Follow us

Αναδρομικά ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιοι θα εισπράξουν ως 600 ευρώ και ποιοι δεν θα πάρουν τίποτα - Παραδείγματα

Το ανώτατο ποσό των 600 ευρώ θα εισπράξουν αυτοί που έκαναν στο εξάμηνο κατανάλωση άνω των 6600 κιλοβατωρών.

ΡΕΥΜΑ

Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υπολογιστούν και θα καταβληθούν οι αναδρομικές επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές κύριας κατοικίας.

Όμως, από την επεξεργασία του μαθηματικού τύπου βάσει του οποίου θα υπολογιστούν τα αναδρομικά προκύπτει ότι ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν το ανώτατο ποσό των 600 ευρώ. Επίσης, πολλοί δεν θα εισπράξουν τίποτα, ή θα λάβουν μερικές δεκάδες ευρώ.

Όπως αποκαλύπτουν τα παραδείγματα σε πραγματικούς όρους που επεξεργάστηκε το ΤheTOC βάσει των δεδομένων της αγοράς –δηλαδή την χρέωση που κάνουν οι εταιρείες ενέργειας, την εξέλιξη που είχε η ρήτρα αναπροσαρμογής- την πολιτική εκπτώσεων που ακολούθησαν οι εταιρείες και κυρίως η ΔΕΗ αλλά και φυσικά τις επιδοτήσεις που έχουν ήδη δοθεί- τα μεγάλα ποσά θα δοθούν σε αυτούς που έκαναν μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος μέσα στο 6μηνο Δεκεμβρίου-Μαίου. Και όταν μιλάμε για μεγάλες καταναλώσεις αναφερόμαστε σε περισσότερες από 4000-5000 κιλοβατώρες για το συγκεκριμένο διάστημα.

Αξίζει δε να σημειωθεί το εξής στατιστικό εύρημα: το ανώτατο ποσό των 600 ευρώ θα εισπράξουν αυτοί που έκαναν στο εξάμηνο κατανάλωση άνω των 6600 κιλοβατωρών. Μέχρι τώρα έχουν πληρώσει 2300 ευρώ για το ρεύμα στο εξάμηνο και τώρα θα πάρουν πίσω τα 600 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Ο πολύς κόσμος που έχει καταναλώσεις έως και 300 κιλοβατώρες τον μήνα, δεν θα εισπράξει μεγάλα ποσά. Ιδού τα παραδείγματα σε πραγματικούς όρους που αποκαλύπτουν από τώρα το τι ακριβώς θα δείξει η πλατφόρμα.

1. Νοικοκυριό κατανάλωσε 1800 κιλοβατώρες στο εξάμηνο Δεκεμβρίου-Μαίου. Επιβαρύνθηκε με ρήτρα αναπροσαρμογής 421,5 ευρώ αλλά έχει πάρει ήδη κρατική επιδότηση 285 ευρώ και έκπτωση από την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 60 ευρώ. Άρα με την υποβολή της αίτησης, θα κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 46,06 ευρώ.

2. Νοικοκυριό κατανάλωσε 3000 κιλοβατώρες στο εξάμηνο Δεκεμβρίου-Μαίου. Επιβαρύνθηκε με ρήτρα αναπροσαρμογής 702 ευρώ και έλαβε πίσω υπό μορφή επιδότησης ή έκπτωσης από την εταιρεία 406 ευρώ. Στον τραπεζικό λογαριασμό θα κατατεθεί το 60% αυτής της διαφοράς δηλαδή 177,76 ευρώ.

3. Νοικοκυριό κατανάλωσε 3600 κιλοβατώρες στο εξάμηνο. Από την επιβάρυνση των 842 ευρώ που υπέστη λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, έχει λάβει μέχρι τώρα εκπτώσεις και επιδοτήσεις 436 ευρώ και τώρα θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό επιπλέον 244 ευρώ.

4. Νοικοκυριό κατανάλωσε 6000 κιλοβατώρες στο εξάμηνο. Η ρήτρα αναπροσαρμογής εκτοξεύτηκε στα 1404 ευρώ και προς το παρόν έχουν δοθεί 555 ευρώ υπό μορφή εκπτώσεων και επιδοτήσεων. Τώρα, αυτό το νοικοκυριό θα εισπράξει 509 ευρώ επιπλέον.

Νοικοκυριά που κατανάλωσαν κάτω από 1000 κιλοβατώρες στο εξάμηνο δεν θα εισπράξουν απολύτως τίποτα, ενώ τα 600 ευρώ θα τα λάβουν τα νοικοκυριά που κατανάλωσαν πάνω από 6.800-7.000 κιλοβατώρες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Μαϊ 2022 | 07:39

Πώς θα γίνει η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιούνιο - Κλειδώνει η παράταση της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης

Ακόμη χαμηλότερη αναμένεται ότι θα είναι η χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Μάιο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 16 Μαϊ 2022 | 10:41

Σκρέκας: Η επιστροφή 60% στους λογαριασμούς ρεύματος θα αφορά και αυτούς που χρωστάνε

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι η επιστροφή χρημάτων θα αφορά και όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ 10 Μαϊ 2022 | 11:11

Σταϊκούρας: Νέες και πιο γενναίες επιδοτήσεις στο ρεύμα τον Μάιο και τον Ιούνιο [βίντεο]

Για επιπρόσθετες επιδοτήσεις στο ρεύμα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 09 Μαϊ 2022 | 11:50

Εκτοξεύεται στα 2,2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης - Πόσο θα πληρώσουμε τον Μάιο καύσιμα και ρεύμα

Εκτοξεύεται η τιμή της αμόλυβδης σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 08 Μαϊ 2022 | 13:12

Τσίπρας για επιδότηση ρεύματος: Καθυστερημένα και ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά θα τα ψηφίσουμε

Παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι "και ένα ευρώ θετικών μέτρων να φέρει στη Βουλή, εμείς θα το ψηφίσουμε".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 07 Μαϊ 2022 | 09:25

Προαναγγελία Σταϊκούρα: Πότε καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης στο Δημόσιο - Τέλος Μαΐου η πλατφόρμα για το ρεύμα

Ο υπουργός εξήγησε ότι τα ποσά που θα πιστωθούν στο λογαριασμό IBAN που θα δηλώσουν οι δικαιούχοι για την επιστροφή των επιβαρύνσεων στο ρεύμα, είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 07 Μαϊ 2022 | 09:02

Βήμα βήμα η διαδικασία για την επιστροφή των αναδρομικών για το ρεύμα: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τι ποσά θα λάβουν

"Κλειδί" για τον αριθμό των δικαιούχων είναι το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος για το 2020. Πώς θα γίνει η επιστροφή των επιβαρύνσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 06 Μαϊ 2022 | 17:33

Ρεύμα: Πόσα χρήματα θα πάρετε με τα αναδρομικά - Οι 3 προϋποθέσεις και πόσο θα πληρώνετε πλέον στους λογαριασμούς

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το πώς θα λειτουργήσει το νέο πλαίσιο επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 06 Μαϊ 2022 | 16:03

Η κυβέρνηση απαντά στον Τσίπρα: Η αμηχανία του μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού μετατρέπεται σε απόγνωση και πανικό

Αιχμηρή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 06 Μαϊ 2022 | 13:49

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Οι λογαριασμοί ρεύματος θα έρχονται φθηνότερα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας

"Το σχέδιο αυτό μειώνει δραστικά, πολύ ουσιαστικά, τις αυξήσεις στο ρεύμα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Μαϊ 2022 | 13:28

Τσίπρας για μέτρα στήριξης: "Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πολύ θυμωμένος με τις αδικίες που ο ίδιος δημιούργησε"

Ολομέτωπη επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τα μέτρα στήριξης για το ρεύμα που ανακοίνωσε χτες ο Πρωθυπουργός

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 06 Μαϊ 2022 | 11:26

Άδωνις Γεωργιάδης: Μητσοτάκης και κυβέρνηση έδρασαν πιο γρήγορα από την ΕΕ για την ενεργειακή κρίση

"Ο ΣΥΡΙΖΑ που κλαίγεται είχε κόψει το ρεύμα σε 240.000 νοικοκυριά σε ένα χρόνο" λέει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης