζεστασιά.

PIERIS ARCHITECTS 04 Νοε 2025 | 08:00

Από την Κερύνεια της Κύπρου, στην κορυφή της βιώσιμης αρχιτεκτονικής

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris architects, μετά από 50+1 πλέον, χρόνια δημιουργίας, μας παρουσιάζει το καινούργιο τους έργο στο Πόρτο Χέλι.

ΚΚΜΚ 01 Νοε 2025 | 06:15

Μια καινούργια "‘άφιξη" στη Μήλο

Αν και ο "χειμώνας έρχεται", όπως λεγόταν στο Game Of Thrones, θα επιμείνουμε με το νησί της Μήλου και το καινούργιο project του γραφείου ΚΚΜΚ

30 Οκτ 2025 | 13:00

Μια εξοχική κατοικία στο Τολό που σε προσκαλεί να ταξιδέψεις προς τα εκεί (έστω και νοερώς)

Η εξοχική κατοικία έχει πανοραμική θέα στον Αργολικό κόλπο, τις Σπέτσες και τα νησάκια Πλατειά και Ψιλή.

27 Οκτ 2025 | 09:54

Το αισθητικό "σύμπαν" του μεγαλύτερου Ελληνικού συνεδρίου για την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Flux office, διαμόρφωσε φέτος ένα μοναδικό κινηματογραφικό σύμπαν στην έκθεση Hotel Experience 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη.

24 Οκτ 2025 | 12:05

Τι ορίζει την αρχιτεκτονική υπεροχή - 2 υπέροχες κατοικίες το αποδεικνύουν

Η αισθητική της ακρίβειας δεν μπορεί να υπάρξει αν δε φέρει την υπογραφή της INOXAL by ETEM.

22 Οκτ 2025 | 12:16

Πώς αλλάζει η βιομηχανία τροφίμων

Φυτικά υποκατάστατα, εργαστηριακά τρόφιμα και βιώσιμες πρακτικές που μειώνουν το οικολογικό αποτύπωμα.

22 Οκτ 2025 | 12:16

Το vegan δεν είναι πια επιλογή για λίγους

Μια παγκόσμια τάση που καθορίζει το μέλλον της διατροφής.

22 Οκτ 2025 | 09:00

Η νέα συνεργασία των Public με την Snappi υπόσχεται "έξυπνες αγορές"

Μιλάμε για ένα ακόμη έξυπνο hack αγορών, όπως ακριβώς μάς έχουν συνηθίσει τα Public μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας τους.

21 Οκτ 2025 | 12:00

Ανακαλύψτε την Απόλυτη Άνεση με Αντλία Θερμότητας: Tips για Εξοικονόμηση Ενέργειας και Αξιοπιστία

Μια αντλία θερμότητας πρέπει πρώτα από όλα να διαθέτει αποδεδειγμένες επιδόσεις και πιστοποιήσεις από ανεξάρτητους φορείς.

20 Οκτ 2025 | 16:30

Μια μελέτη Ελλήνων φοιτητών του ΕΜΠ έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης - Για πρώτη φορά στην ιστορία μας

Ανάμεσα στα έργα που διακρίθηκαν, ο "Θαυμαστός Καινούργιος Άξονας" ξεχώρισε ως μια τολμηρή και ποιητική μελέτη πάνω στη σχέση του αστικού ιστού της Αθήνας με τον δημόσιο χώρο

20 Οκτ 2025 | 14:39

Πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου PDF: Αποτελεσματική επεξεργασία

​Αποτελεσματική επεξεργασία PDF: Το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου PDF και σωστές πρακτικές

20 Οκτ 2025 | 11:44

Αντλίες Θερμότητας: Το μυστικό για ιδανική θερμοκρασία όλο τον χρόνο!

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντλίες θερμότητας αποτελούν βασικό κομμάτι της ενεργειακής μετάβασης σε όλη την Ευρώπη.

20 Οκτ 2025 | 11:31

Ο Χρωμόπυργος της Vitex: Σύγχρονη παραγωγή κονιαμάτων με λίγη μαγεία

Η Vitex έκανε άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά και παρουσιάζει τον Χρωμόπυργο — τη νεότερη, υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής δομικών κονιαμάτων.

20 Οκτ 2025 | 11:00

Εξοικονόμηση Ενέργειας: Μικρές Αλλαγές, Μεγαλύτερη Άνεση

Πάνω από το 60% της ενέργειας που καταναλώνουν τα νοικοκυριά στην Ευρώπη πηγαίνει στον κλιματισμό χώρου.

20 Οκτ 2025 | 10:45

Το σύστημα θερμομόνωσης CLIMAPLUS της THRAKON

Η THRAKON, πρωτοπόρος στον τομέα της θερμομόνωσης, έχει αναπτύξει το ολοκληρωμένο σύστημα CLIMAPLUS

20 Οκτ 2025 | 10:02

Δημήτρης Ξυνομηλάκης (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ): Η ενεργειακή αναβάθμιση εκτός από υποχρέωση είναι και συμφέρουσα λύση

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ) για την ενεργειακή αναβάθμιση και το ρόλο της μόνωσης

20 Οκτ 2025 | 10:01

Ανδρέου (ΠΣΕΜ): Ποια είναι τα είδη θερμομόνωσης και πώς ξεχωρίζουν - Έως και 700 € το χρόνο η εξοικονόμηση από τη μόνωση

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης (ΠΣΕΜ) για τα είδη της θερμομόνωσης - Πόσα χρήματα το χρόνο μπορεί να γλιτώσει από τη θέρμανση ένα νοικοκυριό

20 Οκτ 2025 | 10:00

Στέφανος Παλλαντζάς: Το παθητικό κτίριο είναι η νέα τάση στην εξοικονόμηση ενέργειας για ένα πράσινο και ενεργειακά αποδοτικό ακίνητο

Πώς μπορεί ένα ακίνητο να θωρακίσει την ενέργεια και να γίνει πιο "άνετο" και ενεργειακά αποδοτικό

19 Οκτ 2025 | 09:00

Τρόφιμα που έχουν γίνει πολύτιμοι σύμμαχοι για την υγεία μας

Οι νέες διατροφικές επιλογές που κερδίζουν τους καταναλωτές.

18 Οκτ 2025 | 09:00

Λιγότερη ζάχαρη: Η στροφή της βιομηχανίας τροφίμων σε πιο υγιεινές λύσεις

Η αλλαγή αυτή δεν περιορίζεται μόνο στα προϊόντα διαίτης.

17 Οκτ 2025 | 16:58

Nature’s Promise: Η υγιεινή διατροφή έχει απολαυστική γεύση

Η Nature’s Promise αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και στο AB Eshop

17 Οκτ 2025 | 09:00

Τα Public γιορτάζουν 20 χρόνια αξέχαστων εμπειριών με τη δέσμευση να συνεχίσουν

Η εβδομάδα των εορτασμών φέρνει και μοναδικές επετειακές προσφορές.

16 Οκτ 2025 | 16:24

H ΑΒ Βασιλόπουλος βάζει τα "θεμέλια" της υγιεινής διατροφής

Δράσεις και συνεργασίες με γνώμονα την καλλιέργεια σωστής διατροφικής κουλτούρας

16 Οκτ 2025 | 16:20

Υγεία & Διατροφή: Πρώτη προτεραιότητα της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών

Καθοριστική προτεραιότητα της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών η στροφή σε πιο ισορροπημένες διατροφικές επιλογές

16 Οκτ 2025 | 16:18

Η σωστή διατροφή ξεκινά από το καλάθι μας

Οι υγιεινές επιλογές δεν ξεκινούν από την κουζίνα, αλλά πολύ νωρίτερα— από τη στιγμή που κάνουμε τις αγορές μας.

16 Οκτ 2025 | 13:31

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με το δημογραφικό αδιέξοδο της υπογεννητικότητας και οι ακριτικές περιοχές που αντιστέκονται

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην Ηρωική Νήσο Κάσο.

ΓΡΑΦΕΙΑΚΑ ΚΤΙΡΙΑ 16 Οκτ 2025 | 12:03

Καλά σχεδιασμένα Αθηναϊκά κτίρια γραφείων

Τρία Ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία μας μιλάνε για την καινούργια αρχιτεκτονική στα Αθηναϊκά κτίρια γραφείων.

16 Οκτ 2025 | 11:15

Με πάνω από 3.500 συμμετοχές από 40 χώρες και 4 ηπείρους ολοκληρώθηκε το Santorini Experience 2025

Από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου, η Σαντορίνη υποδέχτηκε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές έχοντας πάνω από 3.500 συμμετοχές.

14 Οκτ 2025 | 09:00

Intercatering: Αξιοπιστία, ποιότητα, βιωσιμότητα - Τα θεμέλια της διαχρονικότητας στο event catering

Κάθε μενού που σχεδιάζεται αντλεί έμπνευση από την παράδοση και ταυτόχρονα "συνομιλεί" με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

13 Οκτ 2025 | 21:16

Old War Office: Η ιστορία της αίθουσας πολεμικών επιχειρήσεων του Τσόρτσιλ που έγινε πολυτελές ξενοδοχείο

Με αφορμή τη συμμετοχή του Adrian Caddy, ιδρυτή και CEO της Greenspace στην Αθήνα, αφηγούμαστε την απίθανη ιστορία της μεταμόρφωσης του κτιρίου του Old War Office στο Λονδίνο, σε ξενοδοχείο πολυτελείας.