
Σε αναβολή οδηγήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη ετήσια Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ. H Paneuropean (όμιλος Λάτση), ο μεγαλύτερος ιδιώτης βασικός μέτοχος των ΕΛΠΕ, άσκησε το δικαίωμα βέτο που έχει κάθε μέτοχος με ποσοστό πάνω από 5% και ζήτησε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, επιδιώκοντας την ολοκλήρωση των συζητήσεων του με τον άλλο βασικό μέτοχο που είναι το Ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα συνδέεται με διαφωνίες για την πορεία και τη χάραξη της στρατηγικής των ΕΛΠΕ και με κρούσματα κακής “εταιρικής διακυβέρνησης”. Για τις επόμενες εξελίξεις, κρίσιμη θεωρείται η στάση που θα επιλέξει το Δημόσιο, το οποίο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 35,47% της εταιρείας.
Για το θέμα των ΕΛΠΕ τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Πάγια θέση μας είναι η αρμονική συνεργασία δημοσίου και ιδιώτη» δήλωσε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr